Sense títol
El personatge 
El politòleg madrileny Carlos Taibo advoca per sortir del sistema capitalista a la revista 'Jot Down' 
NOTÍCIA COMPLETA
11/02/2013
Quina serà l’estratègia de defensa d’Oriol Pujol en el cas ITV?
Desmarcar-se de la resta d’implicats. En aquest sentit, els empresaris Sergi Alsina i Sergi Pastor, imputats per presumpte tràfic d’influències, han decidit convertir-se en tallafocs per evitar que el secretari general de Convergència i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, es cremi en el ‘cas ITV’.
En aquest sentit, en una entrevista a El Periódico, Sergi Pastor assegurava la setmana passada que ha “fabulat” sobre la seva relació amb Oriol Pujol, que tan sols el coneixia per haver estat secretari de la Conselleria d’Indústria en els últims governs del pujolisme, tot i que en les punxades telefòniques que s’han incorporat al sumari l’anomena “el gran cap Oriol” i, fins i tot, “Zumosol”. En resum, Sergi Pastor nega ara el que deia per telèfon.

A la pregunta de si havia dinat o sopat amb Oriol Pujol, Pastor assegura que ho ha fet amb dirigents de tot l’aspectre polític, si bé no menciona cap nom, i que, en tot cas, ho havia fet “poques” vegades amb el número dos convergent. No obstant això, en el sumari es mencionen tres reunions entre els membres més destacats de la trama: un sopar, el 9 de juny de 2011, entre Oriol Pujol, Sergi Alsina i Sergi Pastor; un dinar, el 12 de juliol, entre els mateixos comensals, i un sopar, el 27 de juliol, a casa de Sergi Alsina, al qual hi acudeixen Sergi Pastor i els matrimonis Oriol Pujol Ferrusola i Anna Vidal; Xavier Pujol (president de Ficosa) i la seva muller; Pedro Navarrete (primer executiu de Sony a Espanya) i María Jesús Muro. Després d’aquest últim sopar, Alsina va enviar un SMS a Xavier Pujol per agrair-li l’assistència i li comentava: “Oriol i jo, molt il·lusionats amb el projecte. Abraçades”. Segons els informes policials, tots ells estarien interessats en la reordenació del mapa de les ITV catalanes per aconseguir l’adjudicació d’estacions d’inspecció de vehicles. Però també anaven al darrere d’altres negocis, com l’assessorament de multinacionals japoneses que pensaven deslocalitzar les plantes que tenien a Catalunya.
Per molt que Sergi Pastor intenti deixar fora Oriol Pujol, la seva imputació judicial sembla imminent després de la petició en aquest sentit de la Fiscalia Anticorrupció.
Veure i/o afegir comentaris Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterDeliciousLa TafaneraTechnoratiGoogleMenéame
(0 en total)
Envia'ns el teu comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones.
(Nom cognoms)*
*
Codi de comprobació *
* Camps obligatoris
FacebookTwitterDeliciousLa TafaneraTechnoratiGoogleMenéame
subcripcio setmanari
subscripcio butlleti