Dimecres, 13 de febrer de 2013 | 09:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

 L'oposició, excepte ERC, veu "prescindible" el Consell Assessor per a la Transició Nacional

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
 L'oposició, excepte ERC, veu "prescindible" el Consell Assessor per a la Transició Nacional
Política 13/02/2013 07:37
Junqueras
Tots els grups de l'oposició, excepte ERC, han criticat aquest dimarts el Consell Assessor per a la Transició Nacional i ho han qualificat de "prescindible" de cara al procés del dret a decidir.
Així s'han posicionat en sengles rodes de premsa en el Parlament, després de l'anunci d'aquest organisme amb el qual el Govern vol conèixer de primera mà l'opinió d'experts juristes i tècnics sobre el procés sobiranista, i que va acompanyat d'una oferta als partits per crear en el Parlament un "pacte català pel dret a decidir".

   El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha lamentat la "confusió" que genera la creació d'aquest òrgan, al·legant que encara cal decidir la transició nacional que volen els catalans.
 
   "Si fem un referèndum necessitem saber si volem que la transició nacional es faci cap a la independència o cap al federalisme", ha exposat Lucena, per la qual cosa ha reclamat neutralitat en tot el procés. 
 
   La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament, Dolors Camats, ha assegurat que no contemplen "en cap concepte" integrar-se en el consell, deixant clar que no formen part del Govern i que són oposició en la Càmera catalana.
 
   Des de la CUP, el portaveu David Fernàndez ha assegurat no tenir notícies de CiU i ERC, i ha retret que el procés del dret a decidir es vinculi només al Govern: "Estem en una dinàmica profundament negativa".
 
   "El Govern perd el temps miserablement amb coses que no interessen als ciutadans", ha ressaltat el portaveu del PP en el Parlament, Enric Millo. 
 
   Per al portaveu parlamentari de C's, Jordi Canyes, la creació d'aquest òrgan representa "donar un cop contra l'Estat de Dret".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1