Dimecres, 13 de febrer de 2013 | 09:52
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Nova agressió a les competències

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
 Nova agressió a les competències
 Eva Parera
08/02/2013 10:47
A aquestes alçades de la legislatura espanyola no crec que hi hagi dubte que la voluntat del Partit Popular és recentralitzar les estructures de l’Estat, buidar de contingut fins allà on puguin les competències traspassades i utilitzar totes les eines al seu abast per escanyar d’un costat l’economia de l’administració catalana i de l’altre erosionar les estructures consolidades després de dècades de govern de la Generalitat.
 
Ho hem vist amb els incompliments al finançament i amb la decisió de voler acabar amb la immersió lingüística a l’escola. Són els casos més flagrants, però en el poc més d’un any de govern de Mariano Rajoy ha continuat el degoteig de decisions que han envaït les competències de administració catalana.
 
L’últim cas el trobem en la llei impulsada pel govern central que regula les taxes judicials. El govern de la Generalitat ja ha decidit interessar un recurs d’inconstitucionalitat perquè envaeix competències catalanes. A més a més, aquesta nova llei pot suposar un impediment perquè els ciutadans puguin accedir a la justícia, ja que fer-ho serà més car a causa d’aquestes noves taxes. Tot plegat és un nou episodi que fa que Catalunya i els catalans en surtin malparats. Ens volen llimar competències de l’autogovern i el nou augment impositiu, com tants d’altres, no ens beneficiarà, sinó que està pensat per afavorir les estructures centrals.
 
Amb aquesta clara voluntat d’enfrontament permanent no aconseguirem fer avançar el país.

Eva Parera, portaveu adjunta de CiU al Senat i responsable de sectorials d’Unió Democràtica de Catalunya
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1