Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dijous, 14 de Febrer de 2013
Opinió
Opinió. Cercle Tecnològic
11/02/2013
I ara el City Protocol Society?
Jaume Batlle
CTecno
Properament constituirem, amb d’altres col•legues del país, el Capítol Català del City Protocol Society (CPS).

I què és ara això ? Que no tenim ja el Mobile World Congress i el Mobile World Capital ? Que no tenim ja el Smart City Expo World Congress ?

Què és ara això del CPS ? Voleu dir que no em fem un gra massa ? Doncs NO. Rotundament NO.

El Capítol Català del CPS és en realitat el que som. Som una societat innovadora, sempre amatent als nous reptes i a les noves oportunitats que se’ns presenten. És una nova oportunitat catalana.

El CPS és, tal com diu la seva web (www.cityprotocol.org), una àgora mundial de ciutats, empreses, universitats i altres organitzacions que aprofita el coneixement i l'experiència de totes les ciutats del món per accelerar la transformació sostenible, oferint orientació, guies i estàndards per tal que no hagin de fer soles la seva transformació cap a ciutats més intel•ligents i sostenibles. Això és sintèticament el CPS.

I qui impulsa el Capítol Català ? Com no podia ser d’altre manera, ho fa la nostra capital, Barcelona, LocalRet i CTecno. Actualment s’estan impulsant dos altres capítols, el del Regne Unit i el de la Xina. Aquí tampoc res de nou, tornem a ser a Catalunya pioners dintre del que és la Península Ibèrica i en aquest també de la Europa Continental.

Realment és de cabdal importància poder dir-hi la nostra en com volem que les nostres ciutats es transformin, creixin i es desenvolupin. No podem anar a remolc ni d’Espanya ni de qualsevol altre país. Quan tenim l’oportunitat i no ens ho impedeixen tenim el nostre lloc al món. Ens el busquem i ens el mereixem.

Tal com defineix el CPS un capítol local, té el propòsit de complementar i donar suport a la tasca del CPS mundial, i també la dels actors dins d'una zona geogràfica específica a través d'accions com ara:

• Explicar que és el CPS a nivell local
• Creació i promoció de projectes locals
• L’adhesió de nous membres locals al CPS
• L'organització d'esdeveniments.

Serà de vital importància la creació d’aquest capítol per al nostre país, però també ho serà per a la nostra xarxa d’empreses i iniciatives que al voltant de les Smart Cities estan cada dia adquirint més capacitat i potencialitat. Si aquesta iniciativa pot ajudar a tot aquest teixit a tenir més rellevància, doncs molt ben vingut sigui.

Com recordareu, en un article anterior meu del setembre del 2012 ja parlava de passar de la Smart City a la Smart Region (http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/09/de_l_smart_city_a_l_smart_region_l_oportunitat_catalana_88149.php). Tenir el capítol català del CPS dotarà de més coherència i més estructura a la nostra marca com a Smart Region, la SmartCat, i ho hem d’aprofitar per impulsar-la definitivament.

Ara és el nostre moment i l’hem d’aprofitar. Com a país petit que som (però capdavanter) no podem deixar-ne passar ni una, i no ho farem.
Cercle Tecnològic El Cercle Tecnològic de Catalunya és una associació independent, transversal i sense ànim de lucre, formada per professionals i empreses que vol ser un referent d'opinió, relació i participació en l'àmbit tecnològic, que faciliti el diàleg entre empreses, polítics, tecnòlegs i intel•lectuals.

Seguir l'autor
@ctecno https://www.facebook.com/CTecno http://www.ctecno.cat/
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
S'està parlant...
El Watergate català
Enquesta
Et sembla bé que Manuel Fuentes presenti l'acte de Foment del Treball?
Et sembla bé que Manuel Fuentes presenti l'acte de Foment del Treball?
15 %
2 %
83 %
53 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida