Divendres, 15 de febrer de 2013 | 09:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rubalcaba diu que en 2012 va guanyar 67.229 euros, incloent dietes

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
Rubalcaba diu que en 2012 va guanyar 67.229 euros, incloent dietes
Política 14/02/2013 16:46
Rubalcaba
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que el passat any va guanyar un total de 67.229 euros nets, incloent dietes, la meitat del que el president del Govern, Mariano Rajoy, va declarar quan ocupava el seu mateix lloc de cap de l'oposició.
En roda de premsa després de finalitzar el Ple del Congrés, Rubalcaba ha tret un full de paper en la qual, segons ha llegit, consten les seves retribucions netes del passat exercici, sense les dietes que no tributen, i que van ser de 55.849 euros.

Segons ha destacat el líder del PSOE, el sou que ha declarat Rajoy en els anys en què va estar al capdavant de l'oposició va ser de 135.416 euros nets, si bé la pàgina web de la Moncloa especifica que aquest va ser el sou net que va cobrar l'ara cap de l'Executiu en l'exercici de 2010, ja que en anys previs les retribucions varien. Rubalcaba ha triat 2010 per comparar salaris perquè va anar l'últim any complet de Rajoy com a cap de l'oposició.

"SABEM L'ORIGEN TÈRBOL"

Per al secretari general socialista, la diferència entre un i un altre cap de l'oposició està en el que paga el partit, de manera que considera que el que han d'explicar els 'populars' és d'on surt aquests diners que abonaven des de Gènova, a la vista de les irregularitats que s'atribueixen a l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

"El problema és la diferència entre el que guanyava el senyor Rajoy quan ocupava el meu lloc i el que guanyo jo ara. Aquest és el problema: d'on surt aquests diners? Si aquests diners surt dels calaixos de Bárcenas, si surt del calaix A o del calaix B. El problema és com explica aquesta diferència quan sabem l'origen tèrbol dels diners del PP que manejava el senyor Bárcenas", ha subratllat.

Per demostrar que no té "res a ocultar", Rubalcaba també ha anunciat que ja ha sol·licitat a l'Agència Tributària certificats de les seves declaracions de la renda "en els mateixos termes" en què els va demanar Rajoy i que ja va publicar el dissabte passat.

Amb això, ha remarcat, pretén que "no quedi cap dubte" i així poder "sortir al pas de les coses que es diuen", en relació a les crítiques que ha rebut per no publicar les seves declaracions de renda i patrimoni.

MODEL COMÚ PER OFERIR "MÀXIMA TRANSPARÈNCIA"

Però malgrat això, el líder del PSOE ha afirmat que el seu grup parlamentari va a insistir en el seu intent d'aconseguir un consens al Congrés per pactar amb la resta de partits un model comú de cara a la publicació de declaracions de renda i patrimoni de tots els càrrecs públics.

El Grup Socialista ha decidit presentar aquesta iniciativa com a resolució del Debat de l'estat de la Nació i Rubalcaba s'ha mostrat segur que la resta de grups la recolzaran. Es tracta, ha dit Rubalcaba, d'oferir la "màxima transparència" perquè els ciutadans sàpiguen quant guanyen els polítics, quin patrimoni tenen i com justifiquen aquestes possessions.

No obstant això, ha tornat a deixar clar que el seu partit "no va a permetre" que el PP aconsegueixi que es parli dels sous dels polítics perquè "s'oblidi l'assumpte Bárcenas". "El problema no és el que jo guanyo. Mai ningú m'ha pagat un altre sou. A la meva declaració no va a trobar el PP la resposta als 22 milions de Bárcenas a Suïssa", ha recalcat.

Per al líder de l'oposició, el veritable "problema" que tenen els 'populars' són els seus propis comptes, les que manejava Bárcenas quan era tresorer del partit, per la qual cosa, al seu judici, és aquest el que té al PP "agafat pel coll".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1