Europa press

Logo ep

IPC.- L'IPC baixa en gener un 1,2% a la Comunitat Valenciana, el seu major descens mensual en 50 anys

10:2115.02.2013

VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

L'índex de preus de consum (IPC) va baixar en gener un 1,2% a la Comunitat Valenciana respecte a desembre i va situar la seua taxa interanual al 2,5%, cinc dècimes menys que el desembre, fet que suposa el descens més important a Espanya, segons ha informat este divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, els preus van baixar en gener un 1,3% respecte a desembre, el seu més descens mensual en 50 anys, de manera que la taxa interanual queda al 2,7%, dos dècimes menys que el desembre, segons ha informat este divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La reducció mensual de gener s'ha degut, sobretot, a les rebaixes d'hivern en el vestit i el calçat, la taxa dels quals es va reduir un -13,7% respecte a desembre i l'oci i la cultura, amb una baixada del 0,2%.

Alhora, entre les rúbriques que més van baixar figuren Comunicacions, amb un descens de l'1,2%; Habitatges, amb un 1,1%; Parament, amb una baixada 0,6%, Hotels, cafès i restaurants; un 0,2% menys; i Altres, que ha baixat una dècima.

En canvi, la que més van pujar van ser Begudes alcohòliques i tabac, amb un 2,5%; Transport, amb un 0,9%; Medicina, amb un 0,4%; Aliments i begudes no alcohòliques, amb un 0,1% i Ensenyament, que es va mantenir invariable. [FIN]

Cercador

Últimes notícies