VAG
 

El VAG és la campanya que et permetrà fer efectiva la teva participació envers el medi ambient. Neix amb la voluntat de crear un espai dinàmic, interactiu i participatiu de totes aquelles persones que d´alguna manera volen aportar el seu treball per intentar donar resposta a totes les problemàtiques ambientals que de forma exponencial van sorgint al territori, incidint en accions reivindicatives, projectes de restauració, estudis del medi, campanyes de divulgació i tasques vàries de l´ANG (Fitxa d´inscripció al VAG).

Aquesta campanya va adreçada tant a socis com a simpatitzants de l´Associació que vulguin participar més activament envers el medi ambient. Tan sols cal que hi dediqueu una mica del vostre temps lliure. A partir del VAG s’aniran preparant diferents campanyes i accions per a que la vostra aportació sigui clau per a la millora del nostre entorn.

La consciència ecològica de la ciutadania es troba en un procés de creixement continuat al llarg dels darrers anys, tal i com ens mostra la multiplicació de les organitzacions ecologistes i plataformes ciutadanes per la defensa del territori, així com per la importància que han pres les qüestions mediambientals a nivell polític i electoral. Davant d’aquesta situació, l’ANG s’ha plantejat fomentar un moviment ecologista pro-actiu basat en la realització d’accions en què la ciutadania pugui aplicar en un entorn d’abast públic la seva ètica ecològica.

La participació ciutadana en propostes concretes de millora ambiental esdevé una necessitat que el ritme de vida modern impedeix en general. En conseqüència l’ANG voldria crear els espais per a la satisfacció d’aquesta necessitat mitjançant accions molt participatives i pràctiques, però que alhora tinguin la funció de divulgar els valors del pensament ecològic al conjunt de la població. La concreció de la campanya és la creació d’una Borsa de Voluntaris anomenada “VAG” (Voluntariat Ambiental de Girona).

La voluntat de l’entitat és que el VAG esdevingui una campanya permanent. En aquest sentit el programa d’activitats inclou cada any dues o tres accions de conservació i restauració del patrimoni natural, de reivindicació per a la sostenibilitat, etç.

Les activitats:

2004

- Restauració de les Fonts de Sant Daniel
- Voluntariat per a una Mobilitat Sostenible, dins la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
- Campanya Paperassa
- Acció reivindicativa en contra de la producció d’aliments transgènics

2005

- Restauració de les Fonts de Sant Daniel
- Detecció d´espècies de cranc autòcton i al·lòcton a les Guilleries i Rocacorba
- Campanya de  reducció de la Publicitat gratuita no desitjada
- Ecoauditories ambientals a la llar
- Setmana de la mobilitat sostenible i segura
- Campanya de sensibilització sobre seguretat i consum alimentari

2006

- Restauració de les Fonts de Sant Daniel
- Campanya de prevenció de residus dins del programa d´Ecoauditories ambientals a la llar
- Ecoauditories escolars
- Campanya de sensibilització sobre seguretat i consum alimentari

Amb el suport de: