L’Ateneu i l’ANG reclamen a l’Ajuntament de Girona que pressioni perquè es preservi el cabal de manteniment del Ter
 
La petició vol que el consistori faci de mediació amb la Generalitat per assegurar la vida al riu. En una instància presentada a l’Ajuntament de Girona el passat 8 de novembre, les dues entitats gironines demanen que el consistori exigeixi a la Generalitat de Catalunya “la preservació rigorosa i constant del cabal de manteniment del riu Ter al seu pas pel terme municipal de Girona”. Les associacions es basen en la normativa del propi Govern de Catalunya, el seu Pla sectorial de cabals de manteniment de les conques internes de Catalunya, que va redactar l’Agència Catalana de l’Aigua i que es va aprovar al Parlament l’any 2006.

En aquest sentit, demanen que l’Ajuntament reclami a la Generalitat que porti a terme les gestions i modificacions que convinguin per tal de que la conca cedent pugui controlar de forma real i efectiva amb vot, i no tant sols amb veu com fins ara, el seu compliment a tots els organismes públics que directa o indirectament hi tinguin alguna responsabilitat (ACA, Aigües Ter-Llobregat, Comissió de Desembassament de Susqueda, etc.).

Finalment, l’Ateneu, Grup Juvenil Cultural i Naturalista de Girona i l’Associació de Naturalistes de Girona demanen a l’ens gironí que accedeixi posar el nom del Senador Francesc Ferrer i Gironès a l’estació d’aforament que en bona part gràcies al seu decidit esforç es va acabar fent al Pont de la Barca. També que condicioni aquesta zona amb una placa commemorativa i diversos senyals gràfics (ex. mural pintat) perquè la ciutadania pugui comprovar que s’acompleix el cabal de manteniment del Ter.