Les comarques gironines recorden la catàstrofe nuclear de Fukushima i diuen no a l’energia nuclear
 
El Grup antinuclear de les comarques gironines ha organitzat un seguit d´activitats a Figueres i Girona, per recordar el primer any de la catàstrofe nuclear de Fukushima. Aquestes activitats s’han desenvolupat en conjunt amb la Coordinadora estatal Anti Sota el so d’una sirena d’emergència el Grup antinuclear de les comarques gironines ha conclòs avui els actes en memòria de la catàstrofe de Fukushima. El doctor en Filosofia i Ciències de l´educació Josep Mª Terricabras, ha llegit el manifest en el que s’ha recordat que la situació de Fukushima està lluny d’haver acabat, i que malauradament, els límits “legals” de radioactivitat en persones i aliments han estat elevats a la majoria de països. Alhora, s’ha reclamat el tancament nuclear al Japó, a Catalunya, i a tot el món.

Durant tot el cap de setmana s’han realitzat un seguit d’accions que han tingut com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania diverses qüestions en l’entorn de la catàstrofe de Fukushima, com les maniobres per amagar l´abast de la catàstrofe, o com la indústria nuclear i els seus grups de pressió han desplegat una política de desinformació, per presentar l’accident com un fet superat, i un mal necessari, al que les societats s’han de resignar.

El Grup antinuclear ha recordat que el futur no es pot construir en base a una energia cara de produir, insegura i bruta i ha destacat l’existència d’instruments tècnics i científics suficients per desenvolupar una indústria energètica neta que estigui a l’abast de les persones i no en funció del negoci de les grans empreses elèctriques.

Entre les accions que s’han realitzat al llarg del cap de setmana destaquen: a Figueres un passi del documental Into Eternity, on es donen a conèixer els perills de la creació d’un magatzem de residus a Finlàndia i les terribles conseqüències de les accions de l’home sobre el planeta; a la ciutat de Girona, una obra de teatre al carrer, on s’ha recordat l’accident i les conseqüències d’una catàstrofe nuclear encara vigent i com a acte de cloenda, s’ha fet un mural infantil reclamant lʼús de fonts energètiques alternatives, més netes i segures.

http://comarquesgironinesantinuclears.blogspot.com/