Qui escolta els ecologistes?
 
Participa a les Segones Trobades Ecologistes d´Enfortiment del Tercer Sector Ambiental de Catalunya

La capacitat de generar incidència social i política envers els ciutadans i les administracions en general és una de les fórmules que les entitats del tercer sector ambiental tenim per dur a terme la nostra missió i projectar models alternatius de desenvolupament que enriqueixin i canviïn quan calgui, la realitat ambiental del país, ja sigui a nivell social, normatiu o polític. En aquest sentit, reflexionar i compartir les estratègies que les diferents entitats apliquem (estratègies,campanyes, accions, etc.) pot ajudar a l’autoreflexió i l’avaluació interna, per tal de trobar vies que ens permetin adaptar-nos a sistemes de funcionament més efectius.


L’experiència acumulada per les entitats del tercer sector ambiental que fa anys actuen al nostre territori és un recurs fonamental per comprendre els mecanismes que ens poden permetre assolir aquest objectiu. Per aquest motiu, durant la jornada s’analitzaran diferents models de treball configurats al llarg dels anys (metodologies, eines i valoracions) i que han permès incidir socialment i política en el desenvolupament nacional. A la vegada, una mirada externa experta ens pot ajudar a visualitzar els punts febles i les mancances de què pateixen els nostres models i permetre’ns generar processos de millora contínua.


És per tot això que aquest dissabte 10 de novembre se celebrarà la Segona Trobada d´Entitats, que reunirà entitats i experts en el tema per tractar i debatre les qüestions relacionades amb el territori i el decreixement. La sessió està dirigida a aquelles entitats que treballen temes ambientals territorials però també a tota persona interessada. La sessió es podrà seguir de forma presencial, però també telemàtica, amb previ avís, a través de videoconferència des de qualsevol ordinador amb conexió a internet.

Programa de la jornada:

Presentació:
Enric Cortiñas (ANG)

Taula 1: Catalunya va cap a la sostenibilitat i el decreixement?
Modera: ANG
• Antonio Turiel: físic de l’Institut de ciències del Mar
• Josep-Lluís Moner: CEPA
• Xavi Vizcaino, IAEDEN

Debat.

Pausa

Taula 2: Les estratègies de les entitats ambientalistes catalanes.
Modera: LIMNOS
• Joan Vàzquez; IPCENA
• Xarxa de Custòdia del Territori
• LIMNOS
• Xavi Vizcaino, Salvem l’Empordà

Debat.

El primer Congrés del Tercer Sector Ambiental.
Manel Cunill (O3scat)

Clausura:
Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat

Data: 10 de novembre de 2012.

Hora: 10:00 - 14:00

Lloc: Centre Cívic Ter (C/ Can Sunyer, 46. Girona)

Inscripcions i més informació a info@naturalistesgirona.org

L´organització facilitarà als assistents que ho desitgin (amb previ avís) la possibilitat de quedar-se a dinar.