Qui som
 

L’Associació de Naturalistes de Girona és una organització no governamental ecologista que des de l’any 1981 actua a les comarques gironines amb una base social actual de prop de 500 socis/es del quals una seixantena de membres hi participen de forma activa.

Els socis ens reconeixem com a persones lliures i iguals que s’uneixen en una lluita comuna en favor de la pau, de l’ecologia i de la solidaritat, tant per nosaltres, com per les generacions futures.  

Per assolir els nostres objectius actuem localment a partir del pensament global organitzats en grups de treball que tracten específicament cadascún dels temes.

L’àmbit d’actuació territorial es centra bàsicament en les comarques gironines, en estreta col·laboració amb altres entitats locals de la zona.

L’ANG és membre de la Federació Ecologistes de Catalunya ”(EdC) entitat que aglutina entitats ecologistes i naturalistes d’arreu de Catalunya. Això permet a l’ANG conèixer la problemàtica d´altres zones i fer front conjunt en les problemàtiques ambientals que afecten al territori català. A través de la EdC s’edita un butlletí amb continguts de les diferents entitats que la constitueixen i que es gestiona des de l’ANG. L´ANG és també entitat fundadora del Centre per a la Sostenibilitat Territorial de Catalunya, organisme integrat per diversos agents socials, econòmics i acadèmics-científics del món del medi ambient amb la finalitat d´estructurar un referent en la cultura de la sostenibilitat territorial. L’ANG a més forma part de la Xarxa Catalana de Voluntariat i de la Xarxa de Custòdia del territori.