Dissabte, 16 de febrer de 2013 | 09:52
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 El jutge Castro ja pot prendre declaracions pel "cas Nóos" fora de Palma 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 TRIBUNALS
 El jutge Castro ja pot prendre declaracions pel "cas Nóos" fora de Palma
 
Societat 15/02/2013 12:40
JUTGE CASTRO
Europapress.- La Comissió Permanent del CGPJ ha acordat finalment concedir la comissió de servei sol·licitada pel titular del jutjat d'instrucció 3 de Palma de Mallorca, José Castro,  per a la presa de declaracions relacionades amb el "cas Nóos" en seu diferent del seu partit judicial.
 
   La decisió va ser adoptada en una reunió de la Comissió celebrada aquest dijous una vegada que Castro va informar de les circumstàncies excepcionals que van motivar els seus recents desplaçaments a Madrid i Barcelona, on va realitzar diferents diligències relacionades amb el cas en el qual està imputat el Duc de Palma..
 
En dues reunions anteriors de la Comissió Permanent els vots de Moliner i dels vocals Antonio Daurat i Almudena Llastra van validar un acord dirigit al fet que el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma de Mallorca justifiqués la raó dels seus desplaçaments. Manuel Almenar i Margarita Robles van votar en contra per considerar que aquesta petició vulnera el secret de les actuacions judicials.
 
   En una nota remesa aquest divendres, el CGPJ recorda que les explicacions van ser requerides al jutge Castro "en observació del que es disposa en la Llei Orgànica del Poder Judicial, l'article del qual 275 estableix que els jutges hauran de justificar la pràctica de diligències judicials fos del territori de la seva jurisdicció". Puntualitza que el compliment d'aquesta exigència legal per part del jutge és l'única cosa que li havia demanat la Comissió Permanent.
 
   Durant la reunió d'ahir, Robles i Almenar van insistir, com ja van fer en la sessió de la Comissió Permanent del dia 8 de febrer quan van votar en contra de l'Acord adoptat, en què devia haver-se concedit la comissió de servei en aquella sessió sense sol·licitud de més requeriments al titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma de Mallorca.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1