Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dilluns, 18 de Febrer de 2013
Política
16/02/2013
Espionatge
CDC contraataca i demandarà El Periódico
El mitjà ha publicat que haurien encarregat espiar el conseller de Treball, Felip Puig
Manel Bosch
CDC ha publicat avui un comunicat on anuncia que la formació, així com el conseller de Justícia, Germà Gordó i el director general dels Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, presentaran una demanda judicial contra El Periódico per haver publicat que haurien encarregat espiar al conseller de Treball, Felip Puig, l'any 2009. El partit qualifica de "falsedats" la informació publicada i afirma que atempta contra l'honorabilitat del partit i les persones que hi apareixen citades. A dia que passa les informacions respecte l'espionatge entre polítics a Catalunya agafen més volada. Avui El Periódico i La Vanguardia aporten més dades sobre el cas, algunes de les quals són del tot sorprenents. El partit recorda que mai ha contractat cap empresa d'investigació privada i afirma que "totes les accions encaminades a desestabilitzar CDC i CiU cauran en sac foradat".

La informació publicada per El Periódico assegura que CDC va encarregar fa tres anys a Método 3 que investigués el conseller d'Empresa, Felip Puig, a fi d'assegurar-se que no estigués vinculat en cap afer turbulent.En concret l'informe vol detectar si la família de Puig tenia negocis amb Jordi Pujol Ferrussola tot i que, aparentment, no és capaç d'establir-hi cap vincle.

L'encarregat de fer efectiva l'ordre, segons el Periódico, hauria sigut Xavier Martorell, aleshores alt càrrec del partit. El diari, que cita "tres fonts al corrent dels encàrrecs", afirma que el gerent del partit i actual conseller de Justícia, Germà Gordó, hauria consentit aquesta investigació.

La Vanguardia, citant fonts de la investigació, aporta més noms de suposats afectats per la trama. Així, a banda del conseller Puig, l'expresident de la Generalitat José Montilla; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; l'exvicepresident Josep Lluís Carod-Rovira, el comissari europeu Joaquín Almunia o l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, serien alguns dels noms investigats per la trama d'espionatge política i empresarial.

Puig nega que CDC l'espiés

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha negat que Convergència encarregués un informe sobre ell a l'agència de detectius Método 3, tal com publica avui el diari El Periódico. "Li puc assegurar que Convergència mai va fer investigar a cap dels seus dirigents, i menys, espero, a mi mateix", ha assenyalat aquest dissabte Puig en una entrevista a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Informació.

L'exsecretari adjunt de CDC ha assenyalat haver vist l'informe, del 2009, i ha desmentit, tal com va fer en el seu moment, que tingués alguna relació empresarial o professional amb Jordi Pujol Ferrussola, de qui assegura ser, però, "un gran amic" i que es coneixen des dels sis anys.
(7 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Català emprenyat
16/02/2013 17:02
Que està al darrera el egs-panya està totalment clar. Resulta que es tracta d'una empresa que ja no exerceix, només passa a Catalunya i per si fos poc comença curiosament quan comença a parlar-se d'independència. El primer treballet (el cas d'en Mas) va ser una xapusa, ara la cosa està millor feta.. però és igual són els egs-panyols quie estan al darrera. No enganyen a niongú llevat de potser els tontos que voten no val per això no val la pena gastar aquests cèntims.
Vicenç Ramoneda
16/02/2013 15:09
L'estat espanyol incrementa un 11% la despesa en espionatge Enguany destina 19,8 milions de fons reservats al CNI (Vilaweb.cat) El govern espanyol destinarà (http://t.co/i62SxGlw pdf ) enguany 19,8 milions d'euros a l'espionatge. El Centro Nacional de Inteligencia (CNI), que des de l'any passat s'emmarca en el ministeri de Presidència, que encapçala Soraya Sáenz de Santamaría, rebrà un 11% més de pressupost d'aquests fons reservats que no l'any passat (17,8 milions). De fet, tot l'increment pressupostari dels fons reservats que tenen els ministeris de Presidència, Interior i Afers Estrangers anirà a parar als serveis d'intel·ligència espanyols. Aquests fons tenen una característica especial, a diferència de la resta de partides pressupostàries: el govern espanyol només informa de com es fan servir en una sessió secreta en una comissió de la qual només formen part un diputat de cada grup parlamentari que sigui autoritzat per una majoria qualificada del ple del congrés.
Santi
16/02/2013 13:50
Deixem aquestes parides per a les televisions espanyoles i centrem-nos en allò que realment importa els catalans: la nostra llibertat i deixar enrera tota la merda espanyola.
magrab
16/02/2013 13:41
Ara la gent és creu qualsevol "informe"? No hem après res? Em fa pensar en el llibre "La doctrina de Xoc" de Naomi Klein.
Trinxaire
16/02/2013 12:32
Son bons aquests del CNI. Aquí de moment l´'unica iniciativa ha estat l'Endemà, d'Isona Pasola. Mentre, el President Mas i la seva ma dreta, l'Homs, tanquen la porta a disposar d'un CNI i un exèrcit català. Que Deu ens agafi confessats.!!
CAT
16/02/2013 12:21
500 polítics? quan com on? quant de gran és Metodo 3? A la web diu que té 40 profesionals, que per més que tinguin 18000 informes, surten a 450 suposo petits estil "el cuiner s'estava menjant el pernil dolç canari mentre cuinava" o "sí que es posava a roncar en hores de treball" o "va anar al casino de Girona amb el cotxe de l'empresa" 5 casos tenen http://www.metodo3.es/com_casos.htm que també són pocs per a una empresa de tant de temps, i no sé, no em quadra que cada investigador seguís a l'hora a 13 polítics...
cati
16/02/2013 11:42
Ara és el torn dels periodistes per aturar DE TOTES LES MANERES POSSIBLES la separació de Catalunya de la Espanya colonitzadora. Els periodistes treuen un tema escandalós i sense gaire base, tots els altres no tenen més remei que seguir-lo (tonto l’últim) i a continuació la POLICIA ESPANYOLA ja té excusa per arraconar la nostra i emportar-se a les espanyes tota la informació que els convingui. "ls papers d Salamanca" actualitzats....!Que guai tot plegat!!. Crec que si fos periodista i jova a aquestes alçades de la pel•lícula ja hauria emigrat a qualsevol lloc del món, petit i sense comunicacions.
S'està parlant...
La dimissió de Bustos
Enquesta
Per què creus que Wert no ha pagat cap beca a cap estudiant català?
Per què creus que Wert no ha pagat cap beca a cap estudiant català?
96 %
0 %
4 %
51 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida