Dilluns, 18 de febrer de 2013 | 10:25
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Les dues cares de la moneda

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 Les dues cares de la moneda
 Marta Llorens
13/02/2013 10:58
Ahir, al Congrés del Diputats, es van votar dues Iniciatives Legislatives Populars (ILP) de caire ben diferent i amb finalitats encara més oposades: d’una banda, la ILP sobre la normativa hipotecària, presentada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), que té per objectiu introduir la dació en pagament de manera retroactiva i que ha aplegat més d’un milió i mig de signatures, i de l’altra la que propugna declarar els toros com a bé d’interès cultural.

El Grup Parlamentari Català va manifestar la seva posició favorable a tramitar la ILP referent a les hipoteques, ja que aquesta és una qüestió que preocupa, i molt,  fins al punt de ser un dels màxims neguits per a milers de famílies. Les dramàtiques situacions que estan vivint molts dels afectats els porten a una desesperació que en alguns casos els fa llevar-se la vida -ahir dues persones.  Una societat com la nostra no s’ho pot permetre i per això creiem que s’han de fer tots els esforços que calgui per defensar els drets de les persones que signen una hipoteca sense que això suposi un xec en blanc. Per aquest motiu som partidaris d’implantar la dació en pagament i que les persones que no poden fer front als pagaments no hagin d’abandonar el seu habitatge, quan esdevé propietat d’un banc, sinó que hi puguin continuar vivint amb el  pagament d’un lloguer social i que hi tinguin opció a la recompra. 
 
Som conscients que cal actuar amb celeritat perquè cada dia que passa hi ha nous desnonaments. És una bona notícia, doncs, que el PP hagi decidit donar suport a la iniciativa, ja que en una qüestió tan sensible com aquesta són desitjables consensos amplis.  
 
L’altra cara de la moneda ha estat la ILP referent als braus. Des de CiU no estem disposats afavorir la tramitació parlamentària d’una iniciativa que vulnera el que ja va aprovar sobiranament el Parlament de Catalunya, quan en el seu moment va prohibir la celebració de curses de braus al nostre país. I aquesta va ser una decisió que es va prendre, també precisament, arran d’una iniciativa legislativa popular. En aquest cas no hi ha hagut ni diàleg ni consens i el PP ha tornat a imposar la seva  majoria absoluta i ha posat de manifest una altra vegada  una voluntat recentralitzadora que ignora les decisions sobiranes de tot un poble. 
 
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya
 
 
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1