RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
18/02/2013 09:22
Així, hauria aconseguit el tracte de favor de Xavier Crespo
Sin título
La constructora Nova Lloret hauria finançat CDC
R.B
La investigació sobre el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música ha arribat a Lloret de Mar, ciutat on va ser alcalde el diputat de CiU Xavier Crespo, ara investigat per la seva presumpta relació amb la màfia russa a la ciutat gironina.

Segons publica el diari 'El País', “l'empresa constructora Nova Lloret, que amb Crespo a l'alcaldia es va beneficiar d'un procés de requalificació urbanística, va donar 100.000 euros a la fundació de Convergència Democràtica”. Aquest ingrés consta en un informe que la policia va elaborar l'any passat a petició del jutge que instrueix el cas Palau i que assegura que nombroses empreses que treballaven per la Generalitat van finançar a CDC a través de la fundació Trias Fargas, avui rebatejada Catdem.

El citat rotatiu informa que l'empresa “Nova Lloret apareix juntament amb unes altres nou constructores que van donar entre 48.000 i 250.000 euros a la fundació nacionalista”. La majoria d'aquestes empreses eren proveidores o contractades per la Generalitat, però segons 'El País', en el cas de Nova Lloret, aquesta tenia els seus projectes centrats en el municipi de la Costa Brava on l'exalcalde Xavier Crespo i el regidor d'urbanisme, Josep Valls estan sent investigats per blanqueig de capitals relacionats amb la màfia russa. Valls ja està imputat mentre que Crespo, per la seva condició de diputat està pendent de la decisió que prengui el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. En aquests últims dies CDC ha defensat la tasca de Crespo i fins i tot l'han ascendit a vicepresident de la comissió d'Empresa del Parlament.

De la protecció del medi a la construcció accelerada
Xavier Crespo va ser escollit alcalde l'any 2003, època en que demoinava a Lloret la conciència ecologista després d'un any de creixement urbanístic accelerat. Crespo va prometre apostar pel “desenvolupament sostenible”. Però aquesta consciència de protecció del medi va canviar l'any 2005 quan el mateix Crespo va firmar un conveni amb dos representants de Nova Lloret que canviaria les regles del joc.

Segons 'El País': “El consistori va cedir a les pretensions de l'empresa, que havia presentat dos contenciosos contra la suspenció de les llicències. Nova Lloret podria construir a Sant Quirze (una zona protegida) fins a 130 habitatges. El sòl urbanitzable va passar de set a 21 hectàrees i es van reservar 36.000 metres quadrats perquè l'empresa aixequés un centre comercial”.

“A nosaltres ens va agafar per sorpresa”, explica Juan Carlos Lozano, membre de SOS Lloret. Els ecologistes que havien presentat 12.000 firmes per aconseguir la desqualificació dels terrenys com a sòl residencial i ho havien viscut com una victòria, es van trobar una altra vegada amb un nou acord inclòs ja en el Pla General d'Ordenació Urbana.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
3Veure i / o afegir comentaris
SantCugat:¿Y que dice de todo esto el señor Mas? Su partido CDC está pr... Carlos:Cada vez que se abre un agujero en el suelo, aparece un presunto...
SantCugat
18 18:05:45/02/2013
¿Y que dice de todo esto el señor Mas? Su partido CDC está presuntamente podrido de corrupción, pero usted como máximo responsable, no dimite. ¿Es esto una democracia, o es un estercolero bananero?
Carlos
18 16:45:05/02/2013
Cada vez que se abre un agujero en el suelo, aparece un presunto caso de corrupción de CDC. Es un escándalo de proporciones vergonzosas. ¿No ha dimitido todavía señor Mas?...estamos esperando.
Antoni Ferret
18 12:40:10/02/2013
Quina trepa! Quanta carronya!
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat