Registrar-se
Recorda contrasenya

fòrums -> Ciència i tecnologia

Alerta! Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

RacóAteu: fil de l'ateisme del Racó català

16237 lectures   1655 respostes

Benvinguts;

 

aquest fil es per a parlar de temes interessants per a gent que no necessita invocar éssers invisibles per explicar el món, sinó que utilitza el cervell i aplica el raonament. No sé  si hi ha un fil anterior.

 

Estic especialment interessant en combatre el creacionisme (i la seua forma mes elaborada, el "disseny intel·ligent") a les escoles arreu del món.


Comence per recomanar "The God Delusion" de Richard Dawkins, molt divertit (no sé  com s'ha traduït al català). Un llibre que deuria llegir tothom, inclos creients.

 

Il·luminats, per favor, vosaltres teniu els vostres fils al Racó i el vostre trocet al cel, deixeu aquest fil tranquil 

 

No es que no hi ha cap prova de l'existencia de Deu, es que quant mes sabem, menys argumuments hi ha a favor de Deu i mes clar esta que la religio va ser l'invencio d'uns espabilats per a controlar el personal en epoques on no es sabia practicament res de com funciona l'univers.

 

(no tinc accents al meu teclat, he de fer servir un corrector cada vegada).

 

EDITAT: quan parle de religio vull dir creure en Deus i altres essers sobrenaturals. Futbol, consumisme, StarWars, etc... no son religions, obriu altres fils si voleu parlar d'aquestes collonades

 

 

 

 

 

Actualitzacions:

 

Per cert, potser alguns creuen que Polmas es un segon usuari meu, perque algunes de les seues preguntes pareixen fetes per a poder lluir-me . Pero no, es un troll molt plom. Un plomas, vaja 

De vegades li conteste si la resposta es aclaridora i afegeix alguna cosa positiva. Algunes vegades les preguntes dels fundamentalistes religiosos ajuden a plantejar-se questions que potser no s'haurien plantejat sense aquestes preguntes, com p.ex. no s'hauria intentat explicar tan aviat l'evolucio del flagel dels bacteris a partir d'elements mes simples (exemple que possaven els creacionistes de "complexitat irreduible")  .  Pero la part positiva dels creacionistes i trolls no compensa l'energia que hem de gastar els cientifics per a contrarrestar el mal que fan a la ciencia i desevolupament general del coneixemnt huma  .

 

 

Videos sobre ateisme  http://www.atheismresource.com/youtube-videos

 

 

La religiositat de un pais no porta a una societat mes sana

http://www.skeptic.com/reading_room/religious-belief-and-societal-health/ 

 

Perque no hi ha Deu

http://whynogod.wordpress.com/

 

Kids Without God (xiquets sense Deu) http://kidswithoutgod.org/

Un grup de suport per a xiquets i adolescents ateus 

 


Els essers vius som una chapuza (nyap) monumental  

Per example, el nervi de la laringe de la girafa:

http://blogs.discovermagazine.com/loom/2010/08/30/dawkins-gets-inside-the-giraffes-neck/