Diumenge, 24 de febrer de 2013 | 09:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

 La reforma local deixarà sense sou a vuit de cada deu regidors 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 La reforma local deixarà sense sou a vuit de cada deu regidors
 
Política 15/02/2013 14:23
CRISTOBAL MONTORO
La reforma de l'administració local que impulsa el Govern deixarà al 82 per cent dels regidors del país sense sou, així com als alcaldes de municipis menors de mil habitants. Els ingressos del regidor de les ciutats majors no podran superar als d'un secretari d'Estat, nòmina que anirà baixant per trams de població fins als municipis de mil a dos mil veïns, l'alcalde dels quals cobrarà un 20 per cent d'aquesta quantitat.
 
   Així es fixa en l'informe sobre aquesta reforma revisat avui pel Consell de Ministres. El text fixa la llista de competències pròpies dels municipis i la desaparició de les trucades impròpies, aquelles de titularitat autonòmica que els ajuntaments venien exercint. A partir d'ara, això només podrà ocórrer quan aquesta competència vagi acompanyada de finançament suficient i si l'autonomia no la paga en temps, Hisenda li descomptarà els diners de la seva participació en els ingressos de l'Estat.
 
   La norma contindrà també importants novetats per a la vida municipal, com una limitació en el salari dels seus funcionaris, fixada cada any als Pressupostos de l'Estat, o el retorn d'interventors i secretaris al cos de funcionaris estatals, la qual cosa concedirà independència a la gestió financera municipal.
 
   A més, totes les entitats locals i les seves empreses i organismes hauran de complir uns estàndards de qualitat i d'eficiència, i rendir comptes dintre del termini i en la forma escaient. Les que no compleixin aquests paràmetres, o desapareixeran (mancomunitats i societats municipals) o hauran de cedir les seves competències a les diputacions (per als municipis de menys de 20.000 habitants).
àlatac
15/02/2013 23:27
¿Y este impresentable cobra por ministro? Después de amnistiar a amiguetes, sigue sin dimitir y cobrando.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1