Diumenge, 24 de febrer de 2013 | 09:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

'Método 3' va fer informes "sensibles" sobre PP, PSOE, CIU, jutges i esportistes

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
'Método 3' va fer informes "sensibles" sobre PP, PSOE, CIU, jutges i esportistes
Política 16/02/2013 09:43
L'empresa de detectius privats 'Método 3' va realitzar entre 200 i 300 informes de "contingut sensible", segons han informat a Europa Press fonts de la investigació, que afegeixen que en els treballs d'aquesta agència s'inclouen partits polítics com a PP, PSC i CIU així com altres sectors com el judicial i l'esportiu, concretament del món del futbol.
Els investigadors consultats per Europa Press xifren en més de 20.000 les fitxes realitzades per Método 3 si bé no han precisat la quantitat d'informació amb la qual explica la Policia Nacional per realitzar els seus esbrinaments.

Aquest dijous el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar en els passadissos del Congrés dels Diputats que hi ha "molta informació" sobre les presumptes escoltes il·legals a Catalunya, i que l'assumpte es va a investigar "molt a fons".

ESPIONATGE POLÍTIC I EMPRESARIAL 

Segons La Vanguardia, l'abast de la trama d'espionatge polític i empresarial presumptament finançada per partits, organismes públics i entitats privades sembla inacabable: L'expresident de la Generalitat, José Montilla, l'exvicepresident Josep Lluís Carod-Rovira (ERC), el conseller Felip Puig (CiU), el comissari europeu Joaquín Almunia, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega (CiU), el president de Madrid, Ignacio González (PP), l'exconseller Joaquim Plena (PSC), l'expresident de la Junta de Castella-la Manxa, José María Barreda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), el diputat Xavier Sabaté (PSC) o l'expresidenta del Parlament de les Illes Balears, Maria Antònia Munar (UM) són alguns dels polítics analitzats en diferents moments, per la seva activitat política o el seu currículum professional, com en el cas d'Ortega. 

L'espionatge es va realitzar durant l'última dècada i a algun dels investigats se'ls va dedicar més d'un dossier. El Cos Nacional de Policia ja disposa d'informació de nombrosos dossiers encara que, segons fonts del cas, els investigadors tracten de localitzar un altre enorme paquet d'informació que podria superar el miler d'informes. Uns documents que la policia no descarta que estigui en poder de tercers, vinculats o no amb la signatura d'investigació privada, i que estarien desitjant col·laborar amb la justícia.

La llista d'investigats no es limita només a polítics. Apareixen també jutges i empresaris, entre ells el polèmic expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i fins a una investigació de Francisco Correa, principal implicat en la trama de Gürtel. També hi ha dossiers sobre un representant diplomàtic d'Uzbekistan i fins al de la localització de l'espia Francisco Paesa en el 2005. Els protagonistes freqüents de la premsa rosa tampoc van escapar de la trama d'espionatge amb Tita Cervera, o el polèmic suposat exmarido per poders de l'actriu italiana Gina Lollobrigida, el català Javier Rigau.

INVESTIGACIÓ
 DE FELIP PUIG PER UN ALT CÀRREC DEL CDC

Un dels casos més reveladors és el presumpte espionatge entre membres d'una mateixa força política. Així ha ocorregut en el si de Convergència, on almenys un alt càrrec de CDC va encarregar a Método 3 informes sobre destacats dirigents de la federació nacionalista, entre ells el 'conseller' d'empresa i Ocupació, Felip Puig, segons informa El Periódico de Catalunya.

Fins a tres fonts al corrent dels encàrrecs van confirmar ahir que Martorell, actual director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, va contractar a Método 3 perquè elaborés informes sobre responsables de la seva organització. Un dels dosieres, elaborat en el 2009, versa sobre Puig

INFORMES Al MERCAT


Els investigadors a més tenen coneixement de l'existència de treballs realitzats per 'Método 3' al mercat i que s'estan venent i adverteixen que no només informen sobre activitats polítiques sinó que també hi ha treballs sobre aspectes personals.

Altres fonts consultades, han afegit que entre les perquisicions dels investigadors es troba la de determinar la fi amb el qual 'Método 3' realitzava els seus enregistraments; si eren aleatoris i després buscaven possibles interessats a comprar aquesta informació, si era per encàrrec, o si es barrejaven ambdues coses.

A causa de la quantitat i la naturalesa d'informació disponible en els informes, la Prefectura Superior de Policia de Catalunya ha creat un equip especial per investigar els possibles casos d'espionatge polític que comptarà amb reforços de les unitats centrals de Madrid, segons informa 'La Vanguardia'.

MÉTODO 3

'Método 3', l'agència d'investigació presumptament implicada en casos d'espionatge a Catalunya va iniciar un procés de dissolució voluntari el passat mes de novembre. En el seu web, en la qual es defineix com "l'empresa de detectius número u del país", assegura poder defensar els seus informes "davant qui calgui, amb totes les proves necessàries".

Després de 27 anys de trajectòria professional, l'empresa que va fundar en 1985 a Barcelona Marita Fernández Costat va presentar el 12 de novembre de 2012 la seva dissolució voluntària, que apareix en el Registre de Barcelona el dia 23 d'aquest mateix mes. Va iniciar el procés per extingir els seus contractes a pesar que en tots els seus exercicis va llançar beneficis.

L'últim exercici fiscal del que hi ha comptes presentats en el Registre Mercantil, el 2009, no reflecteix un estat de fallida, encara que des de llavors han transcorregut tres anys. En aquest exercici apareix un actiu d'1,56 milions amb un patrimoni net de 399.574 euros i un endeutament a llarg termini de 406.255 euros amb entitats de crèdit.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1