Redacció | Actualitzat el 20/02/2013 a les 22:52h

Guanya el «catenaccio» (2-0)

El Milan sorprèn el Barça que haurà d'aconseguir una gesta per superar l'eliminatòria

El Barça ha caigut a Milà. Foto: FCB

No hi havia ningú que donés un duro per la possibilitat que el Milan tingués opcions contra el Barça a l'eliminatòria. Però, a més, tot semblava indicar que els blaugranes podrien sentenciar el pas als quarts de la Champions en el partit d'anada. Res més lluny de la realitat. Els llombards han tirat de catenaccio per aguantar el domini català i, a més, han aprofitat dues jugades aïllades per aconseguir un 2 a 0 que converteix la classificació en una proesa.

El partit ha començat amb un control total del Barça mentre el seu rival l'esperava al seu camp. Un domini de la possessió que es trobava amb una doble línia defensiva molt ben ordenada. De fet, en molts moments del partit els onze jugadors del Milan s'acumulaven en tot just un quart del terreny de joc. Els llombards ho deixaven tot a possibles contraatacs que els blaugranes han tallat fins a tres ocasions amb faltes tàctiques.

Messi, que ha tingut un partit per oblidar, ha avisat al minut 8 en una gran finta a la frontal de l'àrea però el xut ha rebotat en una defensa. A la banda contrària Puyol ha evitat al minut 15 que El Shaarawy rematés després de plantar-se sol davant de Valdés. Al còrner posterior Boateng ha xutat però la pilota ha sortit fora.

El Barça superava el 65% de possessió però sense crear ocasions. En tota la primera part només cal destacar un xut llunyà de Xavi que Abbiati ha aturat sense problemes al minut 19. A mitjans del primer temps el partit s'ha obert més però els catalans han estat incapaços d'aprofitar els espais i no han pogut crear perill amb un Messi molt allunyat de l'àrea contrària.

A la represa el catenaccio ha anat en augment i el Barça semblava que mantenia el domini amb una mica més de profunditat. Tanmateix, tot s'ha ensorrat al minut 56 quan una falta servida per Montolivo ha rebotat amb Pedro, la pilota ha anat a parar a la mà de Zapata convertint-se en una assistència per Boateng. Tot i que l'assistent ha dubtat l'àrbitre ha assenyalat l'1 a 0 en un San Siro que no s'ho creia. El gols i les moltes interrupcions –Puyol ha acabat amb un trau de dimensions considerables- han tallat el ritme del partit.

Tot i que en el tram final el Barça ha tingut un parell d'oportunitats –xuts d'Iniesta i Xavi-, l'eliminatòria s'ha acabat de complicar al minut 80 en una jugada de Niang per la banda dreta que després de passar per El Shaarawy ha acabat amb el 2 a 0 per Muntari. Un gol que ha deixat el Barça sense resposta i que obliga a una remuntada èpica al Camp Nou.