Dimarts, 26 de febrer de 2013 | 09:47
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Interior diu a Mas que l'Estat "juga net", però el Govern li acusa d'apartar als Mossos

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
 Interior diu a Mas que l'Estat "juga net", però el Govern li acusa d'apartar als Mossos
Política 26/02/2013 07:23
JORGEFERNANDEZDIAZ
Fernández Díaz defensa que és el jutge qui decideix què policia investiga i el conseller català diu que "es mantenen les distàncies"
   El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha replicat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, i ha dit que el seu Departament "juga net" entorn de la investigació de l'espionatge polític a Catalunya després d'una reunió a Madrid amb el conseller de Seguretat de Catalunya, Ramón Espadaler, qui ha retret al ministre voler apartar als Mossos d'Esquadra de les perquisicions entorn de Mètode 3.

   "Pel que fa a Interior i a totes les institucions de l'Estat, actuen en el marc de la llei i si algú actua fora estem en un Estat de Dret i aquesta persona ha de veure-les-hi amb el fet d'haver actuat de forma il·legal. Tots juguem net, sobretot els que vetllem per la seguretat del ciutadà", ha dit el ministre.
 
   Fernández Díaz ha contestat així en ser preguntat per les declaracions de Mas, qui aquest dissabte va acusar al Govern de "jugar brut" en aquest assumpte. En aquesta mateixa línia s'ha manifestat Ramón Espadaler en la roda de premsa posterior a la trobada celebrada a la seu del Ministeri, on ha denunciat "un interès explícit d'Interior d'apartar als Mossos de la investigació". "Segueixen els desacords, hi ha desencontres, mantenim les distàncies", ha resolt el conseller.
 
   Sobre la competència en la investigació, Fernández Díaz ha defensat la tesi que és el jutge  qui decideix quin cos policial ha de portar les perquisicions i ha recordat que va ser el magistrat qui va autoritzar a la Policia Nacional els registres dels domicilis dels detinguts de Mètode 3 així com les seus de l'empresa tant a Barcelona com a Madrid. A més ha insistit que la primera denúncia de la líder del PP, Alicia Sánchez Camacho, va ser interposada davant la Policia. 
 
"SENSE RETRETS DE FISCALIA O EL JUTGE"
 
   "Ni la Fiscalia ni el jutge han fet el més mínim retret a aquesta qüestió. Tots els cossos tenim el deure cooperar i col·laborar i no tinc dubte que els Mossos van a col·laborar en tots els casos en els quals el jutge ho requereixi", ha dit el ministre, qui no ha estat present en les explicacions de la seva visió de la trobada que posteriorment ha ofert Espadaler als mitjans.
 
   El conseller ha afirmat haver-li transmès al ministre el malestar del Govern per la manera de gestionar la investigació dels casos d'espionatge polític a Catalunya i la publicació del que ha denominat "l'esborrador apócrifo" de la UDEF que acusava a Mas i la família Pujol de tenir comptes a Suïssa. El ministre ha anunciat que compareixerà al març al Congrés per donar explicacions sobre aquest últim assumpte.
 
   "Ens sumeix en la perplexitat la celeritat amb la qual el Ministeri ha pres el tema de l'espionatge a Catalunya en contrast amb el que para nosaltres ha estat un procés excessivament lent per esclarir alguna cosa que en el seu moment va tenir de derivada electoral o alteració de resultats electorals (en referència a la publicació del citat esborrany)", ha denunciat Espadaler.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1