Dimarts, 26 de febrer de 2013 | 09:47
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Jutges i fiscals no descarten convocar una nova vaga

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 JUSTÍCIA
 Jutges i fiscals no descarten convocar una nova vaga
Societat 26/02/2013 07:18
Vaga jutges
   Les cinc associacions de jutges i fiscals convocants de la vaga del passat dimecres amenacen amb dur a terme noves mesures de protesta, entre les quals no descarten la vaga, si el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, segueix sent "incapaç" d'entaular un diàleg.
   A més, informaran als organismes, institucions i associacions de jutges i fiscals europees la situació de la Justícia espanyola i els projectes legislatius en tràmit.

   El Comitè Nacional de Vaga ha valorat positivament l'ampli seguiment de la jornada d'atur convocada dimecres passat, que es va convertir en la tercera vaga de jutges de la democràcia, i ha exigit solucions als "greus problemes" que sofreix l'Administració de Justícia. 
 
   Les associacions lamenten els perjudicis causats a la ciutadania, encara que subratllen que la "màxima responsabilitat" correspon al Ministre de Justícia. "Les associacions convocants informem en el seu moment de la nostra intenció de desconvocar la vaga en cas que pel Govern s'obrissin lleres de dialogo i de voluntat d'arribar a acords", recorden.
 
   No obstant això, adverteix que cap membre del Govern va realitzar iniciativa alguna per entaular aquest dialogo i evitar la jornada de vaga. "Resulta important destacar la irresponsabilitat institucional que suposa que es declari la convocatòria d'una vaga i que el ministre de Justícia hagi estat incapaç de contactar amb les associacions convocants", adverteix.
 
   El Comitè entén que les seves posicions han quedat reforçades amb l'ampli suport a la vaga i el fet que les seves reivindicacions no hagin estat escoltades pel Ministeri. Si no es "exterioritza voluntat de dialogo institucional" en els propers dies, anuncia que es convocaran noves mesures de protesta, sense descartar la convocatòria d'una nova vaga.
 
   El Comitè Nacional de Vaga està integrat per l'Associació judicial Francisco de Vitòria, l'associació Jutges per a la Democràcia, el Fòrum Judicial Independent, la Unió Progressista de Fiscals i l'Associació Professional Independent de Fiscals.
.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1