Notícies

Dilluns  25.02.2013  15:16

Autor/s: ACN

Microsoft presenta el dispositiu Surface Pro, que combina l'entreteniment i les capacitats professionals

És el successor de la pissarreta tàctil que l'empresa nord-americana va llançar a casa nostra fa deu dies

 

Microsoft ha arribat al Mobile World Congress amb Surface Pro sota el braç. Aquest dispositiu, pensat per combinar l'entreteniment i les tasques professionals, és a la venda als Estats Units des del principi de mes. A casa nostra de moment només es pot comprar Surface RT, que es va llançar al mercat el dia 14. L'aspecte de les dues pissarretes és similar i se'ls pot incorporar un teclat per utilitzar-les com a ordinador portàtil. No obstant això, només en la versió Pro es poden instal·lar aplicacions de tota mena. La versió professional ofereix molta més potència que RT, equiparable a la dels ordinadors de gamma alta.

El dia 14 va arribar Surface RT, un dispositiu que funciona amb una versió reduïda de Windows 8, Windows RT. La corporació no ha donat xifres de com estan anant les vendes del dispositiu. Tampoc ha precisat quan es llançarà al nostre mercat la versió Pro de la tauleta, la successora de RT. Segons la companyia, es basaran en la llei de l'oferta i la demanda i, per tant, sembla que caldrà esperar que el mercat estigui preparat.

Segons que ha explicat el director de comunicació de Surface, Chris Flores, en declaracions a l'ACN, Surface RT està pensada sobretot per a l'entreteniment. En canvi, la versió Pro tindrà totes les mateixes funcionalitats però, a més a més, funcionarà amb la vista clàssica de Windows i permetrà instal·lar aplicacions de la mateixa manera que en un portàtil, no només descarregant-les de la Windows Store.

La companyia té com a objectiu donar a conèixer aquests dos 'gadgets' durant la seva estada al Mobile World Congress, en el seu estand a la fira i en trobades amb periodistes a l'Hotel Joan Carles I de Barcelona. Microsoft també presenta uns altres dispositius híbrids (entre pissarretes i portàtils) fabricats per altres companyies com Sony, Samsung, Acer i Lenovo.