Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 01 de Març de 2013
Opinió
Opinió. Plataforma per la Llengua
20/02/2013
Al Tall per Sempre
Trenta-vuit anys normalitzant i defensant l'ús de la llengua
El 19 d’octubre el grup Al Tall va anunciar la decisió de concloure la seva carrera artística, després de 38 anys de presència als escenaris. El concert a L’Auditori de Barcelona d’ahir a la nit ha estat el comiat d’Al Tall a la ciutat i el darrer a Catalunya després de pujar als escenaris de Gandia i Morella.

Però més que un comiat ha estat una festa sonada acompanyada per molts amics. Al final del concert en vaig comptar fins a 24 dalt de l’escenari! Amb convidats molt especials com: Miquel Gil, Jaume Arnella, Jordi Fàbregas, Josep Ribera ‘Titot’, Xavi Sarrià i Miquel Gironés d’Obrint Pas, Jan Maria Carlotti de la Provença, Jaume Ayats amb La Nova Euterpe, una colla de dolçainers a càrrec de Pau Puig i una secció de vent amb Eladi Reinon.

Una vetllada molt emotiva on han repassat el repertori significatiu de les diverses èpoques i discos del grup. Evidentment no ha faltat el “Cant de Maulets”, la “Cançó de la llum”, “Lladres”, “Això és Espanya”...

També ens han fet uns quants regals amb noves lletres adaptades a l’actualitat política: l’alcaldessa de València i el Ministre Wert evidentment els més retratats i l’auditori ple a vessar amb crits: d’”independència” i “sense València no hi ha independència”.

Llargs bisos i aplaudiments sense fi on no hi ha faltat el “Tio Canya”, la marxa mora de Xavier “el Coixo” amb tot l’auditori ballant dempeus i “El Cant de la Muixeranga”.

Entre nombrosos parlaments, reconeixements i agraïments en Vicent Torrent ha fet una crida a seguir el seu exemple i que tots plegats en féssim socis de la Plataforma per la Llengua. Una manera de contribuir a la defensa dels drets lingüístics igual que han fet Al Tall defensant els drets nacionals i lingüístics dels Països Catalans durant dècades!

#GràciesAlTall per aquest gest i #GràciesAlTall per una trajectòria en defensa de la nostra llengua i cultura amb una gran contribució a la memòria històrica del nostre poble.
Una cançoneta i mos n’anem però mai en tindrem prou i la música d’Al Tall seguirà per sempre.

Eulàlia Buch i Ros
@EulaBuch
Plataforma per la Llengua. L’ONG del català
Plataforma per la Llengua és una entitat que alhora engloba diverses associacions i persones que comparteixen un objectiu comú: garantir la presència de ple dret de la nostra llengua en tots els àmbits i a tot el territori de llengua catalana. Pensem que el català ha de ser la llengua comuna dels catalans, el vehicle transmissor de comunicació, sigui quina sigui la seva primera llengua.
Seguir l'autor
@llenguacat http://www.facebook.com/pages/Plataforma-per-la-Llengua/ https://www.plataforma-llengua.cat/
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
S'està parlant...
La declaració sobiranista
Enquesta
Creus que Chacón hauria d'afiliar-se al PSOE?
Creus que Chacón hauria d'afiliar-se al PSOE?
97 %
0 %
3 %
30 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida