RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
26/02/2013 23:08
FC Barcelona 1 - Reial Madrid 3
Sin título
Cristiano desencaixa el Barça al Camp Nou
Carles Bellsolà
Mourinho ja té el que ha estat buscant els darrers tres anys. Una victòria incontestable, més aviat una pallissa, al FC Barcelona. I amb un enorme partit de la màxima estrella madridista, Cristiano Ronaldo, autor de dos dels tres gols del seu equip. A més, la victòria blanca deixa el Reial Madrid a la final de la Copa, i als blaugrana amb una preocupant sensació: la dificultat, aquesta temporada, per tirar endavant els enfrontaments a cara o creu.

Cristiano, de penalti just
El partit s'ha decantat ben aviat per al Reial Madrid. Després d'una ofensiva blaugrana amb tres xuts a porta en els tres primers minuts, que al final s'ha revelat com un miratge, un contraatac vertiginós de Cristiano per la banda dreta ha acabat als 11 metres. El portuguès ha encarat Piqué, aquest ha arriscat estirant la cama i l'àrbitre no ho ha dubtat un segon. Penalti clar que ha transformat el propi Cristiano (13'), i el partit i l'eliminatòria, completament de cara per al Madrid.

Un Madrid que aquest any ha tingut greus problemes amb els equips tancats a la seva pròpia àrea. Però que segueix sent una piconadora si aconsegueix avançar-se en el marcador i disposar d'espais a la contra. Amb el Barça controlant la possessió, però sense oportunitats clares, els blancs s'han sentit extraordinàriament còmodes. I més quan, en el 57', un rebuig de Pinto a xut de Khedira ha quedat franc per a Cristiano, que ha afusellat el 0-2.

Varane fa el tercer i Alba maquilla el resultat
A falta de mitja hora, els blaugrana necessitaven un miracle en forma de tres gols. I el miracle no s'ha produït. A l'inrevés, el que ha arribat és la humiliació final, amb el tercer gol madridista, 11 minuts després, en un cop de cap a la sortida d'un córner del poderós Varane. El gol de Jordi Alba, en el 90', a passada d'Iniesta, només ha maquillat lleugerament el marcador. Però no ha maquillat una altra cosa. Un problema seriós del Barça, com a mínim en els darrers partits, per crear ocasions més enllà del seu control de la pilota. Especialment, si Messi no té el dia, com ja va passar la setmana passada a Milà.

Ara, la Champions
El resultat d'aquesta nit també amenaça de fer viatjar la crisi a tota velocitat en el pont aeri. Sobretot, depenent dels resultats de la tornada dels vuitens de la Champions. Tant Barça com Reial Madrid han de remuntar un resultat advers, contra els 'rossoneri' i contra el Manchester United, respectivament. Amb molta més dificultat, a priori, en el cas blaugrana. En qualsevol dels dos casos, una eliminació prematura podria fer entrar el nerviosisme a l'afició i la directiva. Especialment, si el gran rival segueix endavant.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat