Dissabte, 9 de març de 2013 | 09:56
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Les entitats socials, últimes víctimes dels incompliments del PP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
 Les entitats socials, últimes víctimes dels incompliments del PP
 Eva Parera
08/03/2013 06:46
Dins dels incompliments reiterats del govern de l’Estat amb Catalunya és especialment greu que l’executiu de Mariano Rajoy no destini a les entitats socials catalanes els recursos que li pertocarien en funció de l’esforç fiscal de Catalunya, especialment tenint en compte la greu crisi econòmica i les dificultats per poder cobrir les necessitats socials de moltes persones que ho passen molt malament.

Malgrat veure com el govern espanyol s’omple la boca a l’hora de dir que cal complir les lleis, és el mateix govern el que incompleix les normes de manera reiterada i flagrant en tot allò que afecta Catalunya. Ho hem vist a l’hora de no pressupostar el que ens pertoca i en la invasió constant de competències, i ho tornem a constatar ara al no destinar el recursos que corresponen a les entitats socials catalanes.
 
Tant el Tribunal Suprem com el Constitucional han determinat que són les comunitats autònomes les màximes responsables de gestionar els ajuts socials amb càrrec al 0,7% de l’IRPF. Per aquest motiu, la propera setmana sol•licitarem la compareixença al Senat de la ministra Ana Mato, per recordar-li que correspon a la Generalitat i no a l’administració central gestionar aquests recursos que paguem tots els catalans.
 
Recordarem també a la ministra que Catalunya va recaptar el 0,7% de l’IRPF, 51,9 milions d’euros. Malgrat això, l’assignació que va destinar l’Estat a Catalunya només va ser de 29,3 milions. És a dir, l’administració estatal s’ha quedat 22,6 milions recaptats a Catalunya que no han retornat mai a casa nostra. Una vegada més, ells que haurien de ser els primers a complir les sentències, les incompleixen en perjudici de tots els catalans. I això, com ho demostren els números, és un fet inqüestionable.
 
Eva Parera, membre del comitè de govern d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament de Catalunya
 
PS. I un apunt final. Avui Dia Internacional de la Dona, cal que ens emplacem per continuar treballant en la igualtat de drets. Hem aconseguit moltes fites, però encara queda camí per recórrer.
 
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1