Dilluns, 11 de març de 2013 | 09:44
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Les associacions recordaran per separat a les víctimes dels atemptats de l'11-M  

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
 Les associacions recordaran per separat a les víctimes dels atemptats de l'11-M
 
 
Societat 11/03/2013 07:37
11M
Les associacions de víctimes de l'11-M tornaran a recordar aquest dilluns per separat a les 191 víctimes i gairebé 2.000 ferits en el novè aniversari dels atemptats que l'11 de març de 2004 van tenir lloc als trens de Madrid.
 
  El dia en què es compleixen nou anys de la tragèdia, els principals col·lectius de víctimes han optat una vegada més per organitzar per separat els seus actes d'homenatge i record als seus familiars, inundant amb ells els carrers de Madrid.
 
   La jornada començarà a les 8.30 hores en la Porta del Sol, on la Comunitat de Madrid realitzarà el seu tradicional homenatge als morts junts a representants de totes les formacions de l'Assemblea autonòmica. Serà un senzill acte de record de només deu minuts de durada.
 
   A Atocha, els sindicats CC.OO i UGT, al costat de la Unió d'Actors, han convocat a les 10.00 hores una ofrena floral a la qual assistiran representants de l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme amb la seva presidenta, Pilar Manjón, al capdavant. Després de l'ofrena s'interpretarà una breu peça musical a la qual seguiran unes paraules dels representants dels sindicats i de Manjón.
 
   Els membres d'aquesta associació es desplaçaran a continuació als municipis madrilenys de Getafe i Parla per assistir allí a sengles homenatges i a la tarda, a les 19.00 hores, recordaran a les víctimes en el monument construït en l'estació del Pou al costat de l'Associació de Veïns El Pou de l'Oncle Raimundo.
 
   Per la seva banda, l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) commemorarà aquest 11 de març --Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme-- amb actes al llarg de tota la geografia espanyola, als quals convida a sumar-se a tots els ciutadans com a mostra de suport a les víctimes del terrorisme i "vetllar per la seva memòria, veritat, dignitat i justícia".
 
   L'acte central tindrà lloc en el Bosc del Record del Parc del Retir de Madrid a les 12.00 hores, en el qual la presidenta de l'associació, Ángeles Pedraza, llegirà un manifest de record després del qual es guardarà un minut de silenci i es farà una ofrena floral i una solta de globus.
 
   Tenen previst assistir, entre altres personalitats, el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez Vázquez; el director general de la Policia, Ignacio Cosidó; l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella; la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, i el conseller de Presidència i Justícia de la Comunitat de Madrid, Salvador Victoria.
 
RECORD A UN SOL CLIC DE DISTÀNCIA
 
   A més, l'Associació d'Ajuda a les Víctimes de l'11-M habilitarà una pàgina web dilluns que ve per rendir un homenatge virtual a les víctimes. En l'adreça www.diadelrecuerdo.net a partir de les 7.35 hores --coincidint amb la primera explosió--, qualsevol ciutadà "a un sol clic de distància" podrà recordar i deixar el seu missatge de suport.
 
   L'Associació d'Ajuda a les Víctimes de l'11-M ha aprofitat l'aniversari per realitzar una crida als poders públics i institucions de l'Estat perquè s'uneixin a les reivindicacions de les víctimes i impulsin les investigacions per portar davant els tribunals "a tots i cadascun" dels responsables "d'aquella barbaritat".
 
   La Comissió Europea també celebrarà una jornada coincidint amb el Dia Europeu de Víctimes del Terrorisme en la qual participaran representants de les víctimes del terrorisme de tot el continent. Des d'Espanya, acudirà la directora de la Fundació Miguel Ángel Blanco, Cristina Cuesta.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1