L'Ebre Digital
Política  dimarts, 12 de març de 2013

Opinió

Veure totes »
Paco Gas, alcalde de Roquetes

TV3 i les Terres de l'Ebre

8 març
Josep M. Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Hamburgueses, carn de cavall i seguretat alimentària

8 març

Enquesta

Us sembla bé que les obres de descontaminació de Flix hagen començat sense els pous d'abastament?

Política

Terres de l'Ebre

Compromís republicà amb el territori en la constitució de les JERC a l'Ebre

11-03-2013 23:13

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han fet el seu congrés de constitució a les Terres de l'Ebre, en què han escollit Àlex de la Guia com a nou portaveu del jovent independentista al territori. El nou equip polític es va comprometre amb l'antitransvasisme i amb la lluita per un territori més digne.

Terres de l'Ebre

Carme Forcadell augura que l'actitud de l'Estat obligarà a fer un pas cap a la independència més aviat del previst

08-03-2013 23:42

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la xertolina Carme Forcadell,analitza en una entrevista per al setmanari L'Ebre la conjuntura actual del procés sobiranista català, quan es compleix un any de la creació de l'ANC.

Amposta

Signat el conveni per rehabilitar el campanar del Poblenou

08-03-2013 15:01

Ajuntmanent d'Amposta, Diputació de Tarragona i Bisbat de Tortosa signen aquest conveni de col·laboració per invertir, en una primera fase, 140.000 euros per solucionar els problemes estructurals d'aquest campanar.

Tortosa

L'antic pont del ferrocarril i el nou passeig fluvial de Tortosa seran transitables en "poques setmanes"

08-03-2013 10:04

Malgrat no hi ha data per a l'acabament definitiu de les obres del nou passeig fluvial de Tortosa, l'antic pont del ferrocarril i el propi passeig es podran utilitzar "en poques setmanes", segons ha assegurat l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel. Aquest dijous, el secretari d'Estat de Medi Ambient i el conseller de Territori i Sostenibilitat han visitat les obres d'un projecte que, com ha destacat Bel "transforma la ciutat", amplia la Via Verda del Baix Ebre.

Terres de l'Ebre

Encara sense acord amb l'Estat sobre el cabal mínim del riu Ebre

07-03-2013 12:07

Govern i Estat continuen sense acostar posicions pel que fa al cabal mínim del riu Ebre. Amb tot, la voluntat dels dos governs és fer un acostament i per aquest motiu el conseller Santi Vila i el ministre Arias Cañete han acordat que "discretament" buscaran la manera de trobar punts d'entesa.

Terres de l'Ebre

Les JERC es constitueixen formalment per primera vegada a l'Ebre

07-03-2013 11:58

A partir d'aquest cap de setmana hi haurà una federació territorial de les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) a les Terres de l'Ebre. Mai fins ara aquest moviment juvenil s'havia organitzat de forma estable a tot el territori, però ara consideren que tenen "prou força" per fer-ho.

Terres de l'Ebre

Mà estesa al PSC per escenificar un nou front pel dret a decidir al Parlament

05-03-2013 20:06

Els socialistes han presentat al Parlament una proposta de resolució amb el mateix text avalat per CiU i ICV al Congrés, tot just per deixar-los en evidència perquè el document evitava la referència a la sobirania aprovada fa un mes i mig a la cambra catalana per part de convergents i ecosocialistes. Però el govern de CiU mateix s'aferra a aquest mateix text, menys ambiciós, per escenificar una resposta àmplia del Parlament als impediments que el govern espanyol està posant al procés.

Montsià

El Montsià aprova un pressupost de 5,8 milions

01-03-2013 19:14

El Consell Comarcal del Montsià va aprovar el seu pressupost per a l'exercici 2013, que és de 5.861.462,29 euros. Segons el consell, hi destaquen el manteniment de les partides destinades a les famílies i col·lectius en risc. L'oposició hi ha votat en contra.

Terres de l'Ebre

Núria Ventura diu que el PSC ha fet ara "el que havia de fer"

28-02-2013 11:24

La primera secretària ebrenca, sancionada pel PSC al Parlament per no haver votat en contra de la declaració de sobirania de la cambra catalana, considera que el partit sí que ha fet ara el que tocava a Madrid, en desmarcar-se del PSOE.

Terres de l'Ebre

El crític Joan Alginet celebra el gir del PSC i denuncia la posició de Chacón

27-02-2013 21:51

El portaveu socialista a l'Ajuntament de Deltebre i exsecretari de Comunicació del PSC a l'Ebre, de l'ala més sobiranista del PSC, celebra que els socialistes catalans hagen votat pel dret a decidir a Madrid i lamenta que no ho fessen al Parlament.

Terres de l'Ebre

Joan Sabaté defensa que el PSC ha estat coherent sempre en relació al dret a decidir

27-02-2013 20:16

El primer secretari del PSC a Tortosa, senador i expresident del partit a l'Ebre, que sempre ha defensat les tesis oficialistes en la polèmica interna pel dret a decidir, no creu que el fet que els socialistes catalans s'hagen desmarcat del PSOE posi en perill la relació amb els socialistes espanyols, però admet que pot ser un bon moment per revisar el protocol de relacions.

Terres de l'Ebre

ICV exigirà al govern català que presente el pla director de les muralles de Tortosa

27-02-2013 20:08

En una segona tanda, els ecosocialistes també demanaran la inversió que executar-lo.

Terres de l'Ebre

Els diputats del PSC sí que voten a Madrid pel dret a decidir

26-02-2013 23:06

El PSC ha fet aquest dimarts un pas històric al Congrés dels Diputats i ha votat per primera vegada en contra del criteri del PSOE i a favor del dret a decidir de Catalunya, corregint la posició que van adoptar la majoria dels diputats socialistes (exceptuant cinc parlamentaris entre els quals hi havia la ulldeconenca Núria Ventura) al Parlament.

Terres de l'Ebre

Roig, espiat per Método 3, recorda que no té cap relació contractual amb l'empresari valencià Jorge Juan Flor

26-02-2013 16:33

L'exalcalde d'Amposta i exsenador per CiU Joan Maria Roig es va mostrar sorprés per figurar en la llista dels informes d'investigacions fetes per l'agència de detectius Método 3 en el marc d'una complexa trama d'espionatge polític.

Terres de l'Ebre

El PSC es prepara per votar ara sí pel dret a decidir i contra el PSOE a Madrid

25-02-2013 18:49

El líder del PSC, Pere Navarro, ha anunciat aquest dilluns el vot favorable dels socialistes catalans al Congrés a les propostes de resolució que CiU i ICV han presentat en favor del dret a decidir, una qüestió que al Parlament va trencar la unitat de vot dels socialistes catalans, amb l'ebrenca Núria Ventura com a protagonista rebel. Però ara Navarro aprecia la invocació del diàleg amb Madrid que fan els textos presentats.

Terres de l'Ebre

La fallida d'Ercros provoca una reunió de la Comssió per la Industrialització

25-02-2013 13:04

La crisi d'Ercros a Flix que es va conèixer la setmana passada ha provocat que la delegació del Govern a l'Ebre convoque, només cinc dies desprès, una reunió d'urgència per analitzar la situació a les Terres de l'Ebre, on les plantes industrials de més de 200 treballadors pràcticament estan quedant a zero, tret de les nuclears i el sector agroalimentari.

Baix Ebre

El Perelló elimina dels carrers les referències a la Constitució i al rei Joan Carles

23-02-2013 15:46

Els veïns de les places Constitució i Joan Carles I, al Perelló (Baix Ebre), hauran de memoritzar la nova adreça dels seus domicilis: a partir d'aquest dissabte aquestes places han sigut rebatejades com a plaça de les Corts Catalanes, i plaça dels Clots.

Terres de l'Ebre

Els detalls de la crisi del PSC al territori, amb el setmanari L'Ebre

22-02-2013 11:47

El debat ideològic sobre el dret a decidir és només un capítol més d'una crisi que té un rerefons territorial barrejat amb personalismes

Terres de l'Ebre

El govern vol eliminar els plens dels Consells Comarcals i reduir-ne la representació política al consell d'alcaldes

22-02-2013 11:16

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha donat finalment les primeres pistes sobre com serà la futura llei de governs locals catalana, que aspira a desenvolupar la competència plena de la Generalitat en l'àmbit local i diluir l'efecte de la reforma que impulsa paral·lelament Rajoy.

Terres de l'Ebre

El PSC creu que la futura llei de l'administració que impulsa el PP reobre la porta al caciquisme

21-02-2013 20:18

Els socialistes ebrencs traslladaran als plens municipals el rebuig a l'avantprojecte de llei aprovat pel govern del PP de racionalització de l'administració pública, ja que consideren que retalla totes les competències als ajuntaments i que no té en compte el fet que són l'administració més propera als ciutadans.

Ribera d'Ebre

Flix convoca un ple extraordinari en suport als treballadors d'Ercos

20-02-2013 19:48

L'alcalde, Marc Mur, ha convocat un ple d'urgència per aquest dijous a les 19h en solidaritat amb els treballadors d'Ercros després que l'empresa anunciés l'acomiadament de 156 treballadors en els propers mesos. A la mateixa hora hi ha convocada una concentració davant l'ajuntament per a rebutjar la decisió d'Ercros.

Tortosa

El govern tortosí veu "reprovable" l'actitud d'ICV i assegura que la Sindicatura de Comptes ja té informació sobre GUMTSA

20-02-2013 10:45

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa i presidenta de la societat municipal GUMTSA, Meritxell Roigé, ha qualificat de "reprovables" i "irresponsables" les afirmacions que ha fet aquest dimarts el portaveu del grup municipal d'ICV, Jordi Jordan, en considerar que l'equip de govern hauria intentat maquillar els comptes reals.

Terres de l'Ebre

Bertomeu (PP) respon a Gas que té la consciència molt tranquil·la en relació a l'Observatori

19-02-2013 23:01

El diputat del PP al Congrés, el deltebrenc Joan Bertomeu, respon l'alcalde de Roquetes que es va reunir amb el director de l'Observatori abans de la tramitació del Pressupost General de l'Estat i que com a parlamentari va intentar, estèrilment, que no es perdés el gros de la subvenció estatal.

Amposta

L'ajuntament d'Amposta assumirà la subvenció del Centre de Tecnificació eliminada pel govern estatal

19-02-2013 17:49

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha lamentat en una entrevista a l'Ebre Televisió la decisió del Consejo Superior de Deporte d'eliminar la subvenció per al Centre de Tecnificació esportiva.

Tortosa

Iniciativa de Tortosa demana que la Sindicatura de Comptes revise els números de l'Ajuntament del 2011

19-02-2013 14:11

El grup d'Iniciativa Entesa per Tortosa ha demanat a la Sindicatura de comptes de Catalunya que faça un informe sobre els comptes de l'Ajuntament de Tortosa del 2011. Així ho ha formalitzat aquest dimarts al migdia a la delegació del govern de les Terres de l'Ebre. Els ecosocialistes han argumentat la seua decisió en un informe d'intervenció de l'Ajuntament que destaca "presumptes irregularitats" en aquests comptes.

Tortosa

El PSC fa una crida perquè els tortosins denuncien la "deixadesa" de la ciutat

19-02-2013 13:47

Els socialistes tortosins diuen estar-ne "farts" de la "manca de manteniment" de la ciutat i per això han iniciat una campanya per denunciar les mancances que s'escampen pels carrers de la capital del Baix Ebre.

Amposta

El CSD retira l'ajut al centre de tecnificació d'Amposta, segons ERC

19-02-2013 07:50

El Grup Municipal d'Esquerra d'Amposta ha fet saber que el Consejo Superior de Deportes (CSD) ha enretirat l'ajuda econòmica anual que donava al Centre de Tecnificació Esportiva d'Amposta, amb la qual cosa el deixa sense uns 48.000 euros que haurà d'assumir l'Ajuntament.

Ribera d'Ebre

El conseller Santi Vila vol desencallar la descontaminació del pantà de Flix

18-02-2013 19:23

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat que "en les pròximes setmanes" es reunirà a Flix amb la secretària d'Estat de Medi Ambient per "abordar la necessitat de tirar endavant ja l'alliberament dels llots".

Ribera d'Ebre

Rasquera revisarà el seu projecte de plantació de cànnabis per dur el debat de la legalització al Parlament

18-02-2013 13:31

L'equip de govern de Rasquera està revisant el projecte per a la instal·lació d'una plantació de cànnabis al municipi amb l'objectiu d'elaborar una moció que, amb el suport d'ajuntaments, grups polítics i entitats, es pugui traslladar al Parlament perquè s'obri un debat sobre la legalització d'aquesta activitat per a usos terapèutics. Així ho va explicar l'alcalde Bernat Pellissa, durant la inauguració de la Fira del cànem Spannabis que es va celebrar durant el passat cap de setmana a la Fira de Cornellà.

Terres de l'Ebre

Madrid insisteix a treure competències i remuneracions als municipis petits

15-02-2013 22:27

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha presentat aquest divendres la reforma de l'Administració Local que preveu, entre d'altres, "acabar amb les competències impròpies dels ajuntaments" i que el 82% dels regidors dels ajuntaments de l'Estat deixin de cobrar per la seva tasca i hagin de compaginar la seva activitat política amb la professional. La Generalitat confia que es respectaran les competències exclusives que té en règim local i que, per tant, a Catalunya no s'aplicarà la reforma.