Dimecres, 13 de març de 2013 | 09:50
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Belloch a Gallardón: "No sé qui pot sostenir les taxes judicials, és inconstitucional"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 Belloch a Gallardón: "No sé qui pot sostenir les taxes judicials, és inconstitucional"
Política 13/03/2013 09:16
BELLOCH
   L'alcalde de Saragossa i antic ministre de Justícia, el socialista Juan Alberto Belloch, ha afirmat aquest dimarts en presència de l'actual titular de la cartera, Alberto Ruiz-Gallardón, que la Llei de Taxes Judicials "és inconstitucional". "Crec que no està d'acord pràcticament ningú", ha dit Belloch sobre la futura llei, "no sé qui el pot sostenir".
   El regidor de la capital aragonesa ha realitzat aquestes declaracions durant la seva participació en una taula rodona sobre la reforma de l'Administració de Justícia celebrada a la seu de l'Institut de l'Empresa de Madrid, moderada per l'exsecretario general de CCOO José María Fidalgo, i en la qual també han participat el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dolç, i el propi ministre de Justícia.

   Assegut al costat de Gallardón, Belloch ha assegurat que no acudia "a parlar de les taxes judicials", i ha reconegut que la llei "millora molt" amb la incorporació "de part de les al·legacions de la Defensora del Poble". "Però la veritat és que segueix sent un problema molt complicat", ha afegit l'alcalde de Saragossa.
 
   Després de la intervenció del socialista, Gallardón ha respost que la llei pretén corregir una "fallada estructural" al nostre país. "Hem judicializado la vida a Espanya", ha subratllat el ministre per defensar la necessitat de les taxes. 
 
   "No és raonable que es reparteixi el preu de la justícia entre tots els contribuents", ha dit abans de recordar que, amb la nova llei, les costes es repartiran "un 91 per cent amb càrrec al contribuent i un 9 per cent amb càrrec al litigant". "Això no és inconstitucional", ha proclamat Gallardón en al·lusió a les paraules de Belloch, "és més, algun contribuent em podria dir que l'inconstitucional és que encara hagi de pagar".
 
   Abans, durant el seu torn de paraula, Belloch ha animat al ministre a abordar "l'assignatura pendent" que suposa la creació d'una nova Llei d'Enjudiciament Criminal. "Ho hem intentat tots els ministres de Justícia", ha confessat Belloch, per a qui Gallardón "té l'ambició suficient per ser el que realment aconsegueixi aquesta llei". "És l'única manera segura que passades a la història, la resta no té importància", ha sentenciat el socialista.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1