RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
05/03/2013 15:04
Carta Lector
Torquemada Returns
David Puentes Jurado
Sembla increïble haver de recórrer al segle XV, per tal de trobar un trist protagonista que ens serveixi per a denunciar --un cop més- el que està passant a Catalunya en ple segle XXI: Tomàs de Torquemada descrit pel cronista Sebastián de Olmedo com el "martillo de los herejes, la luz de España, el salvador de su país"

Aquest religiós dominic fou un dels personatges més foscos i negres d'un dels més penosos episodis de la història de l'Edat Mitjana del Sud d'Europa: la Inquisició Espanyola i molt sovint s'utilitza el seu nom per tal de descriure comportaments cruels i fora de qualsevol lògica i mesura . És per aquest motiu que recordar-lo ens il·lustra no tant sols la direcció de les accions que estan prenent en contra la llibertat d'un poble sinó també els mecanismes utilitzats i és aquí on faig l'ullet al vertader sentit de la Inquisició espanyola com a eina i instrument del govern estatal i dels seus dirigents.

Negar una realitat, és el primer pas cap a un totalitarisme cec i malaltís. La destrucció sistemàtica d'aquesta a través d'una acció institucional d'un Govern que utilitza tots els seus mitjans per tal d'eliminar, menystenir, ignorar i denunciar qualsevol Acció del Govern de Catalunya, manifestació popular multitudinària o posicionament intel·lectual --com és el recent cas del fiscal superior de Catalunya- no és més que un rebrot sistèmic d'un element latent en l'ADN d'alguns Tomases de Torquemada encara en ple segle XXI que exerceixen d'inquisidors d'una llibertat que mai han volgut reconèixer ni admetre.

Per molts instruments que utilitzin, per molts espies que ens enviïn, per tota la manipulació mediàtica que exerceixin (dosificació, selecció i estratègia de mitjans per a la seva publicació), i per molts compromisos, acords i estatuts que incompleixin, no podran fer callar ni guanyar amb la força el que és de justícia: tenir dret a ser i a decidir.

Tornant al personatge en qüestió i a la descripció que li va fer el cronista, podem veure que la cita es pot aplicar perfectament al que està passant cinc-cents anys més tard amb diferents protagonistes però mateixes finalitats, amb la diferencia i la sort que avui la comunitat internacional s'està adonant del que estant fent amb un poble que únicament reclama de manera pacífica el que li correspon: El dret a decidir.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
3Veure i / o afegir comentaris
sitges:Este comentario, aparte de demostrar lo que usted sabe de Torque... Rei Jaume:Li recordo que un dels grans inquisidors es deia Aymerich...
sitges
11 20:37:38/03/2013
Este comentario, aparte de demostrar lo que usted sabe de Torquemada, tiene poco de veraz. En los estados de derecho se cumplen las leyes, si no es así se está en una república bananera. La ley no establece la posibilidad que usted desea. La ONU concede esa posibilidad a las "colonias" y por mucho que les guste a los nacionalistas inventarse la historia, no se atreven a tanto como para decir que Cataluña es un colonia. Las mentiras no pueden durar siempre. No sigan envenenando las relaciones entre catalanes, que eso si que es una realidad.
Rei Jaume
08 12:31:12/03/2013
Li recordo que un dels grans inquisidors es deia Aymerich...
Juan Pérez
06 19:22:58/03/2013
Em sembla que va una mica errat, senyor Puentes, perquè la comunitat internacional ha dit alt i clar que això (la fal·làcia de l'aberració conceptual anomenada "dret a decidir" afegit a un procés secesionista) és una qüestió interna de l'estat espanyol,únic, avui per avui, reconegut internacionalment. És ben cert que la Història dona moltes voltes i que ningú no podia esperar que l'antiga URSS caigués com va caure, ni que Xina es convertís tan ardorosamente al capitalisme neoliberal (si considerem el sistema d'explotació miserable que tenen), però em sembla que aquesta pretensió de jueuitzar (accepti'm el neologisme, si us plau) el poble català té menys recorregut que el famós Pla Ibarretxe. En tot cas, si la realitat la mirem des d'altres punts de vista, és molt possible que surtin jueus per tot arreu i que el nacionalisme català secesioniste es revesteixi amb uns uniformes i signes ben poc atractius, perquè una de les característiques de l'acció de govern és l'eradicació de la llengua i la cultura catalana en castellà tan catalanes, totes dues manifestacions com la llengua catalana i la cultura catalana en català. Em sembla que al seu raonament la realitat li cau una mica gran.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat