Dijous, 14 de març de 2013 | 10:21
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Crespo nega desviaments de diners a les Illes Caiman a preguntes del fiscal

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 TRIBUNALS
 Crespo nega desviaments de diners a les Illes Caiman a preguntes del fiscal
Societat 13/03/2013 09:12
El fiscal anticorrupció Fernando Bermejo ha preguntat al diputat de CiU en el Parlament i exalcalde de Lloret de Mar (Girona), Xavier Crespo, sobre el suposat desviament d'importants summes de diners a les Illes Caiman que el polític ha negat, segons han explicat fonts judicials.
   Ha estat aquest dimarts durant un interrogatori de més de quatre hores i mitjana en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on Crespo ha declarat com imputat per la seva presumpta relació amb la màfia russa a Lloret en el conegut com a 'cas Clotilde'.

   Segons les mateixes fonts, en un primer moment Crespo no ha volgut contestar a les preguntes del fiscal, però després de consultar amb el seu advocat, Manuel González Peeters, s'ha decidit a respondre negant en tot moment tracto de favor a l'empresa Development Diagnostic Company SL (DDC), administrada pel rus Andrei Petrov.
 
   Si que ha reconegut haver viatjat a Rússia en dues ocasions --al febrer de 2008 i març de 2010-- a càrrec d'aquesta empresa, i ho ha justificat amb que Petrov ho va convidar per veure la central i comprovar 'in situ' la importància d'aquesta empresa; ha negat no obstant això que el rus li hagués regalat pel seu aniversari un rellotge marca Zenith valorat en 3.000 euros, com sostenen els investigadors.
 
   Durant l'interrogatori de la jutgessa Maria Eugènia Alegret i del fiscal anticorrupció, Crespo ha defensat la importància que per a Lloret tenia l'enraizamiento de l'empresa russa per a la realització d'obres públiques i el patrocini de clubs esportius de futbol i d'hoquei de la localitat.
 
   També ha defensat que no va haver-hi un tracte de favor per part de l'Ajuntament a DDC en la concessió de les obres del centre comercial Els Braus --antiga plaça de toros-- i que la bonificació d'impostos a aquesta empresa i per aquesta llicència estava prevista en les ordenances municipals i són correctes, segons la interpretació jurídica que van fer en el seu moment.
 
   La jutge, durant aproximadament dues hores i mitjana, i després el fiscal, li han preguntat també sobre altres temes com una concessió municipal a una empresa d'escombraries --que gens tenia a veure amb la de Petrov-- i pel sou que un dels seus fills va cobrar durant deu mesos com a jugador del primer equip de futbol de la localitat.
 
   Després de declarar durant més de quatre hores i mitjana, Crespo ha sortit poc abans de les 22.00 hores del Palau de Justícia acompanyat del seu advocat i sense prestar-se a fer cap tipus de declaracions davant els mitjans de comunicació.
 
SUBORN I PREVARICACIÓ
 
   El TSJC investiga a Crespo pels presumptes delictes de suborn i, eventualment, prevaricació en la seva gestió com a alcalde, després d'haver rebut de l'Audiència Nacional una exposició raonada en la qual va veure indicis de va rebre diversos regals de l'empresa administrada per Petrov.
 
   L'Audiència Nacional veu indicis que aquests regals van ser realitzats donada la seva condició d'alcalde i "per aconseguir un tracte de favor en la realització de les obres de construcció i projectes immobiliaris".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1