Dijous, 14 de març de 2013 | 10:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Tots els partits menys CiU i ERC qüestionen el cim social sense pressupostos

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 Tots els partits menys CiU i ERC qüestionen el cim social sense pressupostos
Política 13/03/2013 09:28
Parlament
  Tots els partits, a excepció de CiU i ERC, han qüestionat aquest dimarts la utilitat de la celebració del cim econòmic i social d'aquest dissabte, sense tenir els pressupostos aprovats i davant la possibilitat que la Generalitat els prorroguin al llarg d'aquest any.
   En roda de premsa en la Càmera catalana, el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat que sense uns comptes aprovats "es posa en qüestió la conveniència o la utilitat" del cim, en la qual considera necessari que participin totes les formacions per intentar aconseguir eventuals acords.

El portaveu adjunt del PP català, Santi Rodríguez, qui no veu en els republicans voluntat d'implicar-se en la governabilitat de Catalunya després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, afirmés l'opció de prorrogar els pressupostos: "Si Mas-Colell no és capaç de fer uns pressupostos, el millor que podria fer és anar-se".
   
   Més enllà ha anat la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, qui ha coincidit amb la resta en mostrar el seu escepticisme en prescindir dels agents econòmics i socials en la trobada i sense que el Govern hagi fet propostes sobre aquest tema, i menys encara quan encara no hi ha pressupostos.
 
   "Pot ser que no sigui el moment de celebrar-la, i es podria posposar fins que tinguem pressupostos i propostes concretes del Govern. Si no, no sé que anirem a fer vists els precedents", ha sostingut.
 
   També s'ha preguntat el portaveu del Parlament de C's, Jordi Canyes, com es poden consensuar mesures econòmiques i socials sense un marc pressupostari, per la qual cosa ha compartit la possibilitat de posposar-la fins que no estiguin els comptes aprovats: "Alguns volen tornar a tenir un cim de foto".
 
     El diputat de la CUP Quim Arrufat no ha descartat fronts comuns pel dèficit en el cim, però sempre que s'abordi la situació de "misèria absoluta i d'atzucac" que viu la societat catalana, la qual cosa veu complicat fer sense tenir uns pressupostos aprovats.
 
   Malgrat tot, acudiran amb la voluntat de proposar idees. com la de realitzar una auditoria pública del deute de la Generalitat, encara que expressat les seves reticències perquè el cim "tal com està preparada té molts punts per ser un espectacle mediàtic".

"CONSENS DE PAÍS"
   La portaveu d'ERC en el Parlament, Marta Rovira, ha reiterat que no recolzarà uns pressupostos que poden "enfonsar" Catalunya si compleix amb l'objectiu de dèficit que imposa Espanya, per la qual cosa veu oportú que aquest dissabte se celebri aquest cim de partits per trobar una solució que afronti aquest debat.
 
   Per això, ha reclamat un "consens de país" que conjumini a totes les formacions i s'aparqui el partidisme, i el portaveu de CiU en la Càmera catalana, Jordi Turull, ha cridat a tots els grups a plantejar mesures que puguin dur-se a terme.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1