Divendres, 15 de març de 2013 | 11:13
Vostè es troba a: Inici >

 Adicae demana a Justícia i al CGPJ que paralitzin els desnonaments amb clausulas de sòl 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 REACCIONS Al DICTAMEN D'EUROPA
 Adicae demana a Justícia i al CGPJ que paralitzin els desnonaments amb clausulas de sòl
 
14/03/2013 12:07
Europapress.- L'associació d'usuaris de bancs, caixes i segurs Adicae ha requerit al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "la paralització immediata i d'ofici de tots els procediments d'execució hipotecària sobre préstecs amb clàusules sòl".
 
   Adicae fa aquesta petició després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi dictaminat que la legislació espanyola sobre desnonaments vulnera la normativa comunitària perquè no garanteix als ciutadans una protecció suficient enfront de clàusules abusives en les hipoteques.
 
   Per això, adverteix al Parlament, a la banca i al Govern que "ja no hi ha excuses" per reformar la Llei hipotecària espanyola. "La sentència posa de manifest la necessitat immediata de la moratòria a les execucions que Adicae ve reclamant des de fa 3 anys", ha assenyalat l'associació en un comunicat.
 
   Adicae ha insistit que el TUE considera "il·legal" una legislació que en els últims anys ha portat a 416.975 famílies a ser demandades d'execució hipotecària (entre 2007 i els nou primers mesos de 2012) i a 216.418 al llançament (desnonament) i expulsió del seu habitatge (des de 2008). "En total, 633.393 famílies víctimes directes d'una legislació injusta, i milions exposades a ella en l'actualitat", segons les dades de l'associació.
 
   La Plataforma Hipotecària d'Adicae ha recordat que ha tingut reunions amb els diferents grups parlamentaris presentant alternatives com la paralització amb caràcter d'urgència del procediment d'embargament de l'habitatge durant almenys tres anys, la facultat dels jutges d'establir un pla de pagaments raonable o l'anul·lació del deute perpetu pel principi de segona oportunitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1