Divendres, 15 de març de 2013 | 11:18
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

TV3 es ara, més necessària que mai

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 COMUNICACIÓ
TV3 es ara, més necessària que mai
Comunicació 14/03/2013 07:25
tv3manifestacio
Catalunyapress.- Aquest dijous a la tarda prop de 500 treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio es van manifestar davant del Palau de la Generalitat per defensar el desmantellament del model de TVC , pel manteniment de les corresponsalies territorials, per la defensa dels llocs de treball i la internalització de la producció.
En la mateixa es va llegir un manifest que repoduïm íntegre: 
 
“La situació social, política i econòmica avui a Catalunya és excepcional, i els ciutadans necessiten, ara més que mai, accedir a una informació veraç, objectiva, plural i rigorosa, i disposar d'una programació de qualitat, requisits indispensables per a una bona salut democràtica.
 
Aquesta oferta també és necessària perquè la ciutadania pugui exercir el dret a decidir lliurement i amb garanties d'escollir la millor opció: per això fan falta uns mitjans de comunicació propis i públics, com TV3 i Catalunya Ràdio.
 
El 2013, TV3 fa 30 anys. Va aparèixer abans que les televisions privades amb l'objectiu prioritari de la normalització de la llengua i la cultura catalanes. Des d’aleshores garanteix el pluralisme i la cohesió social i territorial mentre veu i explica el món des de Catalunya, contribueix a construir l’imaginari català i ajuda a potenciar la indústria audiovisual catalana.
 
 
TV3 és una inversió de país perquè és un model d’èxit, referent a Catalunya des de fa tres dècades i amb un arrelament ciutadà majoritari. Amb un pressupost de menys de la meitat del de TVE i més baix que el de les televisions privades espanyoles, continua sent líder d’audiència a Catalunya i molts dels seus programes són premiats i reconeguts arreu.
 
TV3 i Catalunya Ràdio formen la CCMA, una de les corporacions de comunicació publiques d'Europa més barata i de més qualitat. El cost per ciutadà de tots els seus canals, emissores I portals és de 10 cèntims al dia, uns 35 euros l’any. Un cost ínfim si el comparem, per exemple, amb la despesa mensual que es fa a les llars per tenir una línia privada d’ADSL.
 
El pressupost públic anual de la CCMA és de 260 milions d'euros, menys de l'1% dels
pressupostos totals de la Generalitat. En tres anys, se n'ha reduït el 25%, el mateix percentatge que el sous dels seus treballadors, als quals han afectat les retallades de tot el sector públic.
 
S'ha deixat de contractar 400 treballadors temporals, s'han rescindit contractes amb empreses proveïdores i s'han tancat canals, corresponsalies a l’estranger i ara les corresponsalies dels Pirineus, Perpinyà i Terres de l’Ebre.
 
Aprimar més TV3 és posar en perill el seu futur, potser de manera irreversible, i el servei que presta, ara més que mai, a la ciutadania de Catalunya. I una televisió sense audiència no pot complir el paper de televisió pública nacional, al servei de la societat que la sustenta.
 
Com a empresa pública, s'ha de gestionar amb transparència i rigor, però l'afebliment de la CCMA només beneficia els grups privats que no ofereixen un servei equivalent.
TV3 ha de ser una televisió de país, no pas del govern ni dels partits, els catalans tenen el dret a decidir els mitjans de comunicació públics que volen i que han construït amb èxit al llarg d'aquests trenta anys.
 
Barcelona, 13 de març de 2013
 
Comitè d'empresa de TVC “
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1