QS/Redacció | Actualitzat el 19/03/2013 a les 00:08h

Homs insisteix: «El dret a decidir i la consulta no tenen marxa enrere»

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, rep una litografia de la Casa Canal de Mollerussa, de la mà de l'alcalde del municipi, Marc Solsona. Foto: Oriol Bosch

La proposta del dret a decidir i la convocatòria d'una consulta sobre el futur de Catalunya "no té marxa enrere, vist que fins ara les coses han anat com han anat".  Així de contundent s'ha mostrat aquest vespre el conseller de la Presidència, Francesc Homs, per replicar les queixes i interpretacions que ha rebut l'aposta del seu Govern per refer ponts de diàleg amb Espanya. Segons Homs, el dret a decidir "no pot formar part de la negociació"  amb l'Estat tot i que ha assenyalat que fins ara ningú els ho ha plantejat en aquests termes.

D'altra banda, el conseller ha insistit en la voluntat de diàleg del Govern per poder fer front a qüestions urgents que hi ha damunt la taula però ha alertat que ja se sap quina és "la disponibilitat de diàleg a l'altra banda de l'Ebre". El conseller ha anat més enllà i ha assegurat que des del discurs d'investidura i el mateix acord amb ERC per garantir l'estabilitat del Govern, s'ha expressat el compromís de diàleg. En aquest sentit, també ha recordat la moció aprovada la setmana passada sobre el dret a decidir proposada pel PSC. "Per diàleg no quedarà", ha sentenciat el conseller.

Navega per les etiquetes

governprocés catalàfrancesc homs

COMENTARIS

+0
-1
y
Anònim, 21/03/2013 a les 09:55
dale que dale, mientras el pais se hunde.
+2
-0
PER QUÈ NON PARLAN DE LIBERACION?
Anònim, 20/03/2013 a les 09:51
PERQUE NON VOLEN FAR RES.

CYU / ESGUERRA = COLLABORACIONISME

PPC'SOE = COLONIALISME


CAL MANIFESTAR D'AVANT LO PARLAMENT DE BARCELONA
CAL MANIFESTAR D'AVANT LA SEU DE LA BANCA QUE AVALARÀ LA INDEPENDÈNCIA
+8
-2
-
Blai, 19/03/2013 a les 13:15
Catalunya ha de guillar rabent de l’Estat estranger espanyol, tingui el règim que tingui, tant si és centralista com si és confederatiu, tant se val. Posem proa a la secessió!
+7
-1
-
Anònim, 19/03/2013 a les 13:11
Mentre Convergència no es declari clarament secessionista, no la votaré. Només cal que es desfederi d'Unió; no n'hi ha prou que defenestri Duran Lleida.
+9
-1
Posem proa a la secessió, sense recalar en confederacions tramposes
Blai, 19/03/2013 a les 13:00
Els diners catalans, fruit de l'espoliació fiscal, que ja estan a Espanya, ja els hem vist prou! Passen a ser propietat d'Espanya perquè ja els té a la butxaca, és així de senzill. Espanya no sols no ens els pensa tornar, sinó que ens en pensa robar més i més, tants com Catalunya es deixi robar. Per la independència política, clàssica, de Catalunya.
+8
-2
Es normal
Irene, 19/03/2013 a les 10:25
que el govern vagi a parlar amb Madrid, es el que ha de fer per altre banda, el tema es que no es barregin les coses.

Els catalans serem en breu independènts, pero de moment la caixa i tots els nostres impostos (amb exepció d'escurrialles) els tenen a Madrid. Digemne que no hi ha mes remei que anar a parlar, perque ens donguin els diners que ens pertocan, perque son tan tontos, que per escanyar Catalunya perque no pugui marxar, son capaços de "matar la gallina d'ous i com a conseqüencia que Espanya quedi pitjor que Sudán.

Hem de recuperar el que no envien, perque no ens salven de res, simplement s'ha de tornar a insistir en que envíin els diners, y sense cap interés perque aquests diners son de tots i ells no son ningú per robar els impostos de la gent, sigui la gent d'ón sigui. Perque a les demès comunitats o a moltes també les están escanyan i portan a la miséria absoluta, el que passa es que a aquestes comunitats tornarán a votar al PP, tenen molt poder económic i suposo que fan un cert xantatge a la gent.

Son uns fascinarosos. Que els aguanti la Merkel i els mantigui ara 300 anys, son tal para cual.
+4
-3
Dialogar?
Anònim, 19/03/2013 a les 10:24
Home si el que voleu és carregar-vos de raons per fer la DUI val, però no sereu tant pasarells de creure-us que en podeu treure alguna cosa. Mes que res perquè pensavem que aquestes "ingenuitats" interessades de CiU ja havien passat a la història...
+9
-1
Per què ens costa tant admetre la realitat?
Anònim, 19/03/2013 a les 10:17
Tothom sap de sobres que Espanya no acceptarà cap mena de diàleg si el govern català no renúncia de forma explícita a reclamar el dret a decidir. El poder de l'estat boicotejarà un cop darrere l'altre qualsevol deriva independentista, encara que ERC tingui majoria, utilitzant l'ofec financer. Mentre Madrid recapti els nostres impostos, no hi ha res a fer. Tancament de caixes i declaració unilateral d'independència. Les passarem magres durant uns quants anys, però quan al vinal comencem a veure la llum, la veurem de debò.
+5
-0
obvietats
Matheu, 19/03/2013 a les 09:56
Al portanveu li deu tocar dir obvietats i queixar-se. En tot cas, aixó és el que es percep de les informacions que deixa anar quan convé. I és que formar part d'un govern reactiu i no pas preopositiu, i no adonar-se'n, deu ser fotut.
Però és l'ADN de Convergència i mentre aguantin en primera línia, anirem així.
+9
-2
Una cosa no treu l'altra.
Concís, 19/03/2013 a les 09:45
Les formes s'han de guardar.

S'ha de seguir el protocol.

I això no vol dir marxa enrere en una consulta més que decidida.

+6
-2
No hi ha un euro a la caixa!
Anònim, 19/03/2013 a les 09:35

El problema és que no hi ha ni un euro a la caixa. I espanya ens fa i ens farà xantatge. La proclamació unilateral de la independència només arribarà quan hi hagi molt misèria al país i això ens legitimi a fer-ho a ulls del món.

Fins al moment, t'amenaço amb tallar l'aixeta, jo t'amenaço amb un referèndum... i anar fent!


http://vaderiure.blogspot.com.es/2013/03/fumata-blanca-alleluiaaaa.html
+14
-2
La independència catalana.
Vicenç Ramoneda, 19/03/2013 a les 07:49
Un assessor del govern americà veu possibilitats a la independència catalana.
L’expert en legislació internacional Christopher K.Conolly suggereix a Espanya que permeti una consulta com en el cas escocès.
Manel Bosch
L’expert en legislació internacional i assessor del Departament de Justícia dels Estats Units d’Amèrica, Christopher K. Connolly, ha publicat un treball acadèmic on veu factible la independència de Catalunya. Connolly hi exposa que “tot i que el dret a l’autodeterminació, com a dret legal, té una utilitat molt limitada” els Estats no tenen el poder d’abans per frenar-lo. I suggereix que Espanya hauria d’imitar l’actitud del Regne Unit respecte Escòcia i facilitar l’organització d’una consulta.

Connolly afegeix que l’evolució de la realitat política i social a Europa farà que, cada cop més, “les lleis internacionals i les pràctiques de l’Estat reflecteixin noves realitats”. L'estudi, titulat "Independència a Europa: Secessió, sobirania, i la Unió Europea", argumenta que això serà així perquè “la concepció tradicional de l’Estat rep desafiaments provinents de tots els costats”, als quals ha de reaccionar forçosament. L’assessor de l’executiu nord-americà estudia, a banda del cas català, el de Flandes i Escòcia per reforçar la seva tesi.

Diferent des de l'Edat Mitjana

El document analitza les topades que històricament Catalunya ha patit amb les autoritats castellanes i, per extensió, espanyoles, tot destacant que ja a l’edat mitjana el país presentava unes estructures polítiques molt diferenciades. “Ja en aquella època Catalunya disposava de característiques associables a l’Estat modern, com una llengua pròpia i estructures polítiques, legals i econòmiques ben desenvolupades".

Conolly recorda que aquests elements no es van perdre fins a la Guerra de Successió i titlla el franquisme com “un dels períodes més foscos de la història de Catalunya”. L’autor de l’estudi també recorda els episodis més recents del conflicte, destacant les manifestacions “massives” del 10-J després de la sentència contra l'Estatut i la de la Diada, així com les consultes populars sobre la independència o l’actitud intransigent del president Rajoy respecte el pacte fiscal.

Espanya, “Estat unitari”

El document afirma que el sistema autonòmic es va dissenyar per “minimitzar” el fet diferencial de les nacions minoritàries de l’Estat i recorda que, “malgrat el seu significant grau de descentralització" Espanya es manté com un "Estat Unitari”.
+18
-2
Votant de CiU
Anònim, 19/03/2013 a les 02:04
CDC, no defalliu o haurem de votar a altres partits...
+7
-2
Es que .....
Sigma, 19/03/2013 a les 01:00
.. per dialogar amb cavernicoles , cal ser un cavernícola.

I a ejPpaña ni ha massa ...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Artium Caprici Vi Novell 2012: jove però valent

Artium Caprici Vi Novell 2012: jove però valent

Sovint es pensa que els vins novells tenen una caducitat gairebé immediata, quan -al menys els negres- solen mantenir el seu atractiu uns quants mesos

Vés a: Google Keep ja és oficial

Google Keep ja és oficial

Les tasques de GMail s'incorporen, millorades, a Google Drive

Vés a: BHappy, una xarxa social nascuda al Bages

BHappy, una xarxa social nascuda al Bages

Pensada per transmetre emocions positives, en forma de minuts de felicitat

Vés a: Connexions mòbils del passat

Connexions mòbils del passat

El temps sembla no haver passat per les tarifes de connexió 3G

Vés a: El cementiri de Google

El cementiri de Google

Un web permet deixar flors als serveis que la companyia ha anat tancant

Vés a: Spotify, més barat pels clients de Movistar

Spotify, més barat pels clients de Movistar

Durant dos anys la subscripció Premium val 4,99€

Vés a: Stop-Motion entre bastidors

Stop-Motion entre bastidors

Us mostrem el procés de creació d'una pel·lícula d'animació

Vés a: Apple actualitza l'iOS

Apple actualitza l'iOS

Corregeix alguns problemes, com la possibilitat de saltar-se la protecció del PIN

Vés a: Esfereïdora caiguda d'un escalador

Esfereïdora caiguda d'un escalador

Un muntanyer enregistra la seva caiguda i en surt il·lès

Vés a: Grans companyies sense CEO

Grans companyies sense CEO

El conseller delegat d'Electronic Arts plega pels mals resultats econòmics

Vés a: Google, és un mal moment per novetats

Google, és un mal moment per novetats

Keep, un servei semblant a Evernote, podria arribar poc després de l'anunci del tancament de Google Reader

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: