Divendres, 22 de març de 2013 | 10:41
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

No se’ls creguin: Estan mentint

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manuel Fernando González
No se’ls creguin: Estan mentint
 Manuel Fernando González
19/03/2013 07:33
Van els alemanys Rosler & Schäuble i aquest holandès errant, de nom impronunciable, que diu ser Jeroen Dijsselbloem i que vol que portuguesos, espanyols i italians siguem pobres de solemnitat, dient per aquí, que el tràngul de Xipre és només una recepta local i que el “corralito” no és contagiós. I no obstant això, per què serà que els mercats no se’ls creuen i la borsa baixa i la prima de risc puja com l'escuma?, Precisament, ara que gairebé tots ens sentíem confortats amb la nostra negra sort de perdre casa i ocupació i havíem pregat allò que ens van ensenyar les nostres mares durant les nits d'horrible tempesta. ¡Mare de Déu, Mare de Déu, que em quedi com estava!.

Però ells segueixen insistint. I el que és més greu, a les seves veus de gralles s'han unit els gralls dels corbs de Brussel•les i altres grunyits procedents d'aquesta selva plena de senglars, com ho és i sembla, la seu del Banc Central Europeu.
No els creguin: Estan mentint. Guardin els pocs euros que els queden en un forat que només vostès sàpiguen on és, com feien els nostres avis. Facin provisió d'aliments, com si entréssim en guerra, i preparin les cassoles del brou, per si han de sortir al carrer a les tres del matí i anar-se'n de serenata als voltants de La Moncloa, que és on diuen que viu i dorm un president del Gobierno de sobrenom Tancredo.

Perquè el que li acaba de fer Europa als greco-xipriotes és el penúltim esglaó de l'escala d'ignomínies que els nostres polítics volen que els ciutadans baixem fins a l'infern per haver-nos atrevit a viure amb dignitat, és a dir: voler escola pública per als nostres fills, sanitat gratuïta per als nostres malalts, pensions per als nostres vells i una feina estable per a la majoria amb que poder pagar els impostos...

Què queda de tot això?. Tot just un oasi. Potser el que encara existeix a l'Europa rica i industrial. La mateixa que va provocar dues guerres mundials i portà la desolació a tot el continent amb un règim que havia de durar mil anys. I els fills i néts d'aquests europeus són els que ens diuen que no ens hem de preocupar?.

El que s'ha dit. No se’ls creguin: Estan mentint.


Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunypress.cat
www.pressdigital.es
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1