Redacció | Actualitzat el 20/03/2013 a les 08:26h

Denuncien el cas d'una alumna brillant, ensorrada «per culpa del català»

Sandra, una noia vinguda de Tenerife a Barcelona als 13 anys, a portada de l'ABC

Portada de l'ABC; (20/03/2013)

El diari espanyol ABC publica avui en portada el cas d'una estudiant de Barcelona que treia molt bones notes però que degut a no saber català va acabar condemnada a quedar-se al passadís de l'escola. Es tractaria d'una noia de nom Sandra, que va arribar a Catalunya a l'edat de 13 anys i que va "topar" amb el model lingüístic que la va "aïllar". La portada inclou una fotografia de la noia que protagonitza la història.

El reportatge, que signa Esther Armora, defineix la noia Sandra com una "de les autèntiquies víctimes de la immersió lingüística a Catalunya, les que pateixen a les seves carns els efectes colaterals d'una guerra que es lliura a les altes instàncies però que impacta als col·legis i instituts".

Navega per les etiquetes

ABCcatalàimmersió linguística

COMENTARIS

+0
-0
alumna brillant?
Anònim, 22/03/2013 a les 10:13
Doncs si és tan brillant com pot ésser que no hagi pogut aprendre el català? la majoria de persones "normals" el poden aprendre en molt poc temps... em sembla que l'adjectiu brillant no és el més adequat per aquesta noia que ha decidit anar a un territori sense integrar-se.... TOt i que molt bé l ABC de gastar tot una portada amb notícies que ni tant sols tenen credibilitat... la catalanofòbia sí que és brillant en tot l'estat espanyol, dictadura espanyola potser millor...
+0
-0
Con más calma
Anònim, 22/03/2013 a les 09:13
Pienso q en tiempos de Franco era por auténtica imposición dictatorial.Pero señores ahora estamos en una Democrácia, y lo de imponer.... pues como que no. Y no digo que no se imparta el catalán en cataluña; ¡pués no faltaría más!pero me dá q se lo han tomado como revancha y se aplica de forma muy "impositora"
+0
-0
Encara s'haurà d'agrair i tot
Aleix, 22/03/2013 a les 08:13
Quan l'excepció és tracta com a norma en diem sensacionalisme, i tots els diaris en fan, els d'aquí, els d'allà... la normalitat no es notícia i son un negoci!

Però darrera tenen grans grups de la comunicació i, a dalt de tot, interessos polítics. Estan en joc molts vots -diners-!

Més o menys tenim una idea prou clara de l'imatge política, Godó, Prisa, Vocento... res es innocent, però com a mínim, i per un descuit, algú s'ha tret la careta.

El que s'amaga darrera no son raons de rendiment escolar, ni d'integració, ni de llibertats -tots intents fallits-.

Son motius ideològics, s'han d'espanyolitzar els alumnes! I prou. La resta es "relleno para el pueblo llano".

Que vingui qui sigui a dir el que vulgui, que la cantarella antiga ja no cola. Ni abans la tragàvem ni molt menys ho farem ara.
+2
-0
La dictadura aquest gran mal
Toni P., 22/03/2013 a les 01:34
Molts espanyols son tant ignorants que creuen que això del català és un invent modern. Jo soc català els meus pares també (84 i 77) i no saben escriure en català i van haver de aprendre un idioma diferent al que parlaven a casa seva!! i diuen que "la lengua castellana nunca fue lengua de imposición" no, que va! Jo amb 48 anys mai he obligat a ningú a parlar en català, per contra aquí no l'hi han dit mai alguna vegada allò de "a mi háblame en cristiano", frase plena de significat.
+7
-2
visca la inteligència
miquelot, 21/03/2013 a les 20:50
Llegint la premsa espanyola un té la sensació que està malament que a Catalunya s'escolaritzi en català.Aviam si serem els catalans els que ens haurem d'adaptar als immigrants que venen de fora i no a l'inrevés. Es de còmic. Se'ls hi obliden molt ràpid els 3 genocidis culturals i lingüístics als que ha estat sotmès el català en els últims 300 anys. I si no l'han pogut fer desaparèixer per la força, podran a cop de portada de diari? O de decretazos? Ho dubto.

Això de negar-se a aprendre la llengua pròpia del territori on vius em sembla terrorisme lingüístic. És una manera més d'imposar el castellà.

En fi, quan siguem independents aquest problema no el tindrem, la nostra llengua, cultura i identitat deixaran d'estar discutides. Cal apretar que la llibertat és a tocar.
+9
-1
¿Brillante?
Tres 14, 21/03/2013 a les 20:03
La noieta de la foto no té 13 anys. Ja fa uns quants dies més que camina. I si tant brillant és, com es que amb dos o tres anys no ha aprés català? Ummmmmm... No sé, que li pregunti al Pedro, el Pedrito del Barça, que es de Tenerife com ella i no té cap problema d'inmersió...
+6
-0
Per "f b" (20/03/2013 a les 18:25)
Aleix, 21/03/2013 a les 18:37
Ja et coneixem "F B", i també els teus mecanismes mentals "erudits" que sorprenentment no s'aguanten per enlloc...

Uns pares que no els interessi que el seu fill aprengui un idioma nou son uns irresponsables.

I no hi matisos possibles, doncs Europa avala la immersió lingüística, per molt que ho vulguis ignorar.

Una Europa, per cert, on els alumnes aprenen moltes més llengües que les que aprenem aquí, i les seves competències en altres assignatures no se'n veuen ressentides.

Som menys llestos que ells? Ho portem a l'ADN? Això es el que defenses?

Es trist però si, i no ho saps, o com et vaig dir en un altre comentari, ho fas amb coneixement de causa i això si que es greu.
+2
-0
Quin gust, saber-los (i notar-los) així
Jordi M, 21/03/2013 a les 17:01
Onvre, espanuelo, que catalanos no demos bargüensa, tí sapes? Catalanos estemos molido garrepos, te enrecuerdas? No demos bargüensa, no demos petonos, no demos peneta, no demos abrazadas, no demos cherradas. Asemos. Nuesotros no demos. Nuesotros asemos.
+1
-31
Me dais vergüenza todos
Anònim, 21/03/2013 a les 12:20
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-43
Por que pagarla con niños y educacion?
NOI MACU, 21/03/2013 a les 02:54
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+35
-3
Hoooooooooooo
Anònim, 21/03/2013 a les 00:57
Dons mira noia de espavilada no en deus se gaire, perquè am els anys que deu fer que estàs aquí i si tant bona estudianta est ja tindries que domina el català perfectament. De totes maneres no tas de preocupa, hi-ha bitlles de tornada tot l'any cap a les canàries.
+14
-1
Publicitat
Anònim, 21/03/2013 a les 00:47
Que propaganda mas mala. Desde luego la brillantez no está en la ignorancia fascista.
+12
-1
_
Anònim //*//, 20/03/2013 a les 23:07
En 3 anys potser no s'entèn l'idioma, però no et treu que a escola faci la classe de català en castellà i suspengui tot en qualsevol dels 2 col.legis públics que hi ha. De fet, si tant vol sols castellà, pot anar a Madrid on es trobarà de perles. Però qui pot confiar en uns criteris infantils? abans dels 13 anys qualsevol pot treure un 10, sobretot de l'APA. Però després, ai las, les faltes, això i allò va treient punts. Diuen que la treien a fora de classe, però que jo sàpiga fins i tot el que fa veure que escolta i no fa res NO SURT, deu ser rebel, com és l'edat.

El fet de no arreglar-ho a col.legi en 3 anys, i que els pares la deixin sortir a un ABC que empra NENS per a fer noticies, demostra que els pares no es preocupen realment i que la nena no té ni ganes de fer res. Per mí que va arribar, i com no era de l'APA el papa ni la mama, doncs va començar a fallar, i com no entenia el català li van tirar la culpa. A ABC posa que sempre volia parlar en castellà i clar, en plè exàmen d'evaluació de català i posant-ho tot en castellà blablabla, segur que vol canviar d'escola. L'únic que vol és que la GenCat li pagui pel morro el canvi a una altra ciutat o a un institut privat però s'ha quedat amb un pam de nas: el suprem ha dit no a tot això...

ABC, aprèn a fer noticies!
+12
-5
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 20/03/2013 a les 22:18
Home, jo se de gent que ha viscut tota la vida a l'estranger i nomes sabia catala i angles. Quan van tornar a Catalunya, per collons havien de saber espanyol. Es a dir, eren estrangers al seu propi pais i es trobaven que estrangers de Sudamerica tenien mes drets que no pas ells.
+28
-1
Deprimente
yosu, 20/03/2013 a les 21:59
Queria dejar este mensage en ABC... pero por lo visto solo pueden usuarios registrados...

Yo estudie, en cataluña, nunca tube problemas con el idioma, si eres un poco listo y con 2 dedos de frente, no es tan distinto del castellano, para mi fue muy facil adaptarme, los profesores contestaban a mis dudas en castellano sin problemas, y es mas... se ofrecian a ayudarme constantemente, y cuando aprendes el idioma te das cuenta de que no son tan malos, que es solo cuestion de no querer escuchar, de cerrarnos puertas por colores o banderas, al fin y al cabo todos somos iguales, y no es por nada pero si la muchacha no quiso adaptarse a otras culturas, o bien es porque no quiso abrir la mente a su nueva experiencia, o bien porque muy buena estudiante no era, al fin y al cabo modales en esa foto le faltan, esta mal sentada en un sofa de comedor... esa actitud ya demuestra algo de rebeldia, y por lo que entendi acabo internada? mmmm solo los nenes malos acaban asi... xD bueno yo solo queria dejar mi granito de arena, de que no todo es lo que parece y que a veces el problema no son las culturas sino la gente que no quiere aceptar nada mas que lo que ya conoce. GRACIAS
+29
-1
Què volen aquesta gent?
Difàcil, 20/03/2013 a les 21:57
Algú que parli castellà, italià o portuguès, en tres mesos pot parlar en català.
+27
-1
y a la inversa?
Anònim, 20/03/2013 a les 21:10
Me he educado toda mi vida en catalunya, siempre he sido educado teoricamente en catalan, pero a la practica dabamos casi todas las clases en castellano me extraña mucho, muchiiisimo este caso. Pero yo me pregunto si hubiese aparecido tambien esta noticia a la inversa, una niña de 13 años que se va de cataluña a las palmas y que alli baja radicalmente su rendimiento por no seguir siendo educada en la lengua de la comunidad autonoma de la que procede. Por cierto escribo en castellano porque domino ambas lenguas como casi todos los alumnos educados en cataluña y si hay alguno que no domina ambas les puedo asegurar que es el catalan el que no domina.
+10
-1
Pecador
Anònim, 20/03/2013 a les 21:08
En general miedo me dais, retratados de cuerpo entero... comer carnaza del ABC y crear enemigos por doquier y seguir pensando con el estómago.


Menys mal que no tots els catalans som iguals... si fos per vosaltres l'enviavau a l'altre barri i, de pas, als pares.. i sino ja se sap, el ABC de cada paraula menteix en 2.
+18
-0
La meva dona i jo
Alexandre, 20/03/2013 a les 21:03
La meva dona és Alemanya-Hungara i criada a Rumania. Quan la vaig coneixe parlava el Castellà perfectament(idioma que va apendre a CATALUNYA), desprès d'un any ja parlava el català perfectament i ara porta quatre barres al seu cor. Catalunya li ha donat tot, marit, 2 nens, molts amics, feina i una nació. Ningú li va impossar ser Independent però ella sempre lluita per uns ideals ..... la LLIBERTAT!!
+38
-3
Catalunya es Espanya?
Anònim, 20/03/2013 a les 20:46
Algun comentari anterior a aquest diu que el castellà es llengua oficial però per algu demanem la independencia, perquè som diferents de tots aquests xenofobs del "país del costat".

Soc un alumne que m'he mudat de Catalunya a Andorra fa un parell d'anys i ja ser parlar frances.
+4
-32
al de seguid así
Anònim, 20/03/2013 a les 20:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+42
-3
!
Daniel.Jacques, 20/03/2013 a les 20:16
Tan bona alumna no seria...
+20
-12
mal·los
Cavalca, 20/03/2013 a les 19:35
que mal·los que son estos catal·lanes
+96
-3
I si hagués anat a Londres
Anònim, 20/03/2013 a les 19:18
I si hagués anat a Londres, s'hauria ensorrat per culpa de l'anglès?
+42
-1
ESCOLA
Anònim, 20/03/2013 a les 19:06
A QUINA ESCOLA SE SUPOSA QUE PASSAVA AIXÒ?
+67
-1
increible
carla, 20/03/2013 a les 19:04
Si alguien se va a vivir a la italia, tendrá que aprender italiano. Con el ingles.. que hace? POCAS GANAS DE ESTUDIAR!!

Si no le gusta el catalán ya sabe donde tiene la puerta ;)
+7
-93
Seguid asi
Anònim, 20/03/2013 a les 19:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+43
-1
més preguntes
Romà, 20/03/2013 a les 18:54
A les 10´17 he escrit un comentari preguntant si potser no seria interessant de fer un reportatge periodístic d´investigació d´aquest cas. Ara em pregunto qué pot haver cobrat aquesta noia per sortir a primera plana de tant "prestigiós" diari.
+43
-1
tant no brilla
Anònim, 20/03/2013 a les 18:50
Brillant?. Pobra noia. Deu ser que es renta amb Fayri.
+38
-1
Money, money, money....
Lampègia, 20/03/2013 a les 18:46
De qui ha rebut el "sobre" aquesta alumna brillant?

Saps què, nena... a cagar a la via!
+7
-61
Para Amazigh
f b, 20/03/2013 a les 18:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+37
-1
Un cas únic al món que es manté indesxifrable...
Aleix, 20/03/2013 a les 17:56
Amb 13 anys, arriba a un lloc nou, amb un idioma nou, amics nous, una casa nova, veïns nous, cultura nova, costums nous, professors nous, clima nou, TOT NOU...

Amb 13 anys, canvia la forma de ser, comença a vestir diferent, té que anar al psicòleg...

Adolescència potser? Noooooo...
+117
-2
Hi sobra gent en aquesta terra!
Anònim, 20/03/2013 a les 17:24
Quan uns pares decideixen marxar a una altra terra, per coherència i responsabilitat han de valorar els pros i els contres, han de saber quins costums i llengua hi tenen, quin tipus d'escoles, a quin tipus de barri s'haurà de viure-hi segons els sou que tinguis, si vas amb feina o no...
Esta clar que els pares d'aquesta nena no ho varen fer, simplement van pensar en clau imperialista-ignorant, i varen dir, -es escaña, que se adapten ellos! i no es així; d'entrada es una manera d'ensenyar als teus fills a no sentir respecte ni per ells mateixos ni per la resta de persones, es tenir pretexts per victimitzar-se i fracassar.
D'altra banda, molt brillant no seria la nena, hi ha un munt de nens i nenes que en venint, aprenen ràpidament la nostra llengua. D'altres problemes hi hauran, potser la marginalitat mental, i la incompetència dels pares com exemple i com educadors.
A qui no li agradi Catalunya, el català i els catalans QUE FOTI EL CAMP!
||*||
+94
-1
Ves quina cosa !!!
joan carles regi, 20/03/2013 a les 17:12
Si va a la xina,i no sap xines,tampoc aprobara res...

Mira,m'ha sortit un rodoli. :-D


http://facebook.com/camialallibertat



+71
-1
No, si és que encara es queixen!
Jordi M, 20/03/2013 a les 17:12
Tant de bo, tant de bo que no es pogués viure normalment a Catalunya sense saber el català! Perquè, damunt i per desgràcia, és mentida.
+43
-1
jo no tenia Català a la escola
Anònim, 20/03/2013 a les 17:12
Jo he nescut a Catalunya i a l'escola vaig apendre el "Español" o Castellano tant es val.. Pero a casa parlavem el nostre idioma i no hem fa falta cap nivell, i si cal ja el passaré , Au !
+71
-3
¿¿¿Canaria???
Amazigh, 20/03/2013 a les 16:53
A ver si aclaramos las cosas.

1) Esta niña de canaria no tiene nada. Es un claro ejemplo de los españoles que van a trabajar a su colonia.

2) Si vas a vivir a Francia no puedes pretender educarte en castellano. Pues que se aplique el cuento.

3) A ver si los nacionalistas españoles dejan de verse como el ombligo del mundo de una vez.
+29
-3
¿¿¿Canaria???
Amazigh, 20/03/2013 a les 16:51
A ver si aclaramos las cosas.

1) Esta niña de canaria no tiene nada. Es un claro ejemplo de los españoles que van a trabajar a su colonia.

2) Si vas a vivir a Francia no puedes pretender educarte en castellano. Pues que se aplique el cuento.

3) A ver si los nacionalistas españoles dejan de verse como el ombligo del mundo de una vez.
+42
-4
¿¿¿Canaria???
Amazigh, 20/03/2013 a les 16:49
A ver si aclaramos las cosas.

1) Esta niña de canaria no tiene nada. Es un claro ejemplo de los españoles que van a trabajar a su colonia.

2) Si vas a vivir a Francia no puedes pretender educarte en castellano. Pues que se aplique el cuento.

3) A ver si los nacionalistas españoles dejan de verse como el ombligo del mundo de una vez.
+59
-2
Més merda
Joan Andreu Serrat Anònim, 20/03/2013 a les 16:30
Més merda contra Catalunya, estic d'accord en la majoría d'els comentaris, pro crec que els hi fem masa cas en aquets tios del Abc i altres diaris, nosaltres al nostre tema, cardar el camp d'Espanya, el més ràpid possible.!!!!!!!!!!!!!!
+143
-1
Quina alegria
Anònim, 20/03/2013 a les 16:28
Hola a tots i totes, sóc de Madrid i sóc mestre. Fa vuit anys que visc a Barcelona. Quan vaig arribar, vaig començar a estudiar català per tal de poder treballar de la meva professió. En dos anys en vaig treure el nivell C però en sis mesos ja parlava i entenia perfectament el català. Avui m'he portat una alegria. SÓC BRILLANT!!!!!
Actualment treballo de mestre en l'escola pública i puc afirmar que no es treu a ningú al passadís per no saber català..., altres raons hi haurien, i, dic jo podrien sortir aquesta noia i els seus mestre a explicar el cas. Es més no hia cap mestre d'aquesta noia que tingui res a dir?

En qualsevol cas..., QUINA ALEGRIA SÓC BRILLANT, AVUI HO SE!!!!!
+54
-1
idioma!!!
Anònim, 20/03/2013 a les 16:25
coi!!, quan algu marxa a un altre païs s'ha d'espavilar per apendre l'idioma per que a catalunya hi costa tant???? no es el mateix????
+34
-1
SI LA NOTICIA FÓS CERTA
Anònim, 20/03/2013 a les 16:23
O bé el professor era mal pedagog que ignora que al passadis no s'apren el català si no més bé practicant-lo a classe. O bé aquest professor en un militant de Convivència Cívica!
+33
-0
És vaga la tia i ja...
Anònim, 20/03/2013 a les 16:19
jajajajaja sembla un chiste això! ni cas!
+27
-0
quina pena
Anònim, 20/03/2013 a les 16:17
quan vas a un lloc pensant que vas de colono és el que passa. que n'aprenguin....!
+31
-3
Quins muntatges !
No puc evitar dir-ho, 20/03/2013 a les 16:08
Els madrilenys i els espanyols, les sevs històries que se les fiquin per on els hi càpiga...No tenim perquè aguantar les sevs tonteries...Aquesta notícia no hauria de trascendir...No caiguem a la seva trampa...
+32
-2
Ni puto cas !
Anònim Barcelona, 20/03/2013 a les 16:06
Ni puto cas !...
+84
-1
Jo encara estic aprenent
ML, 20/03/2013 a les 16:04
Jo vaig arribar a Catalunya amb 14 anys, durant molts anys no entenia la necessitat de parlar català, en vaig revelar, feia "novillos", vaig intentar que en convalidéssim l'assignatura de català per venir de fora ...
Amb temps aprens, t'adones de que es bo que la gent defengui la seva llengua, generi interes per les seva cultura i faci el que calgui per que la gent continuï parlant el Català.
A mi en van ajudar molt, van respecta que venia de fora i al final vaig aprovar català. Ara el parlo bastant i soc defensora dels drets dels catalans per la seva cultura. Jo mai m'he quedat al passadís, tothom en volia com era, el institut va ser la meva gran època, tinc molt bons records d'aquells temps.
+30
-2
lie
Anònim, 20/03/2013 a les 16:02
An independent Catalonia, Catalan and English immersion in if you do not like shove the field.
I would ignore the pornographic magazine.
+50
-0
...
Anònima catalana, 20/03/2013 a les 15:59
a la universitat vaig coincidir amb un noi també canari i els dos mesos parlava un català Excel·lent.

Aquesta noia potser brillarà amb moltes coses, però està clar que no en els estudis...
+46
-0
Per culpa de l'alemany
Anònim, 20/03/2013 a les 15:55
Jo, per no saber alemany, m'he perdut una bona oportunitat de feina. És que els idiomes...
+61
-1
quins fums!
mestreta, 20/03/2013 a les 15:41
Aquesta nena no s'ha quedat al passadis pel fet de no parlar en català, això és mentida! si ha anat a parar-hi és que la professora debia estar d'ella fins el monyo, per la seva actitud que suposo debia ser xulesca. A la classe que la varen posar estava amb companys d'altres nacionalitats, marroquins, centre-europeus, suramericans, i segur que aquest "ambient" no li debia agradar perquè ella se sentia "superior" i debia estar continuament protestant... però al passadis no hi podia estar gaire perquè està prohibit, o sigui que més mentides!!!!!!!!!!
+31
-0
és una altra mentida
Anònim, 20/03/2013 a les 15:09
Demà es publicarà la fe d'errada, això sí, molt poc visible.
+36
-0
REALITAT
Anònim, 20/03/2013 a les 14:50
no haver vingut, ningú l'ha obligat, si no es vol adaptar a la nova llengua que li tocava, és el SEU PROBLEMA!
+21
-1
A Libertus
Anònim, 20/03/2013 a les 14:50
A Libertus Anònimus Màximus,

El que ha fet aquest digital es reproduir una foto d'una menor que surt al diari ABC. Concretament, publicat a la portada. I publicat per ABC. No per Nació Digital.

Confio que Libertus també hagi adreçat algun comentari queixant-se de l'aparició de la menor a la web de l'ABC que demostri la seva equanimitat.
+25
-0
Brillante
Javier, 20/03/2013 a les 14:22
Tiene que "cambiar el polvo por brillo", que muy brillante no puede ser esta chica.
+31
-1
En silbo gomero també, si us plau!
Jordi M, 20/03/2013 a les 14:20
Fer-li les classes en la llengua pròpia del seu lloc d'origen no és tan senzill. I si el professor no sap xiular, què?
+24
-0
una mica bleda
Anònim, 20/03/2013 a les 14:06
Alumna brillant? Si és espanyola no crec que fos gaire brillant...
+23
-0
haha
Anònim, 20/03/2013 a les 14:00
el millor es llegir que la noia ha canviat de forma de vestir i en actitut pel català....a aquesta noia el q li passa es que se li ha torçat la figa a l´estar en l´edat del pavo ( gall d´indi) i li fot les culpes al català!! haha.
+9
-41
El pitjor pla des de la línia Maginot
Jordi M, 20/03/2013 a les 13:59
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+40
-0
La llengua és Cultura
M Dolors Cañellas, 20/03/2013 a les 13:51
La llengua és cultura. Les llengües es mereixen respecte, totes i més les que han estat reprimides i perseguides.
Respecte a la notícia, no m'ho crec, el meu fill fa 2a d'ESO a una escola concertada i també tenen aules de reforç pels alumnes que no van bé o no saben català. A la classe del meu fill hi ha xinessos, llatins, marroquins i algun subsaharià, i no tenen cap tipus de problema, i no tenen a ningú al passadís per no saber idiomes, matemàtiques... Si et treuen al passadís és per fer el burro a la classe i molestar a la resta de companys. Aquesta notícia com sempre és un montatge de l'ABC, que ens podiem esperar d'aquest mitjà.
+17
-0
Resúm
Anònim, 20/03/2013 a les 13:47
Aprofitan les inicials clares i concises del diari editor d'aquesta noticia, nomes hem cal dir que `per mi aixó suposa, una "Absoluta Burrada Concienciatoria". I clarament si vol, la signant d'aquesta ¿noticia? ESTHER ARMORA, que no dubti en posar-se en contacte amb mi, i podrem definir clarament els continuos atacs a la convivencia entre tots que ens dispensen desde la seu central de "......................", els pendsaments e veritats demostrables entre cometes que les posi tothom. Les meves es diuen clarament a la cara.
+23
-0
Una noia manipulada pel seu entorn
Antoni Royo Zamora, 20/03/2013 a les 13:34
Com molta gent dels que esteu comentant el tema de aquesta nena,jo se el cas d'una noia Aragonesa que va vidre a estudiar a Barcelona per un tema de plaça per la seva especialitat:Als tres mesos entenia i parlava en català correctament.e inclòs donava classes particulars en català a nens i nenes que estudiaven la seva especialitat,
Trec la conclusió de que de brillant res de res,es una nena manipulada,intolerant, anti catalana,inadaptada.Al seu fantàstic idioma hi ha una frase que ella no s va aplicar: A DONDE FUERES HAZ LO QUE VIERES
+18
-0
Gentola
Anònim, 20/03/2013 a les 13:21
Abans, ens deien en aquella llengua de l'Imperio, que si ens tocàvem, ens quedariem cecs. Potser a les Espanyes encara també s'ho creuen això, vist el nivell dels seus mitjans.
+16
-0
a por ellos
dolçxavi, 20/03/2013 a les 13:03
la caverna s ha pres enserio el imna de la seleccio de futbol escanyola A POR ELLOS , I EL SI SE PUEDE con los catalanes
+17
-0
Cal contestar?
Anònim, 20/03/2013 a les 12:53
........................................................................................................................

I no tinc res mes a dir!!!
+21
-0
ja ja!!!
jcamprub, 20/03/2013 a les 12:48
Hi ha molta gent que ha vingut d'un altres país amb idiomes molt diferents al català i al castellà i quan han estat aquí han apres el català, el Castalla que es aquí i a mes si es tan bon estudiant si no ha apres el català es perquè no li ha sortit del collons, sabeu el que os dic, que el donin pel cul, axis de clar i català perquè si es tan bon estudiant es perquè no li ha donat la gana.
+25
-0
Units
Catalans, 20/03/2013 a les 12:47
Aixó no ens ha de molestar. Mare de Déu que burros son aquests espanyols !!!!! A la gent que visqui a Catalunya i tingui dubtes sobre la independència ensenyeu-li aquesta portada. Ja veureu com no en tenen cap ni un. Si vius a Espanya potser aquests fatxes t'enganyen pero si ets català tinguis les idees que tinguis saps perfectament que aixó es mentida.
PD: ens estan fent la feina ells! Feu molta difusió d'aquesta portada sius plau !!! Tot suma cap a la independencia.
+22
-0
qui vol, pot
Eusebi, 20/03/2013 a les 12:36
La meva cunyada és canària i parla perfectament el català; tinc una veïna canària que no n'apren ni amb els anys que porta aquí; conec una representant de La Palma que abans de venir tenia un concepte dels catalans negatiu, ara porta uns anyets i s'ha adonat que de tot n'hi ha a tots llocs, i parla català (un poquet)...
Aprendre idiomes sempre serà un fet cultural, no hi ha més històries estranyes... Si et poses d'esquena, mai ho faràs...
+25
-0
Ancha es Castilla.
Jordi N., 20/03/2013 a les 12:32
Molt brillant i apenes sap dir "Bon dia"?....ancha es Castilla.
+36
-0
un exemple?
Masnovita, 20/03/2013 a les 12:31
Jo vaig néixer al 1976 a Sevilla, tot i que els meus pares son nascuts a Barcelona, vaig viure a Sevilla, Màlaga i després a Veneçuela fins finals del 88 que vam tornar a Barcelona. No cal dir que no parlava català encara menys podia escriure'l, començava vuitè d'EGB, recordo que als dictats d'una plana feia 80 faltes però també recordo amb estima els meus primers llibres en català, Ocell de Foc(Emili Teixidor) i 2CV (Gemma Lienas) i la joia que em va provocar començar a entendre una nova llengua, parlava català pels meus endins pq em feia vergonya i mica en mica cada esforç i cada barrera que trencava i no m'atovara era una passa fer-me cap la normalitat. Amb el tens temps vaig finalitzar els estudis, aprendre anglès i una mica d'Italià... Sempre que sento aquest tipus d'històries no puc evitar somriure i pensar qui va voler va poder....
+30
-0
Vostès perdonin
Anònim, 20/03/2013 a les 12:27
Pordonin, però algú sap on és l'agència tributària catalana?
És que un servidor voldria ingressar-hi els seus impostos.
+52
-0
querer es poder
holandia, 20/03/2013 a les 12:26
Soc Holandesa i visc a catalunya fa més de 30 anys. May he
tingut problemes amb ningùn per la llengua. fins i tot els meus fils son catalans. May he segut independentista pèro ara si estic a favor! visca catalunya y el Barça. disculpen els meus errors en català!
+21
-0
brillant???
Anònim, 20/03/2013 a les 12:26
No pas per aprendre el català
+29
-0
Per brillant l'arròs
Sara, 20/03/2013 a les 12:26
Brillant? No crec que sigui el cas.
1. Si tant brillant fos sabria el català que que en diguem es una llengua llatina no de Mart.
2. Si tant brillant fós sabria que quan un marxa del seu país s'ha d'adaptar al pais on es va i per tant adaptar-se a la seva cultura i llengua.

3. Aquest comentari l'escriu una persona llicenciada en Psicologia que no es que sigui brillant però té una carrera a més d'un màster en sentit comú i que ja és més que el que tenen els periodistes de l'ABC que sembla que s'hagin tret el títol en un curset de Burrologia
+22
-0
No cola!
Anònim, 20/03/2013 a les 12:20
Si fos tan brillant hauria après l'idioma. Que passa que per unes coses és brillant i altres no?. Jo tinc uns veïns que van arribar fa poc de nigeria i el major va arribar amb la mateixa edat i parla el català i castellà perfectament. Aquest noi té encara més mèrit, ja que va haver d'aprendre no una llengua, sinó dues català i castellà.
Això fa pudor de que darrera està les 3 famílies del PP que van denunciar sobre l'ensenyament en castellà.
+20
-0
Que n'aprengui!!
gemma valls, 20/03/2013 a les 12:18
Res més a dir. Que n'aprengui!!!
+20
-0
Som uns cabrons
Cabró, 20/03/2013 a les 12:11
Que cabrons que som... pobre Sandra,no?
+23
-0
ha ha
Anònim, 20/03/2013 a les 12:11
Uish!! Ha ha, quina mentida, quina mentida més grossa.
+17
-0
MANIPULACIÓ
Anònim, 20/03/2013 a les 12:08
SENCILLAMENT NO M'HO CREC, DEIXAR-LA AL PASSADIS, NO S'HO CREUEN NI ELLS
SI ESTAS A CATALUNYA TENS QUE FER UN ESFORÇ PER ADAPTARTE,
SI VAS A UN LLOC QUE TÉ UNA CULTURA DIFERENT INTENTA APENDRE, PER TU SERÁ TOT MOLT MILLOR
QUE UNA NOTICIA AIXI SORTÍ A PRIMERA PLANA DEL DIARI ABC VOL DIR EL GRAU DE GANES DE MANIPULAR
+20
-0
Si que se puede si quiere
Anònim, 20/03/2013 a les 12:06
Escribo esto porqué todo el mundo puede entenderlo peró seguramente hayerrores. Hace unos 10 años vino a vivir a Catalunya un joven de Marruecos. Durant el primer año a la escuela podian ver que era muy inteligente, que tenia que ir a la universidad porque es fantastico a las mates. Tengo una academia pequeña i me pidieron ajuda porque este chico no sabia nada de nada del ingles, ni los colores. Aprendí ingles para aprobar selectividad, aprendí catala i espanyol hasta el nivel de selectividad i ahora esta haciendo 2 carreras universitarias. si esta chica no es capaz de aprender la lengua del sitio donde vive, esfuerzo poco y inteligencia dubtosa??? Hace falta trabajo i esfuerzo para hacer cualquier cosa. Una actitud negativa no ayuda nunca.
+15
-0
enfi...
Pau Rodas Montes, 20/03/2013 a les 12:03
Jo conec el cas d´un noi argenti que va arribar i no sabia res de catala i als 2 mesos ja en parlava i en llegia e inclos ja aprovaba els examens de catala, aixi que qui quant ve no apren es perquè no vol, la meva mare es asturiana va venir a viure aqui 4 anys avans del meu naxement i tambe sap catala... Aixi que lo dit qui no apren es perquè no vol...
+33
-0
Indignada
Alicia Hidalgo, 20/03/2013 a les 12:02
Lo escribo en castellano para los que leéis el ABC y os creéis estás estupideces. Cuando vienes de fuera, en dos años estás exento de hacer los exámenes en catalán, es más...durante esos dos años te dan clases de refuerzo para q aprendas esta lengua. Si realmente la alumna era "brillante" lo hubiera seguido siendo. En mi instituto llegó una alumna brillante de Zaragoza y nos dio de tortas a casi todos porqué aun no sabiendo catalán...sacaba mejor nota que la mayoría de la clase en todas las asignaturas. Así que, no nos toquéis más las narices con que el catalán es una traba para ser brillante en Cataluña, ya que es de riqueza poder ser bilingüe y hablar ambas lenguas con facilidad. Y si seguís pensando que los catalanes no sabemos hablar en castellano...en que narices estoy escribiendo esto???Quizás esta alumna sufrió en sus pieles el momento rebelde de la adolescencia (creo yo)...
+15
-0
Vinga, va!!! i què més!
Anònim, 20/03/2013 a les 11:58
Si és tant brillant com és que no va aprendre català!? Quan hi ha gent que ve amb més avançada edat i l'ha après sense cap mena de problema! Serà que no és tant brillant!!! o potser suspenia per alguna altra motiu? Canvi de ciutat i d'amistats?
+21
-0
I si és tan brillant per què no aprèn català?
Anònim, 20/03/2013 a les 11:57
Ara jo aniré pel món d'"alumne brillant". Em traslladaré a una universitat de Rússia (per exemple) i, com que no sé rus, els culparé del fracàs que segur que això serà.
+19
-0
a las verdes y a las maduras
pijapins, 20/03/2013 a les 11:56
La meva familia varem marxar de Barcelona a la Val D´Aran.Als dos mesos la cria amb 8 anys parlava el Aranés millor que molts aranesos,poder es que la meva es superdota i els altres incults???NO,el que pasa es que sempre hem inculcat el amor a la cultura,tradicions,etc. cosa que alla baix es al inreves"UNA GRANDE Y LIBRE"PERO PLENA DE RUCS I CERVELLS TANCATS
+17
-0
apa, embolica que fa fort!
Anònim, 20/03/2013 a les 11:53
això és només GUERRA BRUTA CONTRA CATALUNYA.
Sr. President, estem amb vos, no afluixi el ritme de treball, al contrari, si el pot accelerar, volem ser independents el més aviat millor.
+98
-17
Venint de Canàries....
Dani, 20/03/2013 a les 11:46
Venint de Canàries, no em resulta estrany que la noia hagi muntat aquest teatre: no he vist gent més espanyolista i anticatalà que els canaris. Senten la paraula "catalunya" o "català" i ja pugen per les parets. Ara bé, ells sí que poden parlar-nos amb les seves paraules de les illes i restar com si res, que és del tot natural.
+196
-3
Penós!!!
Àngels, 20/03/2013 a les 11:44
Si el que es diu d'aquesta noia és cert, ni era brillant ni ha volgut adaptar-se a un altre país, aquest és el gran problema de molta gent, no saben que les llengües obren la ment i si es queden als "passadissos" és perqué no tenen ni la voluntat ni les ganes d'aprendre.
Aixó segons el meu paré no és culpa dels catalans ni del català sino d'una ment estreta que no ha volgut aprendre.
Visc a Suissa des de fa 5 anys i el meu fill ha hagut (amb al.legria) d'aprendre per poder adaptar-se bé, primer el rumauntsch i després l'alemany com llengües natives, a més a més l'anglés, l'italiá i el llatí, no es cap crack, pero té les ganes i la voluntat. A mi, si aquesta noia fos la meva filla, em faria vergonya que surtis a un diari dient aquesta ximpleria.
+137
-4
A mi tambien me paso
Rosa Falco, 20/03/2013 a les 11:44
Yo nací en Barcelona en la época de Franco y tenia el problema que en mi casa hablabamos Catalan y en el colegio Castellano para mi en aquella aquella época ya no sabia lo que hablaba pues tenia una ensalada de idiomas y al final hablaba un chapurreado de los dos idiomas eso estando en mi propia tierra pues yo me tuve que fastidiar pues lo mismo para todos si es tan brillante no entiendo como no aprende nuestro idioma o es que todo es pura fachada a mi forma de entender yo lo hablo lo leo y se escribir pero no mucho vaya parrafadas cortas bueno es lo que hay si no lo quiere aprender tiene una solución irse
+157
-2
un català a canarias
Jaume73, 20/03/2013 a les 11:43
Fa quatre anys que visc a Gran canaria.....confirmo que l´educació a canarias es limitadeta...no dic que no n´hi hagin alumnes brillants,però al nivell de canarias.El nivell de analfabetisme aqui es bastant elevat i el nivell de feixisme espanyolista també....
+97
-0
Do you speak English?
Anònim, 20/03/2013 a les 11:43
És tan fàcil com mirar les notes que treia d'anglès. A veure si son brillants...
+111
-0
la paraula clau és Integració
John Smith, 20/03/2013 a les 11:42
doncs la meva família i jo vam emigrar a Austràlia quan jo tenia 13 anys i en 6 mesos jo ja parlava anglès ... clar que jo em vaig intengre de seguida i li vaig posar ganes ... i mai vaig ser brillant ... només un nen normal
+45
-0
Do you speak English?
Anònim, 20/03/2013 a les 11:39
És tan fàcil com mirar les notes que treia d'anglès. A veure si son brillants...
+40
-0
la paraula clau és Integració
John Smith, 20/03/2013 a les 11:38
doncs la meva família i jo vam emigrar a Austràlia quan jo tenia 13 anys i en 6 mesos jo ja parlava anglès ... clar que jo em vaig intengre de seguida i li vaig posar ganes ... i mai vaig ser brillant ... només un nen normal
+22
-12
Meravellós !!
Jordi Saura, 20/03/2013 a les 11:36
Em meravella que hi hagi 25 persones als qui pugui agradar el comentari d'un anònim de les 08:47 que convida a treballar a la postitució. Esteu malalts?
+54
-2
I la foto??
Libertus Anònimus Màximus, 20/03/2013 a les 11:36
Quina credibilitat pot tenir un diari que no te cap escrupol en publicar la fotografia d'una menor??
+29
-0
la paraula clau és Integració
John Smith, 20/03/2013 a les 11:36
doncs la meva família i jo vam emigrar a Austràlia quan jo tenia 13 anys i en 6 mesos jo ja parlava anglès ... clar que jo em vaig intengre de seguida i li vaig posar ganes ... i mai vaig ser brillant ... només un nen normal
+22
-0
la paraula clau és Integració
John Smith, 20/03/2013 a les 11:36
doncs la meva família i jo vam emigrar a Austràlia quan jo tenia 13 anys i en 6 mesos jo ja parlava anglès ... clar que jo em vaig intengre de seguida i li vaig posar ganes ... i mai vaig ser brillant ... només un nen normal
+41
-0
HEHEHE
He,he,he, 20/03/2013 a les 11:35
Si jo hagués pogut estudiar matemàtiques amb el sistema binari en lloc d'haver hagut de fer-ho amb el sistema hexadecimal, ara seria un premi Nobel! Quina injustíciaaaaaaaaaaa!!!!
+32
-0
pobreta
Anònim, 20/03/2013 a les 11:34
ai! pobreta...
+48
-1
Tanta brillantor m'enlluerna
MAC, 20/03/2013 a les 11:29
I doncs, per què se'n ve aquí a estudiar, si no entén l'idioma ??? Apa...una altra candidata per voltar per les teles espanyoles per explicar el seu cas. I després... cap al Gran Hermano.
+49
-2
Fasstigosos demagogs racistes
Anònim, 20/03/2013 a les 11:27
Encara es l'hora que ens demanin perdó per tots els anys d'opressió limguistica. Espanyols, barruts. Pitjor que Goebbels....
+45
-0
Perdoneu, és mentida
Anònim, 20/03/2013 a les 11:27
Definitivament és mentida. Mireu què diu l'article:

"La experiencia fue tan «desastrosa», según su padre Carlos, que antes de que acabara el curso tomaron la drástica decisión de mandarla primero a Tenerife y después a un colegio privado de Madrid (en Barcelona no encontraron ninguno de pago que escolarizaran en castellano) para «reconducir la situación». «Suspendió casi todo», apunta Carlos."

Com poden tenir els sants collons de dir que no hi ha cap col·legi a Barcelona, i menys encara "de pagu", que escolaritzi en castellà? I la vintena de pares que ho fan i a més en escoles públiques, com ho expliquen?

Per cert, si us voleu posar les mans al cap, aquest és l'article:
http://lector.kioskoymas.com/epaper/viewer.aspx
+44
-1
Brillant?
Pau (Palafrugell), 20/03/2013 a les 11:23
Noia, fas una cara d'al·lumna brillant... el mateix que jo llicenciat en literatura i llengua vietnamites. Deixa de sortir els findes i posa't les piles, al·lumna brillant, que si te'n vas a Finlàndia o al Congo Belga segur que aprens la llengua ràpid, com a al·lumna brillant que ets. Menys "botilló" i més llibres!
+88
-1
Serà que no!
Anònim, 20/03/2013 a les 11:20
N'he vist alumnes, companys dels meus fills, de Polònia, Espanya, Argentina i el Marroc i cap ha tingut problemes. No només això, si els sentim parlar català no noten cap diferència. No serà que aquesta noia no és tant brillant?
+55
-1
Es el que passa
Anònim, 20/03/2013 a les 11:18
Quan vas a un país i no saps la seva llengua i a sobre no et molestes ni a aprendre-la. Per un castellanoparlant el català no és gaire difícil així que o bé la noia no és tant brillant com diuen (potser en llengües anava justeta, quines notes treia d'anglès?) o és tot un muntatge. Venint d'espanyols, jo penso que el fet és una barreja d'ambdues coses, però el muntatge és absolutament evident.
+55
-0
Brillant, brillant no serà
Cartanya, 20/03/2013 a les 11:17
Tot es criticable,però que era una "alumna brillante", no m-ho crec. Una alumna brillant no tindria pegues amb el català. ara amb tretze anys, ja et pot posar de cul en moltes coses, i aquest suposada alumna brillant, si a posat amb el català.
+56
-0
Dubtes
Anònim, 20/03/2013 a les 11:14
Si no té problemes en donar la cara a la portada de l'ABC, suposo que tampoc no n'hauria de tenir per donar el nom complet i no només les inicials dels cognoms. També estaria bé saber el nom de l'escola on va passar això.

Seguim.

Afirma que va passar-se dos cursos (vint-i-quatre mesos) en una aula d'acollida i un curs més (total trenta-sis mesos!!!) al passadís perquè no sabia català.

A veure si ho he entès.

Un alumne es passa trenta-sis mesos rebent classes de reforç en un idioma tant "diferent" del castellà com el català, vivint en un poble poc castellanitzat com Corbera de Llobregat i és incapaç de seguir les classes en català fins al punt que li baixa el rendiment?

Va home, va, que això acabarà sent com la nena del Recoi!
+41
-2
Senzill
Anònim, 20/03/2013 a les 11:13
Això és perquè a Tenerife el cole és molt senzill i fàcil.
Aquí els nens reben més canya.
+42
-1
Ai senyor!
david, 20/03/2013 a les 11:10
Aquesta noia no podia aprendre català?? De brillant res de res!! Visca l'educació catalana! A més a més això de per no saber català la feien fora de classe no m'ho crec. Yo al meu cole hi han nois i noies que no en saben de català i els meus profes no els fan fora de classe. Què valli a l'aula d'acollida del seu cole.
+62
-1
A tu et conec de vista
BCN, 20/03/2013 a les 11:08
Sandra que bé vius ara, perquè no ens dius quant diners t'han pagat?
+40
-2
Prou d'espanya i els seus inútils, insults, robatori
Anònim, 20/03/2013 a les 11:06
Quan vagi a la universitat, aquesta segur que s'apuntarà a fer un Erasmus a un país d'aquells que no sap ni on és, ni quina és la llengua en que parlen, d'això se'n diu Orgasmus.

D'una excepció els espanyols en fan una regla (sempre que pugui anar contra Catalunya, és clar!)
+66
-2
Absurdo
Loli, 20/03/2013 a les 11:02
Y no podria ser q el nivel de Canarias sea mucho mas bajo que el catalan?? quizas alli era brillante por q el sistema academico era mas facil y ahora ella no llega. Por si los padres de esta niña no lo saben, en catalunya se implantan clases de catalan totalmente gratis fuera de los colegios, les iria bien preocuparse un poco en buscar soluciones y no denunciar.
+46
-0
Joc brut d'Espanya
Anònim, 20/03/2013 a les 11:02
És un muntatge, per desprestigiar a Catalunya.
+29
-0
boicot
Anna maria, 20/03/2013 a les 11:01
Doncs jo també estic dacord de que no tenim que comprar un diari així.. Jo no l'he comprat mai aquest Diari,però a partir d'ara.. encara menys..
+60
-0
...
Anònim, 20/03/2013 a les 10:56
Si tant brillant era hagués destacat igualment en matemàtiques, anglès o la pròpia assignatura de Castellà...

Vaig tenir un noi Canadenc de 18 anys a casa durant un any, se'l va escolaritzar en català durant la seva estada i en menys de 3 mesos el parlava perfectement i seguia les classes al 100%. Si la tant "brillant" Sandra hagués volgut, hagués pogut. Deuria tenir l'edat del pavo i ho va excusar a casa amb aquest argument.

Lamentable.
+52
-0
AQUESTA NENA NO VOL ESTUDIAR
JOSEP PIGRAU, 20/03/2013 a les 10:53
Jo són un home de 61 anys, hi a la meva epoca t3enis que aprendre el castellà si o si aquesta nena molt llesta no ho deu ser o a la millor passa d'estudiar el català, llengua que jo he hagut d'aprendre a escriure-la amb 50 anys i escaig i per a mi ha estat una gran satisfacció ja que ames d'aprendre el català, m'he tret l'eso i a mes he apres un xic d'anglès quan parlo amb els extrangers amb el meu anglès la metitat de les vegades no m'entenen i a força d'insistir acabem posant-nos d'acord.
Jo penso que aquesta nena no li dóna la gana d'perndre el català i aquests del A B C Fatxes de pro per mes senyes s'afanyen a publicar-ho perquè és deuen pensatr que a les escoles catalanes fan com a les escoles que varem anar tota la meva generació que si se t'acudia de parlar amb català que segons ells era un dialecto del castellano et podies trobar que et fotessin una hostia que anaves a buscar les dents a l'altra banda de l'aula com diuen ells CREE EL LADRON QUE TODOS SON DE SU CONDICION....
+41
-1
Van a pescar
Anònim, 20/03/2013 a les 10:52
L'ABC posa un esquer i els catalanets hi piquen. Amb el lliri a la mà. Mentrestant ningú exigeix a en Mas que munti la nostra agència tributària. Un altre dia d'esclaus!
+35
-0
...
Anònim, 20/03/2013 a les 10:51
Si no va ser capaç d'aprendre una llengua romànica molt semblant a la seva, és que no era una alumna gens brillant. O a Tenerife li regalaven les notes o quan va arribar a Barcelona va començar a fumar porros a tort i a dret i després li ha fotut la culpa al català...
+36
-0
i si hagués anat a aun altra pais?
capsigrany, 20/03/2013 a les 10:51
I si hagués anat a un altre pais, tampoc hagués apres la llengua d'aquell pais? un fracas segur. Tan inteligent no seria doncs, per incapaç d'aprendre una llengua o per voluntat de no aprendre-la
+45
-0
Jonhy de Maloni
Jonhy de Maloni, 20/03/2013 a les 10:50
La meva mare és canària. Va arribar a Catalunya amb 17 anys, casada amb el pare que feia la mili allà. Des del primer moment es va preocupar de llegir i escriure en català (parlem dels anys 50, en ple franquisme) i a casa mai va faltar el Cavall Fort, les cançons de la Trinca i, de seguida que va sortir, la Enciclopèdia Catalana. Ella va ser conscient des del primer moment que, sense deixar de ser de la seva terra, volia ser una persona integrada i amable amb la cultura del país que la va acollir i que seria (excepte pel meu germà gran) el lloc on desenvoluparia la més llarg part de la seva vida. Avui, en la seva vellesa, segueix defenen la catalanitat des del respecte al seus orígens i fa servir el català (encara amb accent de la seva terra) amb tota normalitat.

La gent que no pot entendre el respecte és la mateixa que parla i publica mentides a a questa mena de mitjans. Si en busquen trobaran més, però sempre seran una amplíssima minoria.
+60
-0
alummnes canaris i andalusos
Anònim, 20/03/2013 a les 10:49
jo tinc dos fills canaris i un andalus hem arribat a Catalunya i ells han anat a l'escola e institut i no han teingut cap probleme per el català , qui vol pot , ja està be de tantes rucades, que els hi ensenyin una mica de català a la resta de l'estat
+46
-0
Deixeu-nos i feu la vostra
Jomateix, 20/03/2013 a les 10:49
Només una cosa: taaant taaant brillant no deuria ser la noia si no va apendre el català; s'hauria de veure la predisposició que va demostrar per apendre'l.
+63
-0
A mi també m'ha passat!!ª
Moragues, 20/03/2013 a les 10:46
El meu fill , la seva dona i la meva neta de 2 anys es van traslladar a Aranjuez per qüestions de feina i als tres mesos han tornat davant la impossibilitat d'escolaritzar a la nena en català , dret reconegut a al Constitución Española , però que no s'aplica per aquelles conrades.
+39
-0
mentida
Anònim, 20/03/2013 a les 10:45
aixo no s ho pot creure ningu jo vaig haver de fer moltes clases en castalla pq tenia profesors de fora i no savien català i no era l epoca franquista noooo jo tinc 30 anys i aixo era a la CATALUNYA interior concretament al institut de Centelles.molt patetic
+65
-0
estranger a Catalunya
Anònim, 20/03/2013 a les 10:45
Sóc LLatinoamericá i mai he tingut problemes per treurem una carrera a Catalunya sense saber la vostra llengua, tothom va ser molt comprensiu, per aixó quan vaig acabar i tenia temps em vaig decidir a apendre-la. a aquest país li dec moltisim
+43
-0
de brillant res de res
Jordi60, 20/03/2013 a les 10:42
De brillant res de res la meva dona es Ucrainesa fa tres anys que estem casats va arribar a Catalunya de vacançes i ni parlaba catala ni castella ara parla el catala millor que jo
i el castella igual.

O SIGUI QUE AQUI PODRIEM DIR QUE " QUERER ES PODER "
+46
-1
Comprada
Raúl , 20/03/2013 a les 10:38
Esta chica esta comprada o tiene un trauma no superado con algún catalán. Todo esto es basura y es una auténtica mentira. Yo soy de Zamora y me de el catalán como el q más. Tot això es una autèntica mentida.
+34
-0
Brillantemente recalcitrante
Anònim, 20/03/2013 a les 10:35
Si és tan "brillante" com a estudiant, ¿com és que no ha reeixit a aprendre català? Deu ser que els catalanoparlant som uns genis, perquè sabem parlar aquesta llengua tan difícil que ni tan sols les alumnes "brillantes" d'Espanya no la saben aprendre.
+38
-0
Periodistes o agitadors?
Anònim, 20/03/2013 a les 10:35
Si no m´erro, el subtítol diu: "tenia un buen rendimiento académico". Al titular diu: "Alumna brillante".
En què quedem?
Una afirmació no és sinònim de l´altra.
A més, tots coneixem la "generositat" en que a certes zones de l´Estat es qualifica als alumnes, en comparació amb Catalunya.
Aquest -sense més informacíó- podria ser ben bé un d´aquests casos.
També, en certes capçaleres, els periodistes són simples agents d´agitació. Carn de canó al servei de l´ideologia que els paga.
+31
-0
Brillantemente recalcitrante
Anònim, 20/03/2013 a les 10:34
Si és tan "brillante" com a estudiant, ¿com és que no ha reeixit a aprendre català? Deu ser que els catalanoparlant som uns genis, perquè sabem parlar aquesta llengua tan difícil que ni tan sols les alumnes "brillantes" d'Espanya no la saben aprendre.
+36
-0
Potser es ella el problema no el català
Anònim, 20/03/2013 a les 10:33
La meva dona es andalusa, va vindre a Catalunya fa 5 anys i parla perfectament el català des de fa 3 anys. Mai ha estudiat català, però el parla i el llegeix. Ha fet alguna prova per internet i tindria un nivell C de català. Potser que el problema es la persona no es sistema.
+38
-2
Boicot
Anònim, 20/03/2013 a les 10:27
Escolteu, aquets diaris l'unic que pretenen es fer mal a Catalunya i als Catalans i a totes les persones que senten Catalanes, però aixo crec que la millor manera de que no ens puguin fer mal es no comprar diaris com aquest, quant vegin que perden lectors a Catalunya, veureu com canvien la seva manera de tractarnos....jo proposo boicot....
+85
-2
Sandra: explica la veritat del teu cas.
Anònim, 20/03/2013 a les 10:18
El que diu l'ABC és una crònica interessada. Ja sebem com les gasten els mitjans de la capital. Jo de petit (ara tinc 60 anys) parlava català amb la meva família i a l'escola, de monges primer i capellans més tard, m'obligaran a parlar en castellà. I com jo hi ha un munt de víctimes (en el sentit de l'ABC) de la política lingüística franquista a Catalunya. Ningú ens ha demanat disculpes, mai, per aquest tracta. Tot i que en el nostre cas érem catalans a Catalunya. Si tu vens d'un altre lloc, de parla castellana, a estudiar a Catalunya, el sistema d'immersió lingüística et dona l'oportunitat de saber català, la llengua del nostre país. Una oportunitat que nosaltres no varem tenir. Menysprear la llengua del país que t'acull no parla gaire bé de les teves intencions ni de la teva brillantor.
+41
-0
cal investigar el cas ?
Romà, 20/03/2013 a les 10:17
encara que quasi tot-hom ha dit el mateix jo també hi vull fival cullerada. Vejam : aquesta noia va venir amb tretze anys, molt bé, peró quants anys fà que es a Catalunya?. Si ets de parla castellana (o una altra llengua llatina) no es pas tant difícil d´apendre el català. Bé que l´aprenen en poc temps gents vingudes d´altres indrets de llengües ben diferents i que d´exemples d´aquests n´hi ha a cabassos (per qué no posa l´ABC un d´aquests ?). Qui fomenta l´odi?. Què o qui impedeix que aquesta noia no aprengui el català?. Potser seria bo un reportatge d´investigació periodística d´aquest cas.
+40
-1
???
Anònim, 20/03/2013 a les 10:13
No m'ho crec. Sé un parell de casos i més concretament d'una noia procedent de Cuba amb molt bon expedient acadèmic que no ha tingut cap problema aquí. Està molt contenta i parla correctíssimament el català. Va venir aquí cap a finals de la ESO i ara està en el primer curs del Grau en Farmàcia. On està el problema???
+35
-1
mentiders,com a bons fatxes
Anònimtxabitx, 20/03/2013 a les 10:10
si ens d refiar dl k diguin akets desgraciats fatxes d l'abc o el mundo aniriem arreglats,no ase farta desir nà+...o si pputus colons imperials
+35
-0
On ets Pau Claris?
Anònim, 20/03/2013 a les 10:10
Jo als 16 anys feia filosofia en llatí.
Als 13 anys, però, em feien estudiar castellà, català, anglès, francès, llatí i grec.
I molt intel·ligent no sóc, eh?
Ara això del passadís,si que hi era molt, ja que era molt tremend.
+32
-4
Els catalans som detallistes
Anònim, 20/03/2013 a les 10:05
Tot un detall que la deixessin estar al passadís d'una escola pública, pagada amb els diners dels catalans. En algunes democràcies occidentals l'haguessin deportat directament, a ella i a la seva família.
+33
-2
brillant??????
Anònim, 20/03/2013 a les 10:04
l'excusa perfecte, per dir que ha suspès tot, menys botellon i menys fiestukis!!!si un és brillant, el català l'aprèn en un tret i no res!!!que se'n vagi al hermano mayor!!!
+45
-0
Fa vint anys que publiquen la mateixa "notícia". Ja avorreixen
Anònim, 20/03/2013 a les 10:03
Que algú que parla una llengua llatina, sigui negat, negada en aquest cas, per aprendre'n una altra de la mateixa família, més que brillantor denota mediocritat i limitació intel·lectual. Companys de classe dels meus fills, d'origen magribí, no tenen cap problema ni un amb els idiomes. És clar, que ells han vingut amb els seus pares a treballar, no pas a colonitzar. De totes maneres, no cal que pateixi, segur que els de l'ABC ja li trobaran una feineta per pagar-li els favors prestats a la causa.
+30
-0
Brillant??
Angelina, 20/03/2013 a les 10:00
Quina brillantor te aquesta noia, ara s'ha quedad en robinat. Quina quantitat de mentides.
+37
-0
Massa brillant no deu ser....
RASPUTIN, 20/03/2013 a les 09:58
Si després de tant de temps no sap expressar-se en català, la seva "brillantor" queda totalment en entredit.... Un exemple del que es una alumna brillant, es una amiga polonesa que al cap de tres anys de estar entre nosaltres, va fer els darrers dos cursos d'una carrera de lletres en un any, parla i escriu set idiomes, es autora de diversos poemes en català i mai s'ha vist ni sentit discriminada.
+31
-1
:-(
Anònim, 20/03/2013 a les 09:55

Va home, va......que se'ls hi està veient el llautó!!! Quants calés li han pagat perqué digui aquesta falàcia?
+34
-1
quina tonteria!
Antonia, 20/03/2013 a les 09:55
Dons jo os dire que estic vivin a Australia, i vaix tenir de apendre a parlar em engles..... els 8 mesos vaig anar a la escola indrustria a fer un curs de moda AMB engles, i jo ja no era una nena, el meu fill amb 7 anys va comencar a parlar be els 3 mesos d'arrivar.
O be la nena es molt curta, o es sorda.
+29
-1
i ?
Bosch, 20/03/2013 a les 09:53
Jo també he passat molt de temps al passadís i tot i així m'he llicenciat... no te res d'especial. Aquests de l'ABC son uns TROLLS
+32
-1
brillant?
Sergi Gensana, 20/03/2013 a les 09:52
Si de debò hagués estat tant brillant com diuen no li hagués set tant difícil aprendre català i hagués continuat traient bones notes!
Que no vulguin fer d'això un drama perquè si en lloc de Catalunya hagués anat a França, Alemanya, etc també seria culpa del model lingüístic?
que no ens vinguin amb rucades que ja som prou grandets!!
+64
-1
no vol Integrar-se?
CVF, 20/03/2013 a les 09:51
Sóc Alemany i vaig arribar a Catalunya fa 12 anys. La primera cosa que jo vaig fer era aprendre Català per comunicar amb la gent. Jo mateix penso, quan tu vols ser integrat amb la vida d'aqui, amb les tradicions etc. has de saber català.

Crec, que la gent de fora d'aquesta península tenen molt menys problemes de integrar-se que la gran majoria dels Espanyols.

Doncs, pregunto a la gent que no volen integrar-se.. per que esteu aquí?
+45
-1
brillant?
Anònim, 20/03/2013 a les 09:49
Jo vaig arrivar d'Argentina amb 11 anys, i mai vaig ser un alumne brillant en lletres, treia bones notes a mates, fisica... pero no em va costar gaire entendre el català, vaig estudiar fins els 18 anys que em vaig posar a treballar, cap problema amb l'idimoa. Aixó si l'unic problema es que al carrer tothom em parlava en castellà el que dificultava mes l'aprenentatge d'un nou idioma, segurament a frança o alemanya aquest problema no el trobaria, agrairia a tos que al carrer parlin catala, als noubinguts els aniria molt mes be.
+31
-1
problemes
Anònim, 20/03/2013 a les 09:47
quins problemes que tenen aquests espanyols!
+28
-3
No nos olvidemos del verdadero responsable
Anònim, 20/03/2013 a les 09:47
Es una adolescente, a esa edad decimos muchas tonterías y usamos cualquier excusa para no afrontar nuestras responsabilidades. Ahora, que pongan esa notícia y, además, en portada...
La chica no tiene la culpa, está en la edad... El ABC debería ser profesional...
+27
-1
...
Santsenc, 20/03/2013 a les 09:47
Primer no se si creure'm la noticia..
segon, com bé diueu, molt llesta no seria la noia aquesta..
I si venen aquí que aprenguin la nostra cultura i la nostra llengua, quan siguem un país amb les nostres fronteres no haurem de aguantar aquests atacs espanyols.
+21
-5
IMBÈCIL
Jordi Saura, 20/03/2013 a les 09:46
Anònim de les 08:47 (el de la Junquera) ETS UN IMBÈCIL EN MAJÚSCULES.

L'article de l'ABC fa olor a muntatge com tota la merda que estan escampant, això o la noia no és tan llesta com sembla que volen fer creure
+28
-1
Ai quina pena!
Anònim, 20/03/2013 a les 09:45
no em puc avenir de tanta maldat. Am el bon clima que hi ha a canàries i ella aquí patint. Ja no hi ha sentinemts, snifff
+29
-1
Es la guerra
Josep Ma., 20/03/2013 a les 09:45
La caverna mediàtica espanyola està desplegant tot el seu exèrcit contra Catalunya.
A més del govern, el Parlament espanyol i les CC.AA, els mitjans de comunicació (ABC, El inMundo, les TV's, especialment Intereconomia, C13-COPE,Telemierdrid i emisores de radio) estan intensificant els seus ataca i joc brut contra la "colònia catalana" amb el propòsit de neutralitzar el moviment d'alliberament nacional.
Fugim d'Espanya abans que ens redueixin a un territori erm i maleït.
+24
-1
manipulació
Anònim, 20/03/2013 a les 09:45
Crec que el periodisme és cada cop menys net, imparcial, neutre... benvolguda democràcia!
+23
-1
hmm
Tomppa, 20/03/2013 a les 09:43
Personalment he sempre pensat que la gent que no sap ni anglès són inútils al món avui dia ... i encara més pensaria d'una persona qui viu a Catalunya i no sap ni el català ... brillant res de res però 'tonto' ben segur que sí ( o encara pitjor, feixista anti-català! ).
+22
-0
No tant llesta
MªTeresa Lens., 20/03/2013 a les 09:42
Tiene dos ópciones, estudiar y aprender,elcatalán no es dificil, miles y miles de personas venidas a Catalunya han tenido la voluntad de aprenderlo, inscribirse otra vez en Las Canarias
+8
-1
_
CAT //*//, 20/03/2013 a les 09:41
No llegeixo premsa mal feta com la fatxa, així que fem hipòtesi: la típica nena petita que quan arriba a BCN li venta al professor "yo no sé catalán y no tengo porqué aprenderlo!" i els típics pares de les Canàries que no fan això "oiga, queremos pedir que Sandra vaya a un colegio que sólo la enseñen en castellano porque le cuesta mucho" i la traslladen, fi dels problemes. I és més per sortir al corredor no és per no saber català, és per la seva actitut, es devia avorrir per no entendre res, susprendre i es pasava les classes parlant o algo així.

Però tot és sencill, una altra alumna al castellà. A part, les notes... si era de l'APA segur que treia 10 a tot, i fora de l'escola, no, jo he vist els casos, aquella altra va treure 4 en els exàmens d'ingrés, i no la van agafar. I treia 10 a manta. Si és el mateix cas, en arribar i posar les coses com pertoquen...

En fi, un altre cas de diari que no sap escriure correctament en castellà, i a aquestes alçades, un 0.
+27
-2
inmersió
Anonima, 20/03/2013 a les 09:41
Benvolguts/es sóc catalana de naixement, i a mi com a molta altra gent de la meva generació del 1988 en endavant ens ha tocat aprendre castellà, català i angles amb el que aixó comporta a Catalunya, m'entres els altres nens jugaven a pilota o amb la play d'aquella època nosaltres apreníem un idioma nou el Català, mai de la vida he sigut brillant amb res menys amb idiomes i encara ara no parlo l'angles i no serà que no s'hi empenyes la professora, peró si que ho faig amb el català i castellà, no m'ha suposat cap trauma, i la immersió lingüística tan polèmica avui a l'estat espanyol no l'entenc, a cas no es bo aprendre idiomes? si no es bo per que no traiem tots els idiomes de l'estat espanyol i només parlem castellà, peró castellà de Madrid no hem serveix el d'una persona Andalusa o del sud d'Espanya que es mengen lletres com al sud de Catalunya? es mes per que tinc d'aprendre angles si a mi com a aquesta noia m'està produint un trauma? a mes el senyor Rajoy tampoc el sap es mes te un traductor, i crec que es el millor per que en temps de crisis dones feina a una persona. Si us plau no siguéssim incrèduls estudiar i aprendre idiomes no fa mal a ningú, si tant traumàtic es per que surt aquesta noia i no una noia immigrant d'un altre lloc exclamant-se per que l'esta traumatitzant aprendre el castellà? ens volen fer creure que aprendre idiomes es dolent i que els catalans som monstres peró no ho som.
+29
-1
prou ja!
un senyor antic, 20/03/2013 a les 09:39
Necessitem ser independents i sobirans com l'aire que respirem, aixó corra molta, molta presa.
+66
-7
CATALÀ
Anònim, 20/03/2013 a les 09:32
Quan s'en diu que es una alumna brillant, també al venir a CATALUNYA ho seria, i sino que marxi a un altre indret. Si vènen aquí que n'aprenguin les nostres coses i sino que no vinguin que n'hi ha molts altres destins.
+81
-4
diari
Anònim, 20/03/2013 a les 09:31
No en crec aquest succés, ens volen fer mes mal aquest diari ABC.
+83
-5
de vergonya!
L.cat, 20/03/2013 a les 09:31
Això és per riure..mare meva..quin disvarat! i per què no surt ella explicant la seva experiència en primera persona?? no m'ho crec..a més quan marxes a un altre país que té una llengua diferent oi que l'aprens?? és com marxar a Anglaterra i queixar-te perque les classes són en anglès! buffff
+74
-5
Si, clar...
Català de Sang, 20/03/2013 a les 09:31
I si jo me'n vaig al Marroc també seré un fracassat escolar... Hi ha molts cursos d'aprenentatge i integració al Català. Per mi que volia ser tractada com un cas especial i li ha sortit malament. Ho trobo just, si no vols pols no vagis a l'era.
+72
-4
ABC mala gent
Fàstic Emfan, 20/03/2013 a les 09:30
Tenim els dies comptats... i gual que ells...
DIVORCI-EXPRES!! ADÉU ESCANYA!!
VISCA CATALUNYA//*//
+120
-4
Doncs tan llesta...
Crítica, 20/03/2013 a les 09:29
... tan llesta no devia ser. A mi als 13 anys em van dur a viure a Alemanya i al cap de 6 mesos ja xerrava i em treia tots els exàmens.

Què es pensen que aconseguiran amb això, a banda de demostrar una vegada més que son incapaços d'aprendre una altra llengua?
+46
-4
de vergonya!
L.cat, 20/03/2013 a les 09:28
Això és per riure..mare meva..quin disvarat! i per què no surt ella explicant la seva experiència en primera persona?? no m'ho crec..a més quan marxes a un altre país que té una llengua diferent oi que l'aprens?? és com marxar a Anglaterra i queixar-te perque les classes són en anglès! buffff
+252
-5
alumna brillante?
Anònim, 20/03/2013 a les 09:28
mi madre tiene en su casa a una chica de Rumanía, esta chica llegó con 22 años sin entender ni una palabra de español ni de catalán. Esta chica había estado escolarizada en Rumanía desde los 6 hasta los 12 años, y después, su único trabajo hasta que vino a Cataluña fue trabajar en el campo. Ahora lleva 2 años en Cataluña y no solo habla catalán perfectamente, sino que hace lo mismo en español, porqué en Cataluña, le pese a quien le pese hablamos idiomas. Por lo tanto, mi conclusión es, que la canaria está sobrevalorada, o la rumanesa es un genio.
+55
-3
Africans , ay pobrets!!
Anònim, 20/03/2013 a les 09:26
ay pobreta, era tan analfabeta que no sabia que a Catalunya es parla el català; si hagues anat a Alemania sense saber l'alemany, potser ni al passadís la voldrien a la pobre analfabeta ecspanyola; i per cert, les Canaries son Unió Europea, quin tip de riure!!! el colonialisme de la Unió Europea es decimonoic, ancestral i propi de gent retrasada historicament
+43
-4
ACTV
Dj Pastis, 20/03/2013 a les 09:25
Jo també era un alumne exemplar fins que als 16 anys vaig conèixer els lavabos de les discoteques, quin fart d'escriure amb la mandíbula.
+67
-3
Fantasies
Anònim, 20/03/2013 a les 09:25
Tan bona estudiant no devia ser si no va ser capaç d'aprendre català. Els espanyols que van a estudiar a l'estranger, també topen amb aquestes dificultats quan han d'utilitzar l'anglès o el francès o l'italià als programes Erasmus?
+86
-3
No m'ho crec
Anònim, 20/03/2013 a les 09:24
Si era tant brillant com és que no va aprendre un idioma tant proper. El català no és rus, ni alemany... ve del llatí igual que el castellà. I si hagués anat a viure a Itàlia o a França? Per aquí no hi passo.Com sempre el sensacionalisme fa estralls.
El meu fill de 12 anys va a classe amb una noia marroquí que treu excel·lents de català, castellà i anglès. Aquesta si que és una noia brillant.
+60
-2
Catalunya is not Spain
Borja, 20/03/2013 a les 09:23
aquest article de Esther ARmora está totalment desfasat, es lògic que per tenir la ESO a Catalunya s'ha de saber català, sinó, no vinguis. O potser a Espanya ens permitrien aprovar la eso sense saber castellà? Espanya es un bon gran grapat de lladres ens tenim que alliberar i amb articles així l'únic que fem es fer-nos mal. O que passe, que quan sortim d'Espanya ens parlen en el nostre idioma? quina colla de retrasats els del diari aquest..
+68
-3
Sí, ja...
Lord Halifax, 20/03/2013 a les 09:22
Doncs no devia ser tan intel.ligent si no va ser capaç d´aprendre català. No vull saber què li hagués passat si arriba a anar a parar a una escola de Tailàndia...
+65
-3
Culpa seva
Anònim, 20/03/2013 a les 09:22
I si no volia aprendre el català perque va venir a Catalunya??
+48
-3
Quina pinta de pendó!
Anònim, 20/03/2013 a les 09:21
Mare de Déu, ara si ets uns sapastre, gandul i espanyol sempre pots culpabilitzar al sistema, al professor, al gos, etc.

Volem saber a quin institut estudia, no podem deixar que els mecenaris que viuen a Catalunya puguin fer vida normal, a per ells!
+9
-44
sra
Isabel-blaucel, 20/03/2013 a les 09:20
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+11
-68
que esperabais?
Anònim, 20/03/2013 a les 09:17
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+48
-4
ABC mala gent
Fàstic Emfan, 20/03/2013 a les 09:16
Tenim els dies comptats... i gual que ells...
DIVORCI-EXPRES!! ADÉU ESCANYA!!
VISCA CATALUNYA//*//
+61
-3
WTF
FELIX THE CAT, 20/03/2013 a les 09:16
Una cas esfereïdor.

Doncs conec molts estrangers de llengües no romàniques que en un any han dominat el català, amb una mica de voluntat no hi ha problema. Aquest noia, no en tenia, de voluntat o postser no era tan brillant com es deia.
+51
-3
Que parlin!
Anònim, 20/03/2013 a les 09:15
Que vagin parlant! D'aqui un any independents i que donin pel sac a tots aquests catalanòfobs de abc i el mundo i demés!
+61
-3
Quan vas a viure a un altre país
Anònim, 20/03/2013 a les 09:15
Si els pares d'aquesta noia haguéssin anat a viure a Portugal, França o al Marroc, evidentment no hagués tingut aquest problema, allà, les classes les fan totes en espanyol.
+52
-3
¿?
Anònim, 20/03/2013 a les 09:14
aqui teniu la futura concursant de gran hermano XXX.
+28
-3
nota
Emmetzinat, 20/03/2013 a les 09:12
En català no existeix l'expressió "degut a". "A causa de", per exemple, és un bon substitut.
+64
-3
Brillante?
Kruma, 20/03/2013 a les 09:11
La veritat molt brillant no ho deu ser, doncs si ara té 16 anys i està als PP.CC. des dels 13, porta 3 anys i encara no ha après el català? En canvi hi ha magrebís i pakistanesos que en menys temps ja el parlen.
+62
-3
Respecte
Anònim, 20/03/2013 a les 09:08
Només em pregunto què hauria passat si aquesta noia hagués anat a Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia o en països on no només es parla l'espanyol. Ja n'hi ha prou a l'atac constant a la llengua i la cultura catalana. Després es pregunten per què volem la independència? Perquè no respecten a ningú!! Aquests espanyols mediocres que no respecten s'haurien de replantejar aquest odi a la cultura i a la llibertat.
Visca Catalunya!
+55
-3
Potser...
Anònim, 20/03/2013 a les 09:00
Potser no era tant brillant...
+59
-3
Només ens entenem si som submisos.
Un demòcrata, 20/03/2013 a les 08:58
I nosaltres ens hem d'entendre amb aquesta gent?.
+64
-3
Fàcil
Xavier V, 20/03/2013 a les 08:55
A Portugal no tenen aquest problema.
+58
-3
?
Joanjo, 20/03/2013 a les 08:53
Si ho digues un altre diari(pot ser) m'ho creuria. Pero venin d'on ve, au a pastar fang!
+77
-4
faltaria més!
Anònim, 20/03/2013 a les 08:47
Si és clar, tothom sap que els passadissos de les escoles catalanes estan equipats amb anelles de ferro ferrades a les parets per a lligar-hi les bèsties de la gent que vé amb mules i cavalls fins a l'escola i que també s'aprofiten per a lligar-hi totes aquelles persones que no saben el català. S'ha fet tota la vida. On és doncs la notícia?
+68
-35
:-)
Anònim, 20/03/2013 a les 08:47
Si es vol quedar a Catalunya, de feina no n'hi faltarà, encara que no parli català. Es veu que a la Jonquera hi ha molta demanda de mà d'obra femenina i que, tot i que la llengua és important, no n'és tant l'idioma.
+95
-4
No deuria ser pas tan brillant
Anònim, 20/03/2013 a les 08:45
Un de tants casos. Els espanyols són negats pels idiomes. D'espanyols fracassats per no aprendre l'idioma del país n'hi ha a tot el món. En el cas d'aquesta nena, s'hagués quedat al seu poble encara que, segur, que la van portar els seus pares, que no conec, però me'ls imagino, plens d'odi cap a la cultura i llengua catalanes. Per cert, està molt bé que la premsa feixista espanyola faci aquesta mena de propaganda. Molts espanyols s'ho creuen i opten per no venir a viure a Catalunya. Personalment, hi contribueixo no acceptant ningú a la meva empresa (encara aguanta, malgrat els temps)que no estigui integrat al país en tots els sentits. Qui no parla català, no té feina. apa, feu una altra portada.
+139
-3
brillant ??
Anònim, 20/03/2013 a les 08:42
si fos una alumna brillant, llavors hauria après català.Em sembla que tb es quedarà al passadís de les escoles de frança, alemanya, anglaterra,etc...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: El vi del vent 2012: Mas Vicenç i la revolució d'un clàssic

El vi del vent 2012: Mas Vicenç i la revolució d'un clàssic

Un moscatell de color pàl·lid i tacte fi i fresc, ben diferents dels vins dolços espessos tradicionals

Vés a: Internet i els missatges

Internet i els missatges

Els serveis de missatgeria instantània, dels més utilitzats

Vés a: Els gràfics que vénen

Els gràfics que vénen

Les targetes gràfiques cada cop són més potents

Vés a: Google ens desitja «bon viatge»

Google ens desitja «bon viatge»

El cercador de vols arriba a diversos països europeus, també en català

Vés a: BHappy, una xarxa social nascuda al Bages

BHappy, una xarxa social nascuda al Bages

Pensada per transmetre emocions positives, en forma de minuts de felicitat

Vés a: El cementiri de Google

El cementiri de Google

Un web permet deixar flors als serveis que la companyia ha anat tancant

Vés a: Google Keep ja és oficial

Google Keep ja és oficial

Les tasques de GMail s'incorporen, millorades, a Google Drive

Vés a: Spotify, més barat pels clients de Movistar

Spotify, més barat pels clients de Movistar

Durant dos anys la subscripció Premium val 4,99€

Vés a: Stop-Motion entre bastidors

Stop-Motion entre bastidors

Us mostrem el procés de creació d'una pel·lícula d'animació

Vés a: Connexions mòbils del passat

Connexions mòbils del passat

El temps sembla no haver passat per les tarifes de connexió 3G

Vés a: Apple actualitza l'iOS

Apple actualitza l'iOS

Corregeix alguns problemes, com la possibilitat de saltar-se la protecció del PIN

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: