Diumenge, 24 de març de 2013 | 09:56
Vostè es troba a: Inici > RSC >

 Aigües de Barcelona renova el seu compromís amb les famílies més afectades per la crisi

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 EN EL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA
 Aigües de Barcelona renova el seu compromís amb les famílies més afectades per la crisi
RSC 22/03/2013 15:15
Purificació González.- Perquè l'important és el compromís amb les persones, aquest divendres Aigües de Barcelona (Agbar) ha presentat el "Protocol per a l'aplicació eficient del Fons de Solidariad de la Fundació Agbar", destinat a pal·liar la dificil situació de prop de 6.000 famílies en aquest 2013. 
Alcaldes de quinze municipis, així com representants dels ajuntaments de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i d'aquells en els quals Aigües de Barcelona aquesta present, han signat un acord perquè des de l'Àrea de Serveis Socials realitzin un treball de selecció dels destinataris de les ajudes complementàries d'aquest Fons de Solidaritat - que va ser presentat en 2012- amb la finalitat de contribuir a la inclusió social dels més desafavorits.

Aquest fons que des de la seva creació ha atorgat més d'1.200 ajudes i que beneficia- en aquests moments a 5.000 persones- té voluntat de mantenir-se i créixer fins a portar la seva cobertura a més de 25.000 persones aquest any.
 
Ángel Simón, President d'Aigües de Barcelona,  ha volgut destacar en el seu discurs del Dia Mundial de l'Aigua, la necessitat de l'empresa que presideix de" tornar cada any als origenes, en un dia tan assenyalat i que es troba en aquestes instal·lacions de Cornellà,  que ara ocupa el Museu de l'Aigua i on va començar tot". La voluntat d'Agbar en paraules de Simón és principalment "la del compromís amb les persones, i  per aquest motiu s'hagi escollit aquest dia per donar a conèixer el Protocol d'Aplicació del Fons de Solidaritat de la Fundació Agbar. Perquè més enllà del compromís amb la qualitat del servei que es presta, Agbar ha apostat per donar el seu suport a projectes solidaris de molt diversa índole". D'entre aquests ha volgut ressaltar  Simón "el que duem a terme al costat de la Fundació Vicente Ferrer en l'Índia. On hem anat a aprendre com amb pocs recursos es pot millorar la qualitat de vida de les persones"

La Fundació Agbar treballa per la integració social, l'educació, l'infància i  la cooperació internacional 
 
Durant l'acte s'han visionat diversos videos on s'han mostrat les diferents àrees on la Fundació Agbar ha unit els seus esforços al costat de moltes altres organitzacions a Catalunya, Espanya, Xile i Mèxic. Entre elles: Una acció conjunta de les diferenes empreses que Aigües té repartides pel territori espanyol que ha permitio recollir per al Banc d'Aliments més de 3.000 quilos d'aliments, el suport als alberges de nens de Mèxic amb la finalitat de cobrir les seves despeses d'alimentaicón així com el suport a la formació de Microempresarias a  Xile.
 
En matèria de Cooperació Internacional la Fundació Agbar ha col·laborat amb l'ONG Ingenieria Sense Fronteres Andalusia o UNICEF entre uns altres.  I en el seu compromís amb la integració Social, Aigües d'Alacant i l'Associació Prodiscapacitados Psíquics d'Alacant (APSA)  mantenen un convingut per a la integració laboral de persones amb discapacitat . A més donis de 1995 Aigües de Barcelona està vinculada a la Fundació Femarec, que el seu objectiu principal és la integració social, laboral i cultural de persones en situació de marginació social.  També es conjuminen esforços amb la Fundació Privada Trinijove, que trabja per la formació i la inserció sociolaboral de jovenes i la Fundació Mambré que trabja per a l'atenció i la integració social social de les persones en situació d'exclusió social. 
 
La infància, centra també un altre capítol de col·laboració de la Fundació Agbar, participant en el projecte social de la Fundació Orfeó Català i també en el de la Fundació AFANOC, que busca pal·liar les conseqüències personals i familiars que comporta la llarga estada i la duresa dels tractaments de cancer infantil. El programa de beques menjador de Creu Vermella, del que es beneficien nombroses famílies que no poden pagar el menjador escolar dels seus fills serveix per reforçar el suport a l'alimentació infantil d'un col·lectiu afectat en aquests moments per situacions de  desnutrició i pobresa estrema. 
 
 Compromís amb Càrites
 
L'acord rubricat aquest divendres se sumeixi  al conveni de col·laboració fimardo al març entre Agbar i Càrites, que ja permet bonificar el servei de l'aigua a les persones que són ateses per aquesta entitat i les famílies residents en els seus habitatges de lloguer social.
 
Jordi  Roglà, Director de Càrites ha manifestat en la seva intervenció el seu agraïment a Angel Simón, president d'Agbar per haver-li encomanat el treball que "a cap família li tallin el subministrament de l'aigua". Així mateix també ha demanat als representants dels Ajuntaments  que "encara que sigui una gota en l'oceáno es comprometin en l'obligació que que cap família es quedi sense habitatge i al carrer i que utilitzin la Mediació".  També ha posat a Agbar com a "exemple del que s'ha de fer, mantenir un compromís amb les persones, i que ara mateix també és, tenir mantenir com ho fa  Agbar 15.000 llocs de treball". 
 
A més d'aquest Fons de Solidaritat de la Fundació Agbar , que s'aplica als municipis de l'Àrea Metropolitan de Barcelona on Aigües de Barcelona i Sorea estan presents, l'empresa disposa de tarifes i fons socials des de 2010 que han beneficiat a més de 38.000 famílies de localitats d'Espanya, Xile i Mèxic,  gràcies a una dotació pressupostària de més de 7 milions d'euros. 
 
Potser per això en la seva intervenció l'alcalde de Cornellà i Vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antonio Balmón, després d'agrair l'esforç que duu a terme Agbar a través " d'aquestes ajudes bonificades en el rebut de l'aigua a aquestes famílies que ho estan passant tan mal, ha convidat  a la resta de companyies de subministraments a imitar el gest, ja que vivim uns moments en els quals hem d'unir tots els esforços possibles per superar aquesta crisi, que no és econòmica o financera sinó que és una crisi social". 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1