B.F. | Actualitzat el 25/03/2013 a les 11:01h

Patacada de CiU, PPC tercer i C's a tocar de PSC, segons «La Razón»

Ciutadans seria de les formacions més beneficiades en cas de noves eleccions. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

Una enquesta electoral del diari La Razón augura que CiU perdria entre 8 i 11 escons si ara hi hagués noves eleccions, quedant-se només amb entre 39 i 42 diputats, en comptes dels 50 actuals. ERC pujaria dels 21 actuals a 27-28, reforçant així el seu paper de segona força, amb el PPC com a tercera força, conservant els 19 diputats. El PSC cauria dels 20 actuals a "només 15 ó 16", just a tocar de Ciutadans, que pujaria dels 9 als 14-15.

En penúltima posició s'hi quedaria ICV, amb 12 diputats, un menys que ara, i la CUP assoliria grup propi amb 7 diputats.

L'enquesta, encarregada a NC Report, també apunta que la participació seria inferior a la del 25 de novembre, amb una mobilització del 64,9%.

L'unionisme, en minoria

Més enllà de l'augment d'unes o altres forces, la suma dels millors resultats de les formacions partidàries de la unió de Catalunya amb l'Estat espanyol en qualsevol de les seves variants (PP, 19; PSC, 16; Ciutadans, 15) acaba sent de 50 diputats, enfront als 73 diputats que sumarien CiU, ERC i CUP en la seva forquilla més baixa (39, 27 i 7, respectivament). Si al bloc partidari del dret a decidir s'hi suma ICV, amb els seus 12 escons, la proporció seria de 50-85.

Navega per les etiquetes

procés catalàenquestaLa Razón

COMENTARIS

+1
-0
independencia
Anònim, 26/03/2013 a les 02:32
no us amoineu sr de la razon i no gasteu diners fent consultes impropies, tot aixo quedara en "aigua de vorrajas" perque abans que passi aixo ya abrem sortit de ejpaña... @indeencastellano
+0
-3
En política 2 + 2 es MENOS que 4
Anònim, 26/03/2013 a les 02:08
A Franco cuando privadamente le preguntaban sobre la falta de partidos políticos contestaba que ya había dos partidos en España: "el de los listos y el de los tontos".

Definiciones:
Listos: dícese de los que son sagaces, astutos y hábiles.
Tontos: dícese de los tienen falta de picardía y sagacidad.

El catalán siempre tiene tendencia a orientarse hacia el segundo partido político; su afición por los particularismos y la omisión de prioridades lleva a la dispersión de ideas y objetivos (los anglosajones dicen que manejar demasiados parámetros lleva a la inacción), en cambio a los españoles les gusta pensar de forma sencilla y son pícaros por naturaleza.

Los quieran independencia deberían votar exclusivamente a CiU y ERC, especialmentea a CiU ya que es mucho más presentable hacia los paises anglosajones que ERC (si en este momento el que esta leyendo empieza a pensar en cuestiones derecha/izquierda que relea el párrafo anterior, y si además cree que puede "pasar" de los países anglosajones pertenece al partido de los tontos, seguro).

En política 2 + 2 es MENOS que 4, si alguien no lo entiende pertenece al partido de los tontos, en política para sumar 4 hay que ser 4 y no 1+1+1+1, especialmente en temas fundamentales. Los españoles sí saben hacer eso, en las próximas elecciones habrá una concentración de votos españolistas en PP y Cs (que están unidos totalmente en lo fundamental), y eso es lo que viene a decir la encuesta de La Razón. Los catalanistas como siempre, divididos, en temas fundamentales hay que saber hacer lo que los españoles saben hacer muy bien: unirse. Señores catalanes, deben ustedes de aprender algunas cosas de los españoles, es un buen consejo.

A ustedes les cuesta mucho unirse bajo un objetivo común, siempre dividen el objetivo, con lo que añaden más debilidad a su debilidad; 1+1+1+1 es MUCHO MENOS que 4.
+1
-0
Jo d'ERC arrufaria el nas en veure Espanya alleujada
Jordi M, 26/03/2013 a les 00:12
El ministre espanyol d'exteriors ja va admetre que el transvasament de dotze escons de CiU a ERC va ser com passar de càncer a pulmonia. Si ara ERC els n'agafa set o vuit més ja ho consideraran un refredadet. Jo d'ERC em preguntaria què dec estar fent malament, perquè Espanya celebri que creixi a costa de CiU quan se suposa que sóc d'un independentisme més rotund.
+0
-2
jiji
Anònim, 25/03/2013 a les 23:19
CyU....30
ERC....29
PP.....19
PSC'E..15
SI.....15
C's....12
ICV....10
CUPP...5
+1
-0
Duran , el càncer de la política catalana
Anònim, 25/03/2013 a les 22:01
En duran li han encargat la destrucció de CiU i per cert ho fa bastant be cada vegada que surt a dir que s'han de refer ponts amb Espanya CiU pert 50.000 vots .

A si abans que m'ovlidi quan s'ha via de nombrar la quota d'unió a les conselleries de l'actual govern a llavors callava com un p... I del tema del cas pallerols ja ni parlar-ne , perquè estava a Xile
+0
-0
i ICV?
Cat_Ind //*//, 25/03/2013 a les 21:14
quan parlen de partits que juguen a la "puta i la ramoneta" sempre ens deixem Iniciativa... son els únics que realment no s'han definit sobre el principal tema: la INDEPENDENCIA.
El seu electorat els hi permet que siguin favorables al referendum però que desprès no es defineixin. I aqui tothom fent matemàtiques d' escons i ningú sap on posar-los.
M'agradaria saber com es pot votar un partit indefinit...
+0
-0
Catalunya desconfia de Marguhenda, el Catalan.
Cartanya, 25/03/2013 a les 17:30
Qui o paga això? per que sembla que una enquesta es força cara, i La Razon no crec que lligui els gossos amb llonganisses. Llavors que pretenen, fen una despesa tan significativa, si resulta que les eleccions estan força llunyanes,per que serveix això ; dons si senyor per rentar-li el cervell a la gent. Ja van fer que SI, no entres al Parlament, diagnosticant-li que no traurien diputats i així va ser. Ara la intenció es la mateixa, fen que CiU baixi, cada vegada que en facin una, i quan arribi les eleccions es possible que també diguin que CiU no entrarà el Parlament. Patètic amargat Marguhenda, preteneu ensorrar a CiU, encara que en contrapartida doneu mes escons a ERC, per que sabeu que per guanyar vosaltres, au de fer que CiU s`enfonsi, desprès fer-ho amb ERC, serà mes fàcil.
+1
-0
ERC i CDC
Anònim, 25/03/2013 a les 17:26
No ens deixarem entabanar. Malgrat ser votant d'ERC vull els millors resultats per CDC. M'Agradaria dir que els vull per CiU,però això ja és cosa interna seva. Que ells mateixos ho decieixint.
+4
-33
He he
Anònim, 25/03/2013 a les 16:38
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+39
-4
anticatalanisme
Lluis solsona, 25/03/2013 a les 15:33
ciudadanos creix i es sustente majoritàriament de tots els espanyols que viuen a Catalunya i que mai s'han volgut integrar a la nostra identitat, cultura, llengua, molts d'ells han fet arrels a Catalunya, però son incapaços de separar l'espanyolisme de l'anticatalanisme que prediquen des-de ciudadanos. tot i els greus perjudicis, també per a ells, que ha sigut i esta sent l'espoli fiscal del 8 % del PIB, de l'incompliment sistemàtic de les inversions pressupostades i no executades, de l'ofegament econòmic a la que ens sotmet l'estat espanyol, i que esta porta'n a una majoria de catalans a veure cada dia que passa que les condicions sanitàries, educatives, laborals, empresarials, etc... estan pitjor.
Si fossin intel.ligents, sabrien que no han de deixar de ser espanyols, per gaudir dels avantatges de que Catalunya sigui un estat independent.
+20
-1
jajajjajaja
Irene, 25/03/2013 a les 14:54
Ja començen a sommiar amb nosaltres i encara no hem marxat!! ai, criaturas.... adeu, andreu i tal...i bon vent i tal...
+8
-4
Acord PP i CS per governar la Generalitat
Anònim, 25/03/2013 a les 14:36
Amb la abstenció de PSC..

Jua, Jua, Jua, Jua, Jua, Jua,

Aquests de la sinRazon
+7
-2
__
A CAT, 25/03/2013 a les 14:08
CiU perdria per tenir que fer els tramits de les 5 vies + tenir la via confederalista dins, però que Duran veu molt difícil que doni blindatge i més Espanya. I mira que ho porta dient des del 25N.

PSFedCat paga amb 5 escons els escons independentistes. Però em consta que NeCat es presentaria, i podria tenir aquests catalanistes dins. Tampoc és "ah, no hi ha federalisme possible, doncs adéu" si no que torni a ser catalanista PSC independentista

ICV perd 1 escó, però deixa marge de maniobra a l'independentisme

ERC i CUP pugen doncs, +7, +4, per tant es vol la independència

C's sincerament dubto que pugi i que PP es mantingui. Però ja veiem, enquestes. Imaginem que esteu a l'altre costat del telèfon i us diuen "buenos dias aquí..." "Intereconomia" "La Razón" "ABC" "El Mundo" "el CNI" "Mariano Rajoy Brey" etc què, contestarieu o dirieu "no, gràcies"?

Si no s'entèn que la independència no és només la DUI, no es veu què és tot internacionalment
+12
-0
Seny, si us plau
MSR, 25/03/2013 a les 13:51
Quan es repeteix una oticia publicada a un altre mitjà, alguns cop cal explicar-ne l'entorn.
En aquest cas, caldria explicar qui és NC Report (la Razón ja ho sabem). Podriem explicar com és una empresa situada a Cullera (prop de València) i quant de personal te.
És més, a qui li agradi el Street View de Google Maps, que hi posi 39.158532,-0.251564 i hi veurà el 'local' d'aquesta 'empresa'.

O sigui, iresumint, si jo faig la mateixa enquesta des de casa , els resultats seran igual de fiables.

No ens hi capfiquem per el que no te cap valor.
+25
-2
Full de ruta CNI
Quico Ventalló, 25/03/2013 a les 13:47
Sobre les enquestes i la baixada de CiU: no us passi per alt que tota la guerra bruta del CNI, aparells de l'estat espanyol, Godó, El Periódico y la caverna mediática está programada per enfonsar Mas. Us passa pel cap pensar que l'objectiu dels espanyols (eliminant Mas i no atacant Junqueras o Fernandez) es deu a que saben que aquest escenari és el que els interessa per frenar la independència?. No siguem ingenus.

Enfonsar Mas és fer el joc al CNI=enfortir Duran-debilitar majoria independe-fer pujar Junqueras i després carregar-s'el amb casos tripartit
+18
-4
Tros de Peix
Anònim, 25/03/2013 a les 13:44
Si sumeu unionistes: PSC + PP + C's veureu que no guanyen suport, sino que 5 de PSC passen a C's.
Si sumeru indepes: CiU + ERC + CUP veureu que també es queden igual. I el més important és que l'enquesta és de La Razón, o sigui que les coses ens estan anant molt bé.
+10
-2
La sinRazón
Josep Ma., 25/03/2013 a les 13:40
Què es pot esperar d'un diari que te a l'espanyolista catalanofòbic Paco Marhuenda com a director?
Com és que sent aquest "individu" director d'un diari es passa el dia de tertúlia en tertúlia, quan no televisiva radiofònica? Es que no dedica el seu temps laboral a l'empresa que el paga?
Per què mitjans de comunicació catalans com TV3, Cat. Radio, Rac1 o Canal Català (TV) el tenen practicament en plantilla per llençar merda contra el catalanisme a totes les tertúlies on participa?
Què punyetes pretenen eixes emisores, treure'ns de polleguera als oients i crear-nos llagues a l'estómac sentint aquest element i també a Juan Carlos Girauta dia sí i altre també?
La veritat és que Catalunya potser mereix la situació crítica en que es troba, puix els pitjors enemic els tenim dintre de casa.
Quin fàstic, redéu!!
+10
-6
Units
Catalans, 25/03/2013 a les 13:37
Aquesta enquesta té bastanta credibilitat es el que es palpa al carrer. ERC m'encanta que puji també m'alegro que ho fagin les CUP. El que pasa és que a Catalunya no es tornaran a fer elecciones autonòmiques a no se que siguin plebiscitàries per declarar la independencia
+7
-1
Seny, si us plau
MSR, 25/03/2013 a les 13:12
Quan es repeteix una oticia publicada a un altre mitjà, alguns cop cal explicar-ne l'entorn.
En aquest cas, caldria explicar qui és NC Report (la Razón ja ho sabem). Podriem explicar com és una empresa situada a Cullera (prop de València) i quant de personal te.
És més, a qui li agradi el Street View de Google Maps, que hi posi 39.158532,-0.251564 i hi veurà el 'local' d'aquesta 'empresa'.

O sigui, iresumint, si jo faig la mateixa enquesta des de casa , els resultats seran igual de fiables.

No ens hi capfiquem per el que no te cap valor.
+13
-0
LA RAZÓN
Anònim, 25/03/2013 a les 13:06
És el diari d'en Millo!! Ja és tot dit!
+11
-2
solidaris amargats?
Anònim, 25/03/2013 a les 13:00
Solidaris amargats? Votants de la CUP que se senten defraudats? Home, amb la tècnica de "no mullar-se mai" posant-se en pràctica a través dels sí crítics i de les abstencions incrèdules potser es normal que se sentin una mica traïts...
+8
-1
però si fa no fa és com el CEO
Anònim, 25/03/2013 a les 12:44
Aquesta enquesta dóna dades simiars a la que va fer el CEO:


http://www.ceo.gencat.cat/ceop/AppJava/pages/home/fitxaEstudi.html?colId=4448&lastTitle=Bar
%F2metre+d%27Opini%F3+Pol%EDtica+%28BOP%29.+1a+onada+2013

Només que pronostica que el PSC amb 2-3 menys, C's amb 2-3 més i el PP es manté, però si fa no fa, reflexa el que es despren de l'anterior baròmetre de febrer:

- CiU baixa bastant
- ERC capitalitza la baixada de CiU
- C's capitalitza la baixada del PSC
- CUP capitalitza el descontentament social i part d'ICV (que en perd 1)
- PP segueix igual, estable com sempre, apelant a ser el garant de la unitat d'Espanya

Segons el CEO, els resultats eren:

CiU es quedaria amb 40-42 escons,
ERC amb 27-28,
el PSC amb 19-20,
el PP amb 16-17
ICV-EUiA amb 12-13,
Ciutadans amb 11-12,
i la CUP amb 4-6.
+1
-4
Antologies del periodisme
Jaume Ribó, 25/03/2013 a les 12:39
Formarà part de les antologies del periodisme la manera en què han inflat CUP i ERC a costa de SI. Una anàlisi del paper dels mitjans seria molt indicatiu del què s'ha pretès: impossibilitar que una força que coneix a la perfecció la corrupció de CiU pugui ser decisiva.
+2
-6
Interessa que la CUP augmente...
Anònim, 25/03/2013 a les 12:39
Curiós... interessa que la CUP augmente...

En cambi, Solidaritat Catalana non interessaba...

CyU & Esguerra nos portaran a la independència, sí, segur...
+12
-1
NC Reports
Anònim, 25/03/2013 a les 12:34
Per cert, aquests varen ser els que deien que PP guanyava amb majoria absoluta a andalussia... Potser es que son matematics de lletres...
+20
-35
La CUP no para de crèixer
Anònim, 25/03/2013 a les 12:19
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-6
Què fumen a La Razón?
Savalls, 25/03/2013 a les 11:46
D'això en anglès se'n diu "whisful thinking"... Ja els agradaria aquest escenari!

Es divertit com, un cop fets els números que els convenen, agafen 4 diputats que els hi sobren i els donen a les CUP per a "sembrar el pánico"!

Si no fóssin tant perillosos els de la Razon ferien gràcia i tot.
+62
-3
és la Sinrazón
Ignasi, 25/03/2013 a les 11:38
Siguem seriosos: ho publica "La Razón"... quina credibilitat té? Cap ni una!
+22
-3
Somnis erotics mesetàris
Lapomet@, 25/03/2013 a les 11:30
Més que rigor això és rigor mortis. Com podem ser tan desgraciats els catalans podent ser espanyols ?

Quan resolgueu aquest teorema tan complex, farà mesos que serem un nou estat dins d'Europa o fora d'ella.
+28
-5
hmm
Tomppa, 25/03/2013 a les 11:16
Una manera m'alegro que finalment espanyols que viuen a Catalunya mostren els seus colors de debò ... espanyols són i sempre han estat imperialistes i/o feixistes. Qualsevol persona qui no es imperialista ni feixista no voldria mai ser espanyol.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: El vi del vent 2012: Mas Vicenç i la revolució d'un clàssic

El vi del vent 2012: Mas Vicenç i la revolució d'un clàssic

Un moscatell de color pàl·lid i tacte fi i fresc, ben diferents dels vins dolços espessos tradicionals

Vés a: El Mercat del Ram de Vic, des del cel

El Mercat del Ram de Vic, des del cel

Vídeo enregistrat des d'un dels globus aerostàtic del certamen.

Vés a: Yahoo, a comprar

Yahoo, a comprar

Adquireix Summly, la companyia d'un jove anglès que resumeix textos

Vés a: El robot-salamandra

El robot-salamandra

Creen un robot capaç de nedar i reptar

Vés a: En la pell del transbordador

En la pell del transbordador

Impresionants imatges del viatge d'una llançadora espacial

Vés a: Google, a primera línia

Google, a primera línia

La companyia genera un alt volum de novetats

Vés a: El teclat del BlackBerry Z10 entén el català

El teclat del BlackBerry Z10 entén el català

Flamerich destaca la importància de la incorporació de la llengua i la oportunitat que el nou sistema operatiu suposa per als desenvolupadors

Vés a: Apple fitxa un directiu d'Adobe

Apple fitxa un directiu d'Adobe

Kevin Lynch, abans defensor de Flash, se'n va a Cupertino

Vés a: El temps també passa per Twitter

El temps també passa per Twitter

Aquesta setmana ha celebrat el seu setè aniversari

Vés a: Tot s'hi val contra la «pirateria»

Tot s'hi val contra la «pirateria»

Llum verda a l'avantprojecte per reformar la llei de propietat intel·lectual

Vés a: Els gràfics que vénen

Els gràfics que vénen

Les targetes gràfiques cada cop són més potents

Vés a: Google ens desitja «bon viatge»

Google ens desitja «bon viatge»

El cercador de vols arriba a diversos països europeus, també en català

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: