Dimecres, 27 de març de 2013 | 10:40
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"la Caixa" assoleix els tres milions de clients de banca mòbil

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOCIETAT
"la Caixa" assoleix els tres milions de clients de banca mòbil
Societat 26/03/2013 17:22
La Caixa movil
“la Caixa” ha arribat als tres milions de clients de banca mòbil durant el primer trimestre de 2013, fet que suposa un augment de prop del 30% respecte al mateix període de l’any anterior. Es tracta de la major quantitat d’usuaris de serveis financers a través de terminals telefònics assolits per una entitat financera a Espanya.
La xifra, que marca un nou rècord històric en la quantitat d’usuaris del canal de banca mòbil de “la Caixa”, inclou tant als clients d’alertes mòbils com a aquells que utilitzen el telèfon per a realitzar consultes i operacions. Aquest segon grup d’usuaris és el que registra els ràtios de creixement més elevats: el nombre de clients que opera cada mes a través del mòbil ja és de 1,2 milions, amb un creixement del 73% anual.

Aquest augment de l’ús del canal mòbil per a gestions financeres ha disparat el nombre d’operacions. “la Caixa” va tancar el 2012 amb més de 600 milions d’operacions registrades a través del mòbil, un 250% més que en l’exercici anterior. El nombre d’operacions mensuals de banca mòbil ja supera els 62,5 milions i, a l’actualitat, cada dia es realitzen 2,5 milions de consultes i moviments. També s’han assolit els 5,4 milions de descàrregues de les 70 aplicacions disponibles.

Aquestes dades revelen que la quantitat d’operacions realitzades pel mòbil ha superat la dels caixers. El telèfon ja és en el segon canal més utilitzat pels clients de “la Caixa” després de la banca online.

EL PERFIL DEL CLIENT DE BANCA MÒBIL DE "LA CAIXA"

Durant l’últim any, la mitjana d’operacions per client es manté al voltant de 7 al mes. No obstant, s’ha incrementat el nombre d’operacions que un usuari realitza cada vegada que es connecta al canal de banca mòbil de “la Caixa”: ja és de 6 operacions per connexió.

Les principals operatives són les consultes de saldo, de targeta, transferències i consulta de rebuts. El 30% dels clients que operen amb el mòbil realitzen moviments de fons.

Pel que fa als terminals, la majoria d’usuaris dels serveis mòbils de “la Caixa” utilitzen iPhone, iPad i Samsung. Android té una quota de mercat propera al 50% i ha incrementat un 130% el nombre d’accessos, mentre que IOS suposa un 39% de les operacions.

70 APLICACIONS AMB SERVEIS PER A CLIENTS I NO CLIENTS

L’increment del nombre d’operacions està relacionat amb l’augment de la oferta de serveis. Actualment, “la Caixa” ofereix 70 aplicacions, totes elles gratuïtes i adaptades a les característiques tècniques dels diferents terminals i serveis operatius mòbils.

L’entitat acumula més de 5,4 milions de descàrregues de les seves aplicacions a les diferents plataformes, fet que suposa més de 216.000 descàrregues al dia i una mitjana de 150 descàrregues per minut.

Les “apps” de “la Caixa” ofereixen una àmplia varietat de serveis que inclouen des de la gestió de comptes bancaris fins a la realització de moviments, passant per operacions d’inversió en mercats, la personalització de targetes amb fotografies de la galeria del mòbil i fins i tot opcions disponibles per a usuaris que no són clients de “la Caixa”, com el pagament de rebuts o matrícules d’estudis, el convertidor de preus en diferents divises o l’aplicació educativa “Aprèn a estalviar”.

A banda d’estar present a les principals botigues d’aplicacions mòbils (App Store, Google Play, App World, etc.), l’entitat és l’única que ha creat la seva pròpia ‘store’ i de descàrregues a la qual s’accedeix des del portal de la entitat “la Caixa” (www.lacaixa.es).

PORTALS I ALERTES

Juntament amb les aplicacions, “la Caixa” disposa de portals mòbils per a clients particulars i clients empresa amb una àmplia oferta d'operacions disponibles les 24 hores del dia.

El tercer gran bloc de serveis mòbils el constitueixen les alertes, que avisen a través d'un missatge al terminal de l'usuari de determinades operacions o informacions de mercat útils per prendre decisions. Incloent als usuaris d'alertes informatives via SMS, el nombre de clients d'algun tipus de servei mòbil de “la Caixa” arriba als 3 milions de persones.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1