Dijous, 28 de març de 2013 | 10:02
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Troben un anticòs que mata la leucèmia 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
INVESTIGACIÓ
 Troben un anticòs que mata la leucèmia
 
Societat 26/03/2013 11:19
LEUCÈMIA
Europapress.- Investigadors del Centre de Càncer Moores de la Universitat de Califòrnia, en Sant Diego (Estats Units), han identificat un anticòs monoclonal humanitzat que es dirigeix directament i mata la leucèmia linfocítica crònica (LLC) de cèl·lules, segons els resultats del seu estudi, publicats en l'edició digital de 'Proceedings of the National Academy of Sciences' (PNAS).
 
  Aquesta troballa representa una nova teràpia potencial per al tractament d'almenys alguns pacients amb CLL, el tipus més comú de càncer de la sang a Estats Units. Les cèl·lules de CLL expressen nivells elevats d'un receptor de la glicoproteïna de superfície cel·lular denominat CD44.
 
   L'investigador principal, Thomas Kipps, president de la Càtedra d'Investigació del Càncer Edwin i Evelyn Täsch, i els seus col·legues van identificar un anticòs monoclonal anomenat RG7356 que específicament es dirigeix a CD44 i va anar directament tòxic per a les cèl·lules canceroses, però va tenir poc efecte sobre les cèl·lules B normals.
 
   A més, van trobar que el RG7356 va induir a les cèl·lules LLC que expressen la proteïna ZAP-70 per experimentar apoptosi o mort cel·lular programada. Aproximadament la meitat dels pacients amb LLC tenen cèl·lules leucémicas que expressen ZAP-70 i aquests pacients solen tenir una forma més agressiva de la malaltia que els pacients amb cèl·lules de CLL que no expressen la proteïna específica.
 
   La investigació anterior de Kipps i uns altres ha demostrat que les cèl·lules de CLL rutinàriament experimenten mort cel·lular espontània o induïda per fàrmacs quan es retira del cos i es conreen en el laboratori. Aquests científics van trobar que les cèl·lules de CLL reben senyals de supervivència dels voltants de cèl·lules no tumorals que estan presents en els ganglis limfàtics i la medul·la òssia de pacients amb CLL.
 
   Una d'aquests senyals de supervivència sembla ser transmesa a través de CD44. No obstant això, quan CD44 està unit per l'anticòs monoclonal RG7356 sembla transmetre un senyal de mort a la cèl·lula de leucèmia, segons expliquen els autors d'aquesta investigació.
 
   "En atacar a CD44, pot ser possible matar les cèl·lules de CLL independentment de si hi ha un nombre suficient de les anomenades cèl·lules efectoras, que normalment són requerits per altres anticossos monoclonales per matar les cèl·lules tumorals", va dir Kipps.
 
   Aquests investigadors tenen previst iniciar assajos clínics utilitzant aquest anticòs monoclonal humanitzat anti-CD44 en un futur no gaire llunyà.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1