Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 29 de Març de 2013
Opinió
Opinió. Lídia Pelejà
25/03/2013
L’Oriol que es fa dir John Talabot
"Una vergonya nacional és que un productor i DJ català obtingui un 8,5 a una ressenya de Pitchfork.com -o un 4 i mig sobre 5 a Resident Advisor- i que a Catalunya no el conegui pràcticament ningú"
Una vergonya nacional no és que algú com Carme Chacón ocupi l’escó amb més vots a la circumscripció de Barcelona. Una vergonya nacional és que un productor i DJ català obtingui un 8,5 a una ressenya de Pitchfork.com -o un 4 i mig sobre 5 a Resident Advisor- i que a Catalunya no el conegui pràcticament ningú.

Un divendres de juny xafogós. Quarts de nou del vespre. Un Sónar Hall i soterrani del MACBA a rebentar. Meitat de la sala guiri, meitat locals. I una expectació continguda. Aquell vespre vam escoltar parts del ƒIN. L’àlbum d’algú que es fa dir John Talabot però que a casa el criden com Oriol Riverola. Potser tant pseudònim per evitar el ridícul anglosaxó de la impronunciable R? Bé, ni ens interessa. Explica en entrevistes que en aquell concert sa mare hi era. I que li va preguntar: però tu també cantes? I resulta que no. Que no només va cantar, sinó que va protagonitzar, i de llarg, el millor concert del Sónar 2012. I molt per davant de noms com Richie Hawtin, Nicolas Jaar o Flying Lotus.

El seu va ser un exercici d’improvització, de creativitat. De connectivitat emocional amb el públic, de densitat estudiada. Talabot aconsegueix fer el que no és obvi: crear música electrònica, i que s’entén. On no cal ser un psicòpata per gaudir-la. Aconsegueix teixir sons melancòlics, que no depressius. I al mateix temps: un so directe, viu, natural. Però no previsible. T’envolta. Et xucla. Com en les millors històries. Unes veus intenses, unes percussions no estressants.

So will be now.
.. és probablement la més bona i la més anglosaxona. Però si pareu atenció a Estiu: estem davant d’uns tres minuts increïblement mediterranis. Qualsevol matinada, la d’aquell esmorzar al bar, el del final de ball de festa major: és capaç de crear una connexió amb el nosaltres total, magnètica. - It may be only early February, but fIN is without a doubt an early contender for electronic album of the year.
Lídia Pelejà
Lídia Pelejà De Capçanes (El Priorat). Collita del 88. Politòloga per la Universitat Pompeu Fabra, però on ha aprés més ha estat al bar de la facultat, a la FNEC, a Òmnium Cultural i al jardí de l’Ateneu Barcelonès. Ara, vivint al país de Jimmy Page.
Seguir l'autor
@lidiapeleja
(4 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
pep
28/03/2013 19:17
john talabot és un mestre
Jordi
27/03/2013 14:21
Tots els països del món tenen o han tingut artistes excelsos que no obtenen reconeixement en vida o que potser no l'arriben a obtindre mai. Això no és cap vergonya nacional. Això passa. Això és normal. Vergonya nacional en canvi sí que ho era el que tu negues que ho fóra. Vergonya nacional era que algú com Carme/n Chacón guanyés eleccions a Catalunya. Una vergonya nacional de dimensions siderals. Sort que ja ni passa ni pinta factible que pugui tornar mai a passar. Per cert, no és veritat que John Talabot aquí no el conegui ningú. I també per cert, no n'hi ha per a tant.
Jaume Del
27/03/2013 08:20
Aquest és un mal del país. En entorns veritablement competitius qui demostra que sap i pot fer coses se'l reconeix. Al nostre país (també a Espanya) el que interessa són els diplomes i el servilisme acrític del personal. Com més diploma i més adulador siguis més possibilitats d'èxit. Sort entinc de treballar en projectes internacionals, sinó m'hauria florit.
Pau
25/03/2013 18:38
Tothom dins del món de l'electrònica el coneix...
S'està parlant...
La consulta
Enquesta
Creus que Mas serà el president que portarà Catalunya a la independència?
Creus que Mas serà el president que portarà Catalunya a la independència?
80 %
13 %
7 %
45 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida