73.426 participants! Gràcies!
Podeu veure moltes fotos de la Cursa aquí i aquí
El vídeo de la Cursa Consulta aquí els resultats dels corredors amb xip.
www.championchip.cat/elcorteingles
 
Esport3 Run Academy Ulls del Món Voluntaris 2000 Federació Catalana d'atletisme Cocacola Veri Ajuntament de Barcelona

Història

Guanyadors

La Cursa El Corte Inglés convoca el diumenge 6 d’abril la 36ª edició amb l’objectiu de mantenir el seu lideratge europeu, reforçar la segona posició mundial en el rànquing internacional de carreres atlètiques populars i consolidar-se com la gran festa de l’esport barceloní. La prova intensifica el vessant solidari, iniciat el 1986, i aquesta vegada cedeix gratuïtament els seus enormes mecanismes de difusió a la Fundació Ulls del Món. Des d’avui, 4 de març, i fins al dissabte 5 d’abril, les inscripcions gratuïtes poden fer-se a tots els centres catalans d’El Corte Inglés i d’Hipercor, i fins al dijous anterior a la prova a la web www.cursaelcorteingles.cat.

L’any passat, la Cursa El Corte Inglés va superar la màgica xifra de dos milions de corredors en la seva dilatada història. Exactament 2.035.624 persones han participat en la carrera atlètica urbana més multitudinària de les que es fan al nostre país i una de les més antigues del calendari internacional. En l’edició 2014, la Cursa El Corte Inglés aprofundeix en la qualitat del servei a tots els participants i una vegada més disposa de calaixos de sortida diferenciats per temps per als atletes més competitius que corrin amb xip de la seva propietat (groc). Aquests últims, 8.721 l’any passat, únicament podran inscriure’s a la web oficial de la carrera, www.cursaelcorteingles.cat, fins al dijous 3 d’abril o quan s’aconsegueixin les 10.000 inscripcions.

A les 9.30 h del diumenge 6 d’abril i des de la sortida instal.lada al Passeig de Gràcia / Gran Via, els corredors gaudiran amb el clàssic recorregut de 10,766 km pels carrers més cèntrics de la ciutat i, en solitari o bé juntament amb els seus familiars i amics, ratificaran el lema de la prova en aquesta edició: “Ens trobem a la Cursa”. La carrera no oblida els milers i milers de persones que amb el seu històric esforç l’han convertit en la més gran d’Europa (72.047 corredors al 2013, dels quals més del 40% eren dones) i dóna dues hores i mitja per acabar el circuit urbà que, una vegada més, tindrà com a principal al.licient l’accés a l’interior de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

 

Sidney i Barcelona lideren el rànquing de les carreres populars més importants del món

Segons el llistat oficial que anualment publica la prestigiosa organització atlètica nordamericana Running USA, la carrera australiana Sun-Herald City 2 Surf (14 km), que aquest 2014 se celebrarà el 10 d’agost, lidera aquesta classificació, seguida de la Cursa El Corte Inglés.

Les dues proves són semblants perquè van néixer en la dècada dels anys setanta, tenen un circuit exigent, control de temps d’arribada i estan supervisades per les autoritats esportives locals, que n’asseguren el rigor i la serietat. No obstant això, la Cursa El Corte Inglés es diferencia d’aquesta i de la immensa majoria de carreres atlètiques populars que hi ha al món (incloses les que se celebren en circuits urbans inferiors als cinc quilòmetres i ofereixen dades de participación estimades i no contrastades) per la seva gratuïtat. La majoria de les carreres similars a la cursa barcelonina exigeixen a tots els participants importis mínims d’inscripció que, al canvi, oscil.len entre els 15 i 40 euros. Un any més, per tant, cal destacar que la principal carrera atlètica popular que s'organitza al nostre país és gratuïta.

 

“Ens trobem a la Cursa”, lema de l’edició d’aquest any

La prova continua oberta a tot tipus de participants, però per satisfer els més exigents també facilita la presència d’aquells esportistes aficionats que corren amb un xip de la seva propietat i que exigeixen unes mesures de control en la pràctica esportiva que no són comparables amb les sol.licitades per l’esportista ocasional. Al 2013, 8.721 atletes van córrer amb xip, 1.108 més que en l’edició anterior.

La prova separa amb calaixos de sortida diferenciats en funció del temps de cada corredor la zona exclusiva per als atletes amb xip groc. La Cursa El Corte Inglés és la carrera més multitudinària de totes les que s’engloben en la Challenge BCN10k i per aquest motiu l’organització implantarà un control al quilòmetre 10 perquè els atletes puguin contrastar el seu temps en aquest punt proper a la meta. Les inscripcions per als participants amb xip groc finalitzen el dijous 3 d’abril a les 22.00 h o en aconseguir les 10.000 inscripcions, i s’han de fer exclusivament a la web de la prova.

“Ens trobem a la Cursa” és el lema de l’edició d’aquest any i recull l’esperit esportiu dels atletes amb xip i sense xip groc. A les 9.30 h del diumenge 6 d’abril, els participants gaudiran d’una única sortida situada al Passeig de Gràcia amb Gran Via i un recorregut inigualable pel centre de la ciutat. Accedir a l’Estadi Olímpic de Montjuïc i córrer pel seu paviment és un privilegi que només la Cursa El Corte Inglés pot oferir als seus corredors.

Tota la informació relacionada amb la carrera la trobaran a la web de la prova www.cursaelcorteingles.cat, a Facebook www.facebook.com/cursaelcorteingles, a Twitter, @celcorteingles, i també poden intercanviar fotografies de la Cursa El Corte Inglés a l’aplicació Instagram (cursaelcorteingles).

 

200 personatges han secundat la carrera popular pionera des de 1993

El seleccionador català de futbol, Gerard López, el jugador del RCD Espanyol Joan Capdevila, el tennista Marcel Granollers, les subcampiones olímpiques de natació sincronitzada i waterpolo Ona Carbonell i Laura Ester, el cuiner Nandu Jubany i el comunicador Albert Om mostren amb els seus missatges de suport a la prova que la Cursa El Corte Inglés és una activitat esportiva molt especial que s’ha convertit, amb el pas del temps, en patrimoni de tots els ciutadans. Amb la seva col.laboració altruista, aquests autèntics capdavanters en els seus respectius esports i professions també participen d’un esdeveniment cívic i esportiu incomparable.

La primera prova europea després de la cursa barcelonina que apareix en la relació de l’any 2013 de les principals carreres populars que s’organitzen al món és la que se celebra a Frankfurt (Alemanya), la JP Morgan Corporate Challenge. Encara que les estadístiques no oficials calculen que aconsegueix els 61.000 corredors, la carrera està dirigida exclusivament a equips representatius d’empreses i institucions, no manté el caràcter popular que ofereixen la resta de proves esmentades i el seu circuit només és de 5,6 km, un recorregut molt allunyat dels estàndards oficials de les federacions nacionals d’atletisme.

Segons la prestigiosa organització Running USA, tant en la carrera alemanya com en una altra de tan sols 5 km de recorregut celebrada a Roma, la Stracittadina Fun Run, el nombre de participants és estimatiu perquè només un petit nombre de corredors tenen control oficial d’arribada.

 

36a Cursa El Corte Inglés, la més gran de la Challenge BCN10k

Com cada any, els participants que finalitzin la carrera rebran un diploma nominatiu que acreditarà la seva participació en la prova i especificarà el temps aconseguit, el lloc obtingut en la classificació general i la classificació segons el seu grup d’edat. Els atletes que corrin amb xip accediran directament a la seva classificació a la pàgina web de la carrera www.cursaelcorteingles.cat) sota el control i la supervisió de ChampionChip (www.championchip.cat). 1.300 persones asseguren la qualitat i els serveis de la carrera de la Challenge BCN 10Km més gran de les que es fan. Un ampli grup de treballadors d’El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, personal de l’Institut Barcelona Esports i de Circulació de l’Ajuntament de Barcelona, de la Federació Catalana d’Atletisme, de la Creu Roja i de Voluntaris 2000 en garanteixen el bon funcionament durant els gairebé 11 quilòmetres de recorregut de la prova.

Per assegurar la qualitat del servei en la inscripció en línia, l’organització de la prova tancarà el termini d’inscripció a Internet per a tots els participants tres dies abans que se celebri la carrera (dijous, 3 d’abril, a les 22.00 hores). Els corredors amb xip han d’inscriure’s exclusivament a la web de la carrera (tancament de la inscripció en aconseguir els 10.000 inscrits) i recollir els seus dorsals els dies 4 i 5 d’abril a la segona planta d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel. És imprescindible portar dorsal per participar en la carrera.

Des d'avui dimarts, 4 de març, fins al 5 d'abril vinent, a les 21.30 h, els punts d'inscripció gratuïta per a la Cursa El Corte Inglés estaran oberts en horari comercial (de les 9.30 h del matí fins a les 21.30 h) als centres d'El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, Diagonal, Francesc Macià, Portal de l'Àngel, Can Dragó, Sabadell, Cornellà i Tarragona, i als Hipercor de Meridiana i de Girona.

Pocs dies després de la finalització la 36a Cursa El Corte Inglés, els corredors podran recollir el diploma de participació al mateix centre on es van inscriure, de 9.30 h a 21.30 h, en presentar prèviament el comprovant de la seva participació.

 

Aigua Veri i Coca-cola, avituallament oficial de la carrera

Tal com és habitual, dos dels serveis més espectaculars que ofereix la 36a Cursa El Corte Inglés són els més de 20.000 litres de Coca-cola i els 50.000 litres d'aigua Veri que ja estan esperant tots els participants de la carrera popular més clàssica del nostre país.

Cursa Solidària

La Cursa El Corte Inglés i el vessant solidari: un llarg camí iniciat fa vint-i-set anys.

El 1986 va ser el primer any en el qual la Cursa El Corte Inglés va oferir per vegada primera els seus excepcionals mecanismes de difusió a entitats o esdeveniments ciutadans d’especial rellevància. Sport Aid-Tothom corre per Àfrica (1986), Fundació d’Ajuda Contra la Drogoaddicció - Enganxa’t a la Vida (1990), Intermón (1991), Mans Unides (1994), FASE, Fundació Anti-Sida Espanya (1995), Creu Roja (1996), la Fundació Privada d’Investigació Cardiovascular (1997), la Fundació Internacional Josep Carreras (1998), Unicef-Fons de les Nacions Unides per a la Infància (1999), Metges Sense Fronteres (2000), Banc d’Ulls per a tractaments de la ceguesa (2001), Fundació Esclerosi Múltiple (2002) Fundació Vicente Ferrer (2005) , Mans Unides (2006), El Casal dels Infants del Raval (2007), de nou la Creu Roja (2008), la Fundació Catalana Síndrome de Down (2009), FERO la Fundació de Recerca Oncològica (2010), l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya Contra el Càncer (2011), la Fundació Banc dels Aliments (2012), i la Fundació ICTUS (2013) són les entitats i organitzacions no governamentals que han tingut un fort protagonisme en edicions anteriors de la prova.

L’adhesió de la Cursa El Corte Inglés als Jocs Olímpics i Paralímpics de 1992, i en la celebració d’esdeveniments com ara el 150è aniversari del naixement de la Guàrdia Urbana (1993), els 10ns Jocs Mundials de Policies i Bombers (2003) o el Fòrum Universal de les Cultures (2004) també són quatre bons exemples d’aquesta vinculació de la prova amb la ciutat que l’acull.


UNA CURSA SOLIDARIA / FUNDACIÓ ULLS DEL MÓN: CORRENT PEL DRET UNIVERSAL A LA VISIÓ

La Fundació Ulls del món neix l’any 2001 de la mà de Rafael Ribó (actual Síndic de Greuges de Catalunya) i el retinòleg, Dr. Borja Corcóstegui, amb l’objectiu de garantir el Dret Universal a la Visió en els territoris més vulnerables del món.

Les xifres

  • Al món hi ha 285 milions de persones amb deficiències visuals greus, dels quals 39 milions són cegues.
  • Cada 5 segons una persona es queda cega al món i un nen cada minut.
  • 2/3 parts de les persones ceguesa al món són dones i nens/es.

La precarietat dels països pobres

  • El 80% de la ceguesa al món es pot prevenir o curar amb les tècniques que fem servir en les societats del nostre entorn, a les quals les persones sense recursos econòmics dels països pobres no poden accedir-hi.
  • El 90% de les persones cegues viuen en països pobres i en vies de desenvolupament.

Les conseqüències

  • La ceguesa té un enorme cost personal, social i econòmic atès que limita les possibilitats d’educació i autosuficiència de les persones i repercuteix directament i negativament en les seves famílies i comunitats.
  • Per a aquestes persones tornar a veure-hi significa donar un pas endavant per sortir de la situació de pobresa en que viuen. Una altra manera de combatre la pobresa: mirant-la als ulls.

El repte d’Ulls del món és aconseguir que no existeixin persones cegues pel fet de ser pobres i, per això, implementa accions adreçades a: la formació del personal local perquè, a mig termini, puguin gestionar els seus propis serveis d’atenció ocular, la prevenció de les principals patologies oculars i l’educació de la població en hàbits de salut visual, la dotació dels centres de salut amb els equipaments i materials necessaris per a la pràctica oftalmològica i la intervenció quirúrgica de la població sense recursos econòmics.

Actualment la Fundació té quatre projectes de cooperació oftalmològica en marxa: als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), a la província d’Inhambane (Moçambic), al Departament de La Paz (Bolívia) i a la regió de Mopti (Mali).

ullsdemon
www.ullsdelmon.org / 934515152

Famosos a la Cursa

  • 2014 / 36a Cursa El Corte Inglés

    Albert Om, Gerard López, Laura Ester, Marcel Granollers, Nadu Jubany, Ona Carbonell.

  • 2013 / 35a Cursa El Corte Inglés

    Pedro Rodríguez, Jordi Alba, Joan Verdú, Ricky Rubio, Joel González i Anni Espar.

  • 2012 / 34a Cursa El Corte Inglés

    Xavi Hernández, David Villa, Joan Verdú, Laia Sanz i Sergio Dalma.

  • 2011 / 33a a Cursa El Corte Inglés

    Jorge Lorenzo, Toni Elías, Marc Márquez, Natalia Rodríguez, Ferran Adrià, Ainhoa Arteta.

  • 2010 / 32a Cursa El Corte Inglés

    Pedro de la Rosa, Alberto Contador, Carme Ruscalleda, Tricicle, Jordi Labanda, Josep Baselga.

  • 2009 / 31a Cursa El Corte Inglés

    Ricky Rubio, Bojan Krkic, Mauricio Pochettino, Marc Coma, Pol Amat, Mireia Belmonte, Judit Mascó.

  • 2008 / 30a Cursa El Corte Inglés

    Rudy Fernández, Ernesto Valverde, Erika Villaécija, El Canto del Loco.

  • 2007 / 29a Cursa El Corte Inglés

    Leo Messi, Frank Rijkaard, Ferran Corominas, Marc Gasol,El Sueño de Morfeo.

  • 2006 / 28a Cursa El Corte Inglés

    Deco, Luís García, Fran Vázquez.

  • 2005 / 27a Cursa El Corte Inglés

    Upa Dance, Freddie Ljumberg, Maxi Rodríguez, Rudy Fernández, Carlos Kameni, Beatriz Luengo, Maxi López, Ismael Prados, Samuel Eto'o, Andy García.

  • 2004 / 26a Cursa El Corte Inglés

    Frank Rijkaard, Victor Valdés, Jordi Cruyff, Mauricio Pochettino, Rafael Nadal, Tommy Robredo, Dejan Bodiroga, Nani Roma, Sete Gibernau, Dani Pedrosa, Gemma Mengual, David Bisbal, Estopa.

  • 2003 / 25a Cursa El Corte Inglés

    Luis Enrique, Bonano, Javier Clemente, Toni Jiménez, Àlex Corretja, Albert Costa, Juan Carlos Ferrero, Carlos Moyà, Sarunas Jasikevicius, Operación Triunfo (Beth, Joan Tena, Toni Santos).

  • 2002 / 24a Cursa El Corte Inglés

    José Corbacho, Santi Millán, Marc Colomer, Javier Saviola, Alberto Lopo, Valero Rivera, Toni Elías, Toni Velamazán, Operación Triunfo (Gisela, Natalia, Alex), Carles Puyol, Pau Gasol, Tricicle (Carles Sans, Joan Gràcia, Paco Mir).

  • 2001 / 23a Cursa El Corte Inglés

    Antonio Canales, Gervasio Deferr, María Vasco, Gerard López, Gabri, Juan Carlos Navarro, Roger Garcia, Toni Soldevilla, David Meca.

  • 2000 / 22a Cursa El Corte Inglés

    Plats Bruts (Joel Joan, Jordi Sánchez, Mònica Glaenzel), Manel Estiarte, Xavi, Kluivert, Paco (Santi Millán), Quique De Lucas, Raúl Tamudo.

  • 1999 / 21a Cursa El Corte Inglés

    Joan Creus, Abelardo, Ronald de Boer, Frank de Boer, Sergi Barjuan, Phillipe Cocu, Els Pets, Jordi González, Santi Villas, Xavier Grasset.

  • 1998 / 20a Cursa El Corte Inglés

    Andreu Buenafuente, Oriol Grau, Fermí Fernández, Luis Figo, Enric Masip, Mari Pau Huguet, Nicolas Ouedec, Àlex Corretja, Toni Soler, Albert Om, Rosa Andreu.

  • 1997 / 19a Cursa El Corte Inglés

    Carlos Moyá, Mauricio Pochettino, Paco Morán, Joan Pera, Abel Antón, Fermín Cacho, Sasha Djorjevic, Vitor Baía, Carlos Sáinz.

  • 1996 / 18a Cursa El Corte Inglés

    Theresa Zabell, Martín Fiz, Jordi Villacampa, Conchita Martínez, Arturas Karnishovas, Jim Courier, Toni Jiménez, Jordi Lardín, Sergi Barjuan, Albert Ferrer.

  • 1995 / 17a Cursa El Corte Inglés

    Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat, Arantxa Sánchez Vicario, Ronald Koeman, Pete Sampras, Magic Jonson.

  • 1994 / 16a Cursa El Corte Inglés

    Sergi Bruguera, Gemma Nierga, Susana Grisó, Fina Brunet, Xavier Sardà, Hristo Stoichkov, José María Bakero, Miguel Indurain, Judith Mascó, Dr. Josep Corbella, Juan Antonio Samaranch.

  • 1993 / 15a Cursa El Corte Inglés

    José Luis Doreste, Juan Antonio San Epifanio "Epi", Johan Cruyff, Lloll Beltrán, Xavier Escaich, Joan Viudes, Màgic Andreu, Emilio Sánchez Vicario, Josep Guardiola, Reyes Sobrino, Àngel Marín, Pasqual Maragall, Jordi Pujol.

Videos

Video Video
Video Video
Video Video
Video Video

Fotos

2013

2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013 2013

Si vols veure més fotos visita Flickr o Instagram.

Notícies

  • 4 / 04 / 14 A falta de 24 hores per al tancament de la inscripció, la Cursa El Corte Inglés arribarà avui als 66.000 inscrits. El diumenge, Mohamed Benhmbarka pot converti-se en el primer atleta que guanyi per sisena vegada la cursa.
  • 3 / 04 / 14 62.000 inscrits a la 36a Cursa El Corte Inglés! 1.300 persones asseguren la qualitat de la organització de la prova més emblemàtica de la Challenge BCN 10km.
    Avui, últim dia de la inscripció online.
  • 1 / 04 / 14 La cursa preveu acabar la jornada d'avui amb 57.000 inscrits, més de 7.000 amb xip. Demà, 120 corredors compartiran l'experiència d'assistir a un entrenament dirigit pels guanyadors de l'any passat, Mohamed Benhbarka i Hassna Bahom.
  • 27 / 03 / 14 46.000 inscrits a la 36a Cursa El Corte Inglés. L'organització de la cursa preveu tancar la jornada d'avui, dijous 27 de març, amb 46.000 participants, 6.000 dels quals correran amb el seu propi xip.
  • 21 / 03 / 14 La 36a Cursa El Corte Inglés manté un molt bon ritme d'inscripcions. Ja ha superat els 30.000 participants, dels quals més de 4.500 correran amb xip propi.
  • 13 / 03 / 14 La Cursa El Corte Inglés arriba als 18.000 inscrits en només 10 dies! Més de 3.800 corredors ja s'hi han inscrit amb el seu propi xip.
  • 4 / 03 / 14 “Ens trobem a la Cursa”, lema de l’edició 2014. El Corte Inglés convoca la 36a edició de la carrera amb l’objectiu de consolidar la segona posició en el rànquing mundial de carreres atlètiques populars.

Salutació Alcalde

Barcelona és una capital mundial de l’esport, seu de grans esdeveniments esportius internacionals, que compta amb una xarxa d’instal·lacions esportives –públiques i privades- de primera qualitat. Des d’àmbits molt diversos, clubs, entitats, federacions, centres educatius, empreses, associacions i el propi Ajuntament, promovem conjuntament l’esport des de la base com a element fonamental per promoure uns hàbits de vida saludables, la cohesió social, i com a motor generador d’activitat econòmica a la ciutat.

La nostra ciutat té un calendari farcit d’activitats esportives de diferents disciplines i, en l’apartat atlètic, gaudim d’un gran nombre d’esdeveniments i curses dirigides tant a esportistes amateurs com professionals. Dins d’aquest apartat, tenim una cursa molt especial que, des de fa molts anys, mobilitza de forma massiva tota la ciutat: la Cursa El Corte Inglés.

Aquesta tradicional prova atlètica reuneix milers i milers de ciutadans, que viuen aquest esdeveniment amb emoció i intensitat, al llarg d’un recorregut pels carrers de Barcelona.

El proper 6 d’abril, us animo a participar en la 36a edició de la Cursa El Corte Inglés, que serà de nou un gran festa esportiva de Barcelona.

Xavier Trias
Alcalde de Barcelona

Recorregut

  • Sortida
  • Recorregut
  • Arribada
  • Avituallament
  • Creu Roja
recorregut

Amb dues hores i mitja pots fer els 10,766 km de la Cursa fins i tot passejant.
La distància està homologada per la Federació Catalana d'Atletisme.

Coneix el perfil de La Cursa

www.mapmyrun.com
www.connect.garmin.com

Bases

  1. La 36a Cursa El Corte Inglés és una cursa que es fa a peu, oberta a tothom, que se celebrarà el 6 d’abril de 2014. Les inscripcions són gratuïtes.
  2. El recorregut, certificat per la Federació Catalana d’Atletisme, és de 10,766 km pels carrers de Barcelona.
  3. La sortida es farà des del passeig de Gràcia-Gran Via a les 9.30 h. S’ha de respectar el punt i l’ordre de sortida.
  4. Hi ha dues modalitats de participació:

      ATLETES AMB XIP GROC

    1. Les Inscripcions s'han de fer per Internet abans de les 22 h del dijous 3 d'abril o fins que s’assoleixin els 10.000 inscrits.
    2. Els dorsals, assignats en funció de la marca acreditada, s’hauran de recollir els dies 4 i 5 d’abril al centre de Portal de l’Àngel (2a planta).
    3. La sortida està dissenyada per calaixos. S’accedirà a cada calaix segons el número de dorsal. La incorporació a la línia de sortida serà a través de Gran Via.
    4. El mínim d’edat per participar en la modalitat de xip és de 14 anys. Els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult que se’n responsabilitzi.
    5. No es podrà accedir als calaixos de sortida amb xip amb cap tipus d’aparell amb rodes (cotxets de nadó, handbikes, cadires de rodes...).
    6. ATLETES SENSE XIP

    7. Les inscripcions es poden fer:
      • — A qualsevol dels centres d’El Corte Inglés o d’Hipercor a Catalunya, fins a les 21.30 h del dissabte 5 d’abril i dijous 3 de abril.
      • — Per Internet, fins a les 22.00 h del dijous 3 d’abril.
    8. La incorporació a la línia de sortida es durà a terme des de la Plaça Catalunya.
  5. Tots els participants aniran proveïts del dorsal corresponent, col·locat al pit.
  6. Els menors d’edat només hi podran participar amb l’autorització d’un dels progenitors i sota la seva responsabilitat.
  7. Els únics vehicles autoritzats a seguir la prova seran els de l’organització.
  8. L’arribada serà a la Plaça Catalunya i es tancarà a les 12 h.
  9. Només s’inclouran a la classificació els corredors que, segons la seva modalitat, amb xip o sense, comencin i respectin tot el circuit assenyalat i que traspassin els canals d’arribada.
  10. El Corte Inglés concedirà 150 trofeus per premiar els tres primers classificats d’atletes amb xip i sense xip, en les modalitats masculina i femenina, repartits en tretze grups d’edat:
    • — Nascuts abans del 1929
    • — Nascuts del 1929 al 1934
    • — Nascuts del 1935 al 1938
    • — Nascuts del 1939 al 1944
    • — Nascuts del 1945 al 1954
    • — Nascuts del 1955 al 1964
    • — Nascuts del 1965 al 1974
    • — Nascuts del 1975 al 1984
    • — Nascuts del 1985 al 1994
    • — Nascuts del 1995 al 1997
    • — Nascuts del 1998 al 2000
    • — Nascuts del 2001 al 2003
    • — Nascuts del 2004 al 2009
    • — Nascuts després del 2009
    • — El primer classificat en la modalitat masculina i la primera classificada en la femenina obtindran, a més, el "Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona", concedit per l'Ajuntament de Barcelona.
  11. Tots els participants que acabin la prova podran recollir el diploma acreditatiu del temps i la classificació general i del seu grup d’edat del 22 d’abril al 3 de maig.
  12. A l’organització de la Cursa El Corte Inglés també hi col·laboren les autoritats esportives i municipals, la Guàrdia Urbana, Voluntaris 2000 i la Creu Roja.
  13. El Corte Inglés i la resta de les entitats esmentades no respondran dels accidents ni de les malalties contretes o agreujades durant la Cursa, així com tampoc dels danys que puguin patir els participants o terceres persones.
  14. El fet de participar en aquesta cursa pressuposa l’acceptació d’aquestes normes i de les resolucions que hagin pres l’organització en els casos que no hagin tingut en compte les normes esmentades.

Consells

Des del punt de vista medicosanitari, i per bé que la "Cursa EL CORTE INGLÉS", més que una prova amb finalitat competitiva -la majoria són reservades exclusivament per a federats- és una cursa de gran participació ciutadana, fóra interessant considerar diversos aspectes a l'hora d'aconsellar a qualsevol persona no iniciada en l'atletisme i que desitgi participar en una cursa de fons:

Abans de la competició

  • 1. Considerem convenient que tot participant se sotmeti, prèviament, a un adequat reconeixement mèdic que permeti valorar les seves aptituds. Entenem que això és absolutament necessari en persones amb antecedents de malalties cardiorespiratòries, articular, metabòlica, hipertensiva… o d’edat superior a 50 anys.
  • 2. És aconsellable un bany calent, massatge i estiraments durant la nit anterior.
  • 3. Bon descans nocturn. Es recomana dormir un mínim de vuit hores i NO prendre sedants la nit anterior a la competició.
  • 4. L’àpat abans de la competició ha de ser lleuger i ha d’aportar l’energia suficient per cobrir la despesa energètica que comporta la prova (pasta, arròs, patates, musli, etc.). És important que l’últim àpat es faci 2 o 3 hores abans de la competició. Evita grasses i proteïnes. No són aconsellables els dolços ni el sucre. Evita prendre substàncies vasoconstrictores com ara el cafè. No prenguis begudes alcohòliques.
  • 5. Procura haver buidat els intestins.
  • 6. Utilitza calçat i indumentària còmoda i lleugera, segons el temps.
  • 7. Posa’t vaselina a l’entrecuixa i als mugrons per evitar fregaments.
  • 8. Vigila els peus; en cas de dubte, visita un callista o un podòleg.
  • 9. Procura escalfar i fer estiraments abans de la competició.
  • 10. Cal que no participis si sents que estàs malalt (febre, malestar general, grip, debilitat, refredat, vòmits, diarrees, etc.).

Durant la competició

  • 1. Corre al teu propi pas. No comencis massa de pressa. Això et conduirà a un esgotament precoç. Si durant el transcurs de la prova notessis fatiga intensa o dolors musculars o articulars, nàusees, vòmits, sensació de cap buit o inestabilitat, esgarrifances i especialment dolors al pit i dificultat en la respiració, és preferible parar, reposar i, en cas de continuar, mai per excés d’amor propi, mal entès, ja que indefectiblement hauries de parar definitivament al cap de pocs passos. No vulguis ser un heroi a costa de la teva salut. Sobretot escolta el missatge del teu cos. No és cap vergonya abandonar quan les coses no van bé.
  • 2. Si notessis flatositat, afluixa el pas o para. Relaxa’t i fes pressió amb el palmell de la mà sobre l’àrea adolorida. Respira profundament i relaxadament.
  • 3. Evita els esprints bruscos, especialment al final de la competició.

Després de la competició

  • 1. En acabar, no paris bruscament. Mou-te, continua trotant lentament o caminant, de 5 a 10 minuts. Recorda que el cos necessita un temps de “refredament” per entrar en situació de repòs. Fes-te un massatge i estiraments musculars.
  • 2. Els dolors localitzats a les cames propis de la competició es tracten avantatjosament amb l’aplicació de gel. Si heu de buidar-vos les butllofes dels peus, només heu d’obrir-les per un punt i deixar la pell morta com a protecció; en cap cas s’ha de retallar.
  • 3. Adreça’t al servei mèdic si quan acabis no et trobes bé.
  • 4. Quan vagis a casa, pren un bany o una dutxa calenta i descansa.
  • 5. L’àpat de després de la competició ha de ser lleuger (ric en carbohidrats, fruita i molt líquid). Espera un mínim de dues hores abans de menjar. Si tens nàusees o vòmits, espera més temps. Menja a poc a poc i no en excés.
  • 6. El fet de trotar lentament uns 15-30 minuts el mateix dia de la competició ajuda a una recuperació ràpida.
  • 7. Beu freqüentment a petits xarrups, especialment aigua, durant diversos dies després de la competició.
  • 8. Si els dolors musculars persisteixen diversos dies, fes-te un massatge. Si et trobes malament els dies següents de la competició, consulta un facultatiu qualificat.

Observacions diverses

  • 1. Menstruació abundant. Pot ser causa d’anèmia en diversos casos. És millor que ho consultis amb un metge, el qual valorarà els resultats analítics i l’estat clínic adequadament.
  • 2. Carbohidrats i hidrats de carboni. És l’aliment més important per al corredor de fons. Els contenen les patates, arròs, cereals, pasta, pa integral.
  • 3. Begudes alcohòliques. L’alcohol deshidrata. Una pinta de cervesa produeix més orina que la quantitat que se n’ingereix. Beu begudes no alcohòliques. Beu aigua suficient perquè l’orina tingui un color groc clar i sigui abundant.
  • 4. Fumadors. Els efectes del fumar són nocius, tant si són cigarrets, cigars, pipa o cigarrets baixos en nicotina.
  • 5. Escalfament. Ajuda a augmentar la freqüència cardíaca i augmenta la temperatura dels músculs per a la fase aeròbica més intensa. Comença amb uns exercicis gimnàstics, després saltar sobre el lloc i córrer a poc a poc durant uns 5-10 minuts.
  • 6. Refredament. Hem dit que bastants accidents passen després de la fase intensa de l’exercici. Cal passar de 5-10 minuts refredant. Si s’ha acabat la fase aeròbica de l’exercici amb un esprint, pren-te més temps. Consisteix a córrer a poc a poc, movent-se i caminant fins que la freqüència cardíaca hagi baixat.
  • 7. Alimentació. Per assegurar la ingestió de tots els elements nutritius essencials, menja una combinació dels aliments dels cinc grups següents: 1) Cereals i pa; 2) Llet i derivats (sense grassa); 3) Fruita i vegetals; 4) Carn, peix, etc. (disminueix el consum de carn i substitueix-la per peix); 5) Grassa i olis (disminueix considerablement la grassa animal i usa preferentment la vegetal). Si prefereixes el vegetarianisme, consulta amb un expert.
  • 8. Pren la medicació habitual com cada dia.

Consells redactats per l’Associació Catalana de Metges Corredors de Llarga Distància, amb la col·laboració de Creu Roja.




  • L’organització del Dia Mundial de l’activitat física et recomana acumular 30 minuts d’activitat física moderada cada dia.
  • Cuida’t, fes 30 minuts d’activitat física moderada diàriament: camina a bon pas, puja escales, utilitza el transport públic, balla, juga amb els teus nens, passeja el gos...Els 30 minuts els pots dividir en períodes de 10 minuts. Els infants i joves necessiten fer 60 minuts diaris d’activitat física.

Més informació a www.pafes.cat

Córrer la cursa amb xip

La inscripció amb xip es tancarà en arribar als 10.000 corredors.

Consulta la classificació de corredors amb xip:

ChampionChip

La prova barcelonina, malgrat el seu tarannà festiu i multitudinari, mai ha renunciat al seu rigor i al control de tots els aspectes organitzatius i sempre ha estat tutelada per la Federació Catalana d'Atletisme.

D'aquesta forma, la Cursa El Corte Inglés combina la participació popular i festiva amb la pràctica esportiva amateur rigorosa i intensiva. Més que mai la prova s'obre a tot tipus de participants i facilita també la presència d'aquells esportistes afeccionats que exigeixen unes mesures de control a la seva pràctica esportiva que no són les habituals de l'esportista ocasional.

El temps oficial, utilitzat per fer les classificacions, és l'existent entre el tret de sortida i el moment en què el participant traspassi la línia d'arribada. No obstant això, als participants amb xip se'ls podrà facilitar el seu temps real, transcorregut entre el pas per la línia de sortida i el pas per la línia d'arribada, però aquest no serà considerat temps oficial.

La sortida dels atletes amb xip groc està dissenyada per calaixos. A cada calaix s'accedeix d'acord amb el número de dorsal. La incorporació de la línea de sortida es farà per Gran Via.

FAQ

Només ens podem inscriure 10.000 participants? Hi ha 10.000 places limitades per a corredors que tenen el xip groc. Per als corredors sense xip no hi ha cap limitació.

M'he inscrit a la cursa però no m'ha arribat el mail de confirmació. Què faig? Mira que no hagi quedat a la carpeta d'spam del teu correu electrònic. Si no hi és, espera 24 hores. Si tot i això no t'arriba, envia'ns un missatge, però en cap cas et tornis a inscriure.

Haig de pagar per participar a la cursa? No, la Cursa del Corte Inglés és gratuïta.

Els menors d'edat poden córrer la cursa? L'edat mínima per participar en la modalitat de xip és de 14 anys. Tots els menors de 16 anys necessiten l'autorització d'un dels pares i hauran d'anar acompanyats per un adult.

On puc comprar un xip groc? El xip groc és personal. El podràs comprar en establiments esportius. En aquest enllaç, tens una llista de centres de Barcelona i Catalunya on en trobaràs. (http://www.championchip.cat/web/)

On i quan podem recollir els dorsals els corredors amb xip? Els dorsals per als corredors amb xip s'assignaran en funció de la marca acreditada. Es podran passar a recollir a la segona planta del Corte Inglés del Portal de l'Àngel entre el 4 i el 5 d'abril. No us descuideu el resguard de la inscripció i/o el DNI. Podeu presentar el resguard a través del mòbil.

I els corredors sense xip? Podreu recollir el dorsal al centre que tingueu més a prop presentant el resguard d'inscripció fins al 5 d'abril a les 21.30 h.

Puc recollir el dorsal d'un amic o familiar? Sí, tant si correran amb xip o sense, sempre que porteu el seu resguard d'inscripció i el seu DNI.

Hi haurà calaixos a la sortida? Sí, la sortida està dividida en calaixos i s'hi accediran en funció del número del dorsal. Els corredors amb xip groc sortireu des de la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via. Els altres participants sortireu des de la plaça de Catalunya.

Si tinc xip, a quin calaix de sortida em col·locaran? La marca dels corredors que teniu xip groc ja ha quedat registrada automàticament. Així, us col·locarem al calaix corresponent en funció de la marca.

Puc portar un cotxet de nadó? No es podrà accedir als calaixos de sortida de la modalitat amb xip amb cap tipus d'aparell de rodes, ni cotxets, ni handbikes, ni cadires de rodes, etc.

Què passa si em descuido el xip groc a casa? Participaràs en la modalitat sense xip, així que fes memòria!

Puc saber el temps que he fet si no porto el xip groc? No, és impossible.

Si no porto xip, sortiré a les llistes per posició? Si no portes xip, no podrem saber el teu temps.

Quan podré recollir el meu diploma? Entre el 22 d'abril i el 3 de maig al mateix centre on vas recollir el dorsal. Presenta el full d'inscripció o el mateix dorsal. També podràs recollir el diploma d'altres participants si portes els resguards corresponents.