Redacció/ACN | Actualitzat el 31/03/2013 a les 18:25h

El Govern nega que negociï un nou model de finançament

El Departament del conseller Mas-Colell desmenteix les informacions que diuen que en l'entrevista Rajoy-Mas es va decidir començar a negociar un nou model autonòmic

El Departament d'Economia ha afirmat que actualment no hi ha obert cap tipus de negociació, ''ni propostes, ni ofertes, ni converses'' amb el govern espanyol per negociar un nou model de finançament, segons fonts d'aquest Departament que han afegit que ''no hi ha res''. Així, Economia desmenteix les notícies que feien referència a què com a conseqüència de l'entrevista entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas s'havia proposat començar una negociació per millorar l'actual model de finançament. En l'últim Consell de Política Fiscal celebrat el 21 de març passat a Madrid es va constituir un grup de treball per començar a negociar el nou model de finançament que s'ha de revisar aquest 2013. Fonts del Departament asseguren que ''no hi ha res'' sobre cap tipus de negociació en relació amb un nou model de finançament.

Les mateixes fonts recorden que en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) celebrat el 21 de març passat es va acordar crear un grup de treball per valorar els resultats de l'actual model de finançament que per llei s'ha de revisar aquest any 2013.

El conseller Mas-Colell considera que Catalunya haurà d'assistir en aquestes reunions com ha d'assistir a totes les reunions on es tracten temés d'interès i on es puguin prendre decisions que ''potencialment'' poden afectar a Catalunya.

Tot i aquest posicionament de principi del titular del Departament d'Economia de cara a futur, de moment no hi ha res més. ''Ni propostes, ni ofertes, ni converses ni cap convocatòria'' prevista a l'agenda, asseguren fonts del Departament que afirmen que parlen només en nom d'Economia i no de cap altre departament del Govern.

Consell de Política Fiscal i Financera

Un cop finalitzada la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera el passat 21 de març, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va dir que aquest grup de treball serviria per debatre i fer balanç sobre com ha anat l'actual sistema, i no un espai per dissenyar l'aposta de futur per les autonomies de règim comú.

El ministre va dir que es volia ''fer una anàlisi i una avaluació de l'actual model. Si anem o no a una revisió ho decidirem en funció del resultat del grup, perquè hi ha comunitats que volen la revisió però altres que no", va explicar. Montoro va afegir que "encara s'ha d'escoltar tothom" i no està decidit si s'ha de reformular el model.

La notícia coincideix amb una entrevista del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo aquest diumenge al diari 'El Mundo' on es declara partidari de què els comunitats autònomes gestionin els seus impostos igual que passa amb el sistema de concerts forals implantats a Navarra i al País Basc.

Navega per les etiquetes

economiafinançamentmas-colell

COMENTARIS

+4
-1
-
Blai, 01/04/2013 a les 13:15
Espanya utilitza sempre l'eix esquerra-dreta per eclipsar l'eix Catalunya-Espanya.
+4
-1
Inferència: Catalunya a dins o a fora de l'Estat espanyol.
Blai, 01/04/2013 a les 13:13
No hi ha terceres vies, ni camins entremig.
+6
-0
No fer-hi ni cas...
canyís, 01/04/2013 a les 12:28
En el supòsit, que ja és molt suposar, de que España oferís un gran pacte a Catalunya, el problema és que NO TÉ CAP credibilitat en el seu cumpliment... Avui signaríen el Pacte i demà l'incompliríen... Si encara ens deuen traspassos del primer Estatut, si ens deuen 8.000 milions d'euros del segon Estatut, si no han fet efectives les sentències del TC al nostre favor,..I els atacs constants a la llengua ?. Ara és massa tard per a Pactes... Que vagin a pastar fang... nosaltres a la nostra...
+0
-6
Doncs potser que espavili
Anònim olotí, 01/04/2013 a les 11:27
Res ens diu que la consulta sortirà afirmativa d'una manera contundent,per tant que s'espavilin que si surt no,ja podem baixar persianes i cardar el camp i que es fotin el Principat pel cul.
+12
-1
Espanya farà el que sigui per evitar la independència de Catalunya
Blai, 01/04/2013 a les 10:43
Per evitar la secessió de Catalunya, Espanya li farà les concessions més grans, les que siguin necessàries. Començant pel concert econòmic o pacte fiscal.
+1
-13
He he
Anònim, 01/04/2013 a les 09:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-13
He he
Anònim, 01/04/2013 a les 09:02
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-0
ZZzzzzzzzzz
CAT Triomfal //*//, 01/04/2013 a les 03:10
Sincerament tot lo que vingui de premsa estrangera d'Espanya és poc creïble, mira tú, si l'Aguirre llegeix un llibre de capçalera on quasi ni sortim, i es pensen que som a tocar de Toledo!

Tots pensem igual, encara que alguns ens acusin de pensament únic: CiU va parlar amb Moncloa per flexibilitzar el dèficit i alleugerir els problemes de CAT que ja estavem traspassant l'ós i caient al mar o al sot. La resta, fàbules de necis.
+10
-0
Espanya intoxica
Joan86, 31/03/2013 a les 23:32
No em crec res del que vingui del País, El Mundo, i la xusma de la Meseta que publica falsetats per aigualir el procés. Ja en sabem prou d'intoxicacions, no fa ni una setmana del suposat distanciament del pacte CiU ERC i notícia que publiquen, notícia que es desmenteix. Continuem el camí engegat el setembre!
+12
-0
alguns...
sarrianenc, 31/03/2013 a les 22:45
mariachis com el grupogodó i altres quintacolumnistes -ep! de bon rotllo!- estan esperant una proposta en ferm per començar la campanya a favor d'abaixar-se els pantalons i pactar el que calgui amb el govern de la capital del país veí.

Aplaudirien un "pacte" fins al punt de fer-se sang a les mans i acabar aplaudint amb les orelles.

I no, no és això. No és això


http://sarrianenc.blogspot.com.es
+10
-1
CIU no canvia
Anònim, 31/03/2013 a les 22:31
Son conservadors a extrem, només veu clar que amb l esta espanyol no es pot negociar es ERC, son lliures, CIU esta grapada per la corrupció i els poders fàctics la dominan. Els independentistes només tenim una direcció que es ERC i ANC i AMI haurien de començar a deixar ho clar, sinó no acabarem mai mes.
+28
-0
Definitivament, son ximples!
Vicenç Ramoneda, 31/03/2013 a les 20:43
Aquests es pensen que canviarem el cromo repetit del "finançament" per la llibertat i ser estat? Tant imbècils es pensen que som? Son ximples aquests espanyols!

Visca la DUI!
+24
-0
Capità Enciam
Anònim, 31/03/2013 a les 20:38
ESP ofereix millorar el finançament, és clar...

Algú esperava que ESP no intentaria comprar-nos? Aquesta és la 1ra oferta i probablement ne'n vindran altres, més serioses: un pacte fiscal de veritat i fins i tot la reforma de la constituió...

Espoero que CiU estigui a l'alçada i no vengui el país. I espero que la ciutadania, si actués així, no ho oblidi i enfonsi la federació en les properes eleccions...
+14
-4
ciU donarà mil voltes per acabar on estavem
Anònim, 31/03/2013 a les 20:13
Retallarà de tot arrèu més que ara, però els consells comarcals, els 1700 alts càrrecs, i les 250 empreses/organismes/agències/mandangues, ni tocar-les, que allà hi han coneguts, amics, saludats i familia.
+16
-3
Ho negen, doncs es veritat
Anònim, 31/03/2013 a les 20:08
Tornem al peix al cove.
+21
-0
Altre engany mes
Anònim, 31/03/2013 a les 19:36
No ens enganyem. Tot el que no sigui recaptar tots els impostos no val. El Margallo diu que Catalunya recapti l'IRPF i especials, pero IVA i Societats tots per a l'estat i la capacitat la posa el Gobierno de Espanya es a dir les rendes exentes i nivellar amb la resta de comunitats. No ens tornaran a enganyar, pero i la llengua ? i les infraestructures ?. Millor l'estat propi,
+36
-1
II*IICatDUI
Anònim, 31/03/2013 a les 19:00
És més fàcil arribar a tenir la independència a Catalunya, que un nou model de finançament dins dels Regnes d'Espanya,,,
+24
-3
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 31/03/2013 a les 18:55
Naturalment que ha de negociar un nou finançament. Un on la Generalitat recaudi tots els impostos i assumeixi totes les competencies i, a canvi, Espanya no ens presti cap servei ni decideixi res. Aquest es el model que s'ha d'anar a negociar.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Torelló Malvarel·lo 2012: Trampa o simplement cupatge?

Torelló Malvarel·lo 2012: Trampa o simplement cupatge?

Sempre que no s'enganyi el consumidor i se li expliqui la composició varietal del vi en qüestió, què té de dolent fer un cupatge que faci un vi més comercial?

Vés a: El Mercat del Ram de Vic, des del cel

El Mercat del Ram de Vic, des del cel

Vídeo enregistrat des d'un dels globus aerostàtic del certamen.

Vés a: Les tecnològiques volen fer gràcia

Les tecnològiques volen fer gràcia

L'April Fool's Day, l'oportunitat per apropar-se a l'audiència americana

Vés a: El paper del paper

El paper del paper

No us perdeu aquest anunci que, en clau d'humor, ironitza sobre el futur del paper.

Vés a: Els bancs, al mòbil

Els bancs, al mòbil

Evitar les cues i la paperassa sedueix cada cop a més clients

Vés a: Google i Apple, fent-se la guitza

Google i Apple, fent-se la guitza

Google retira les notificacions de nous correus de l'aplicació Mail

Vés a: Internet no s'acaba

Internet no s'acaba

La xarxa no s'enlenteix a la vegada, arreu del món, per un atac

Vés a: Els anuncis més vistos

Els anuncis més vistos

Una llista de Google publica els 10 vídeos amb més visites als EUA

Vés a: Mals costums de les operadores

Mals costums de les operadores

L'americana T-Mobile comença una neteja d'imatge generant algun dubte

Vés a: El robot-salamandra

El robot-salamandra

Creen un robot capaç de nedar i reptar

Vés a: Yahoo, a comprar

Yahoo, a comprar

Adquireix Summly, la companyia d'un jove anglès que resumeix textos

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: