Dimecres, 3 de abril de 2013 | 09:48
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Estem millor que fa cent dies?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manuel Fernando González
Estem millor que fa cent dies?
Manuel Fernando González
03/04/2013 08:57
Hi ha un vell principi en política que els partits practiquen amb entusiasme inigualable: Mantenir en el càrrec l'incompetent, que, com a tal, ha denunciat un periodista o la lleial oposició. La mania esdevé d'aquella dita de "mantenella i no enmendalla" a la que és tan afí la classe política espanyola i, per descomptat, la de casa nostraExemple mes recent, l'anunci del portaveu Homs de que la Generalitat presentarà un nou recurs davant elTSJC -després de la garrotada rebuda-  i a continuació un altre davant el Suprem per la barbaritat en què s'ha convertit el Concurs de l'ATLL adjudicat a ACCIONA. Tant fàcil que hagués estat cessar al causant del despropòsit i retornar-li els diners al concursant madrileny, i al banquer brasiler!.

Però, clar, això seria tant com reconèixer que hi ha quelcom de "personal" en el conflicte i això seria massa per al govern que compleix avui els cent primers dias del segon mandat del president Mes qui, una vegada mes, salvarà les seves pròpies responsabilitats polítiques acusant l'oposició de propiciar, amb les seves propostes, el dia de la marmota, però també dient a Madrid una cosa i a aquí, una altra. 
 
Per si no n'hi hagués prou, ahir quan el col·lega d'e-Notícies recordava a Homs que el president havia mentit l'altre dia a la ràdio al periodista que l'entrevistava, i que ell també ho havia fet, una cosa semblant a trencar-se en la relació amb els mitjans catalans a la seu del Govern de Catalunya. Perquè no és freqüent que a un polític, especialment si és president de la Generalitat, se li digui mentider en una roda de premsa institucional d'una forma tan clara i a més amb proves., Per això ,un creu que, a partir d'ara, res tornarà a ser igual que abans, perquè la dignitat del càrrec no pot permetre's el luxe de donar la callada per resposta i molt menys dissimular.

Estem millor que fa cent dies? Pinta d'una altra manera el futur immediat després de la reunió "secreta" entre Rajoy i Mas? Podrà pagar la Generalitat als seus funcionaris i el deute que li venç aquest mes?.Caminem de nou cap a unes eleccions anticipades abans que acabi l'any, si els partits catalans no es posen d'acord i el ministre Montoro no arregla el tema del sostre del dèficit amb el beneplàcit de Brussel·les?. Són preguntes complexes que caldrà contestar immediatament i, sobretot, mesurar-se en fer-ho, perquè el temps en què la culpa només és dels altres ja ha passat, i per tant, ja no colen ni els focs d'artifici, ni tampoc hi ha mes conills en la cistella.

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1