Dissabte, 6 de abril de 2013 | 09:55
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 El SUP  denuncia els cessaments de comandaments per investigar a dirigents del PP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 El SUP  denuncia els cessaments de comandaments per investigar a dirigents del PP
Societat 05/04/2013 07:20
IGNACIO
   El Sindicat Unificat de la Policia ha manifestat el seu rebuig al Codi Ètic per a la institució que es presentarà davant el Consell de la Policia aquest divendres. Ho qualifica d'una "pantomima" al mateix temps que denuncia els cessaments de comandaments policials per investigar a dirigents del PP
   "No entenem que es pugui jugar a fer política, a aconseguir titulars o campanya mediàtica amb aquestes coses. Si el Govern vol fer un codi ètic per a la Policia que refunda, en un text amb rang legal i per tant d'obligat compliment, les disposicions contingudes en els textos abans citats. Però fer-ho en un document sense cap rang és simplement un despropòsit", ha dit el sindicat per mitjà d'un comunicat.

   El SUP considera aquesta iniciativa "un simple penjador per obtenir publicitat" i considera que "caldria començar per impedir les amenaces als policies forçant-los a dur a terme milions d'identificacions anuals, que vulneren els drets civils dels ciutadans i posen en risc la seguretat jurídica dels policies (de l'escala bàsica la majoria)". 
 
 "I caldria deixar de cessar a comandaments policials per investigacions sobre casos de corrupció que poguessin afectar a responsables polítics del partit que governa", afegeix la nota. Per aquest motiu resolen que el SUP no va a actuar de "florer en el decorat d'una pantomima preparada per a major glòria publicitària del pitjor director general de la Policia de la democràcia, Ignacio Cosidó".
 
   El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha creat aquest Codi Ètic en el qual, entre altres coses, s'insta als agents a actuar amb independència del poder polític al mateix temps que se'ls informa que no hi haurà sancions per els qui desobeeixin ordres dels seus superiors que siguin il·legals.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1