Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dilluns, 08 d'Abril de 2013
Política
06/04/2013
Independència
"Catalunya, una bomba de rellotgeria més gran que Xipre"
Un columnista de ‘The Times’ considera que el mal que la independència pot fer a Espanya “és un argument contra el separatisme i una arma letal en mans dels separatistes”
Nerea Rodríguez
“Catalunya és una bomba de rellotgeria més gran que Xipre”. Això és el que opina el periodista Matthew Parris, columnista del rotatiu britànic ‘The Times’, qui avui ha publicat un article titulat precisament així. 

Parris es mostra en el text, que explica que ha començat a escriure des de l’aeroport de Barcelona, molt crític amb el procés sobiranista que ha encetat el Govern català, arribant a assegurat que “si els separatistes obtenen el seu referèndum i aconsegueixen guanyar, es podria devastar l’economia de tota la regió”.


També argumenta que el mal que el separatisme català pot fer al que quedaria de l’Estat espanyol “és a la vegada un argument contra el separatisme i una potencial arma letal en mans dels separatistes". Parris adverteix que només el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president català, Artur Mas, poden arribar a un acord que eviti el “desastre” que la independència podria suposar per a totes dues economies.

El periodista però també insta Rajoy a permetre la celebració del referèndum i "respectar les seves conclusions", i opina que el president català hauria de fer una pregunta amb tres possibles respostes. La primera hauria de ser votar perquè tot seguís com fins ara, la segona seria per aconseguir més autonomia i la tercera la independència. En el text Parris es mostra convençut que guanyaria l'opció de més autonomia i, d'aquesta manera, s'evitaria la secessió.
Sense títol
L'article de Matthew Parris titulat "Catalunya és una bomba de rellotgeria més gran que Xipre"
(34 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Pepsina de Mataró
08/04/2013 08:08
Els catalans no podem pensar amb el altrres. Ells no ho han fet mai. Nosaltres sols ja ens en sortirem. Que cada pal aguanti la seva vela.
Candide
07/04/2013 13:25
"Els catalans tenim d'anar a la nostre"..... M'entra un riure. Estúpids, arrogants, ignorants i encara voler manar tothom, tot el món. Com sempre! El despertar serà bastant desagradable. Us l'heu buscat.
manca d'honestedat
07/04/2013 13:09
Aquest paio no és honest, donat que ja comença l'article describint la nova terminal T1 de l'aeroport de BCN com una terminal fantasma, sense passatgers. La resta de l'article no fa més que continuar aquesta tendència a la mentida. Mirem altres independències semblants, com les de les ara pròsperes repúbliques bàltiques, i oblidem-nos de mentiders, profetes, i superbs.
Esparver
07/04/2013 13:07
En Tip de Tot té raó i és més, no ho veig tant negatiu si es llegeix de dalt a baix, cosa difícil perquè està reproduit aqui només parcialment. És el punt de vista d'un provocador que vol que es pregui amb serietat les tensions Espanya- Catalunya d'una vegada. Vinguent d'una premsa conservadora no podem esperar que sigui pro-nacionalista ni separatista però el que demana és un referendum. Quin diari conservador espanyol demana això?
Roger Estrems
07/04/2013 10:15
Els de fora , poc saben de Catalunya i Espanya. Els catalans tenim d´anar a la nostre i fer cap a l´independencia. Només ens falta unitat catalanista i bons liders politics per solventar la trista situació on estem avui i durant 300 anys a Catalunya.
Pepito Grillo
07/04/2013 10:11
Amb qui es deu d'haver entrevistat aquest 'paio' a Barcelona per sortir-ne escrivint tot això? Amb en Junqueres segur que no...
tip del tot
07/04/2013 08:41
Lo positiu d'aquest article negatiu és que dona a Catalunya el pes i la importànica que realment té - la capacitat de destrucció massiva de l'economia europea. A veure si espavilen, tant els espanyols com els europeus i deixin de maltractar-nos.
Júlia
07/04/2013 00:11
The Times = Murdoch = Aznar. Alguna cosa hi deu tenir a veure, no? Cal fer una gran tasca d´explicació de la situació a Europa i als USA. Cadascú de nosaltres pot ser un ambaixador. Hi ha moltes maneres de difondre la informació. Pel demés, el que cal és que anem fent via, aquí. Quan fem la consulta o la DUI, el sr. Parris haurà de fer la crònica.
Cartanya
06/04/2013 21:25
Aquest periodista no esta al cas, algú l`hi a de dir que es al reves, que si decidim fer la secessió, es Catalunya la que estarà en perill, ja que quedarà fora de Europa, fora del €, fora dels llocs de decisió, fora de tot; feu-li entendre per Deu. A no ser que el PP,PSOE, C.s, i UPyd, resulti que ens estan enganyant.
Glòria
06/04/2013 21:24
Un altre catastrofista! Un americà que no coneix res del nostre país ni res de la nostra història. Això sí: auguren tots els mals a qui desitja el contrari del que ells pensen. Fantàstic
salvador
06/04/2013 19:14
/ qui és en Parris, quans anys ha viscut a España?, quans a Catalunya?. Com sap el què passarà? Té una boleta de cristall?
Josep Calls
06/04/2013 18:29
Aquest deu cobrar sobres del Godó del Caudillo y el Jose Antonio Primo del LARA I LA RAZON DE LOS NEO.NAZIS.ES
CAT //*//
06/04/2013 18:08
Times amb els mateixos que publiquen The Sun. Sobretot ara que Murdoch i cia no volen independentisme perquè creuen que perdrà...
Pere
06/04/2013 17:48
Qui ha activat aquesta bomba xingant any rera any als catalans ha estat Espanya i ho ha fet amb el consentiment de la Unió Europea, així doncs, tant l'un com l'altre... US FOTEU!! ADEU ESPANYA! i si cal també... ADEU U.E.! //*//
Vicenç Ramoneda
06/04/2013 17:30
"Jordi III va advertir als americans que si s'independitzaven d'Anglaterra serien el país més pobre del món. Ves per on!
angels
06/04/2013 17:21
aquest sr.te un negoci rural l'avenc juntament amb Joaquim Abey Palau, (ABBEY METALS EUROP/RBA EDITORS/EIDTORIAL GREDOS)potser això explica l'article. Mr.Parris va treballar per Margaret Tatcher.Crec que no es imparcial.
DMiA
06/04/2013 16:33
How much have you been paid, Mr Parris ?
magrab
06/04/2013 16:28
La premsa ultra-dretana és la mateixa a Gran Bretanya que aquí. Per cert, "explica que ha començat a escriure des de l’aeroport de Barcelona" - si, senyor, aquest és el periodisme investigatiu d'alt nivell.
Joan Gabriel Mora
06/04/2013 16:16
Quan el 1905 Noruega s'independitzà de Suècia alguns també auguraven desastres per a ambdues nacions. Avui dia Noruega i Suècia estan entre les democràcies més riques i avançades del món.
Montserrat
06/04/2013 16:05
El que faltava pel duro!!!!No en teniem prou dels cavernaris mesetaris i dels botilers nostrats....que ara hem d'aguantar als anglesos!!!!Mira maco si tant patiu per l'economia dels espanyolerus....els manteniu vosaltres...sapastres!!!!
Secundino Ayfuch
06/04/2013 16:05
The Times = Rupert Murdoch = Aznar. En definitiva, ni putu cas.
Català emprenyat
06/04/2013 15:56
D'acord i segons aquest senyor ens hem de fotre 300 anys m´s per que els ep.panyols no pateixin i ningu s'esquitxi. Molt bé. Sobre tot no mogue res no sigui que algú prengui mal.. és millor que els catalatans 'se jodan'. Vale!!!!
Pitu
06/04/2013 15:40
Molt be. És la opinió d'un columnista. Molts altres economistes opinen diferent. La independència no te aturador. És la única solució.
...
06/04/2013 15:32
Vaja perla, el tal Parris. Una petita incursió al món de la wiquipèdia i podem assabentar-nos que va ser col·laborador de la Thatcher, admirador de Rupert Murdoch,...En fi, tota una tendència.
Rosa
06/04/2013 15:30
Val mes que per opinar primer sapigan de que opinen, de periodistes mal informats ja en tenim prou de mes propers.
...
06/04/2013 15:24
Aquesta argumentació, evidentment pagada pel poder espanyol, es pot girar dient que l'estat català, per potencial econòmic serà un element que contribuirà a la transformació d'una àrea que, de seguir en l'estatu quo actual, estaria condemnada a la indigència, en un espai de generació de riquesa que contribuirà a la UE com a aportador de recursos. L'estat espanyol, en reduir les seves dimensions, també veuria reduïdes les seves potencialitats negatives dins la UE, ja que perdria pes polític i demogràfic. Un altre tema a considerar, sense emmascaraments interessats, seria la consideració de la viabilitat econòmica del regne de Castella un cop perduda la darrera colònia. Potser haurà de considerar seriosament l'abandó de la falsa suficiència i l'acceptació de la realitat. Qui no pot pagar-se una mansió, se'n va a un pis de lloguer.
CAT
06/04/2013 15:24
Tenim que marxar rapit i viure la nostre llibertat, no podem seguir com ara, aquest que parlen malament de Catalunya es perquè no la coneixen. Petició ciutadana al Parlament perquè Catalunya es proclami un nou Estat d'Europa. Catalunya, nou Estat d'Europa: http://ves.cat/dqKY
Joan
06/04/2013 15:23
L'article no està en obert. No explica com es desencadenaria aquesta devastació? Pinta que li ha dictat algú de Madrid.
Narcís
06/04/2013 15:22
Doncs deixat-hi envaír tu per espanya .. traïdors! PD: ens vàreu deixar sols contra els francesos ( mainaders d'espanyols)! Nota: teniu una factura de pagar amb nosaltres .. de valor innombrable! Anotació al marg: així doncs, comenci a satisfer allò que teus avantpassats ens hi feren o deixà'ns-e penjats sinó .. fica't la llengua al cul ( quants de morts/ assassinats per aquests violadors dels PPCC!)!
Òscar B.
06/04/2013 15:13
Un columnista? ah, d'acord.
Bar
06/04/2013 14:41
Els anglesos ja no se'ls pot llegir atès que estan treballant per guanyar el referèndum escocès i només faran que dir parides com els espanyols. Ni cas.
Manel
06/04/2013 14:40
En canvi el que ha fet la UE a Xipre i Grècia està molt i molt bé. Li deu haber pagat molt bé aquest article el PP.
Marta
06/04/2013 14:22
Aquest senyor hauria de proposar, si fos coherent, que el seu país, Anglaterra, financés l'economia "productiva" espanyola en comptes de fer-ho els catalans. El PER, les autovies, l'AVE, els aeroports, el Senat, la monarquia i les amants del rei espanyol, i un llarg etcètera. A canvi rebrien l'agraïment dels espanyols titllant els anglesos de nazis, insolidaris i atacant la seva llengua, cultura, història i institucions per terra, mar i aire. Bonic, oi? Vinga, Sr. Parris, animi el seu govern a finançar Espanya. Aviat manarien ells a Anglaerra, ja ho veurà. Tenen la distracció assegurada.
Bernat Tallaferro
06/04/2013 14:18
Aquest esta pagat pels ep.panyols. Of course, my friend... una de les dues economies quedaria tocada de per vida i no seria precisament la catalana. I l'ep.panyola, quedaria tocada per que després de tants d'anys de no fer-nos cas i menys tenir nos, es lo que s'han buscat. No podem decidir per els nostres veïns i si fan malament alguna cosa, es el seu problema de refer-la i que no es donin les culpes a nosaltres, que no en tenim cap. Apasiau!!!
S'està parlant...
La consulta
Enquesta
Què creus que passarà finalment amb els pressupostos?
Què creus que passarà finalment amb els pressupostos?
16 %
51 %
33 %
43 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida