Aran Woman gran
Divendres, 05 abril 2013 16:51

L’Aran Park s’obrirà al públic el 13 d’abril amb 11 espècies d’animals entre els quals hi haurà óssos i llops

Valorar aquest article
(0 vots)

L'Aran Park, el parc de fauna autòctona de la Val d’Aran i els Pirineus, situat a Bossòst, inaugurarà les instal·lacions el proper 12 d’abril i obrirà al públic l’endemà amb onze espècies d’animals –destaquen els óssos i els llops–. S’espera que la instal·lació sigui una de les principals atraccions turístiques d’Aran per a aquest estiu i un motor econòmic que dinamitzi la Val d’Aran.

Després d’una dècada de preparació i una inversió de més de 3,6 milions d’euros, Aran Park estrenarà les instal·lacions com un gran centre de turisme familiar amb la previsió d’atreure el primer any de funcionament uns 20.000 visitants i 50.000 els dos següents.

L’equipament es concep com una nova àrea ludicoeducativa que donarà a conèixer la fauna i la flora autòctones de la Val d’Aran i dels Pirineus aprofundint en les necessitats de la seva conservació i protecció. Tant el centre d’interpretació com el recorregut exterior es plantegen com una visita als principals sistemes naturals pirinencs, amb la fauna i la flora que els són característics: l’aigua (rius, estanys i mulladius) amb llúdrigues, truites i el cavilat; la roca (cingles i tarteres) amb isards i cabres salvatges; els espais oberts (prats i pastures) amb cérvols, muflons i daines, i finalment els boscos caducifolis (faig, roure...) i aciculifolis (avet i pi) amb cabirols, llops, óssos i linxs.

El parc se situa a la Val d’Aran, a la zona d'Eth Portilhon del terme municipal de Bossòst. El centre de recepció d’Aran Park i totes les infraestructures annexes s’ubiquen a l’edifici restaurat de l’antiga caserna militar d'Eth Portilhon, amb accés directe des de la carretera asfaltada de Bossòst a França. La instal·lació té una superfície de 16 hectàrees, és situada a una altitud mitjana de 1.200 m i disposa d’un centre d’interpretació, una botiga, una aula d’aprenentatge, un restaurant i una zona de pícnic.

Pel que fa a la fauna, hi ha mig centenar d’espècies, que són en semillibertat. Destaquen els óssos i els llops procedents del parc zoològic d’Argelès-Gazost (sud de França). El recinte acull també isards, cérvols, muflons, cabirols, daines, cabres salvatges, linxs, llúdrigues, marmotes, galls fer i voltors.

Serge Mounard serà l’encarregat de dirigir Aran Park. Des del 1993 regenta una instal·lació similar a l’aranesa conjuntament amb un equip de 20 persones en l’anomenat Parc Animalier des Pyrénées, situat a Argelès-Gazost, a uns 70 quilòmetres d’Aran. Aquest recinte rep cada any uns 150.000 visitants i ja està consolidat.

Llegir 16 vegades

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.