Dimecres, 10 de abril de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Societat >

'El Solitario' diu que se li identifica amb un personatge utòpic o fictici"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
SOCIETAT
'El Solitario' diu que se li identifica amb un personatge utòpic o fictici"
Societat 09/04/2013 18:54
El Solitari
Jaime Gimenez Arbe, conegut com 'El Solitario', ha negat aquest dimarts ser l'autor material d'un atracament en Alcobendas i ha manifestat que els testimonis del procés judicial no li han identificat a ell sinó que l'hi associen a un personatge "utòpic o fictici", en referència al fet que els compareixents han al·ludit al fet que l'atracador era una persona disfressada que van reconèixer per imatges en els mitjans de comunicació.
Així ho ha manifestat durant l'últim torn de paraula del judici celebrat en el Jutjat penal número 17 de Madrid en el qual se li acusa com a presumpte autor d'un atracament a una sucursal bancària en la Moralitat el 10 de maig de 2006.

A l'inici del procés i poc després d'entrar a la sala, Arbe s'ha desplomat quan era conduït al banc dels acusats, la qual cosa li ha generat la reprimenda de la magistrada, que entenia que estava simulant amb el desmai un deficient estat de salut.

Prèviament, els advocats d'Arce havien reclamat la suspensió de la vista en entendre que el seu defensat no estava en condicions d'afrontar la vista per la deterioració física generada per una vaga de gana que manté des de dilluns passat per protestar perquè roman a la presó a la presó Monsanto, a Portugal.

Després d'aquest incident ha hagut de ser incorporat al banc dels acusats per agents de la guàrdia civil, que també li han ajudat a mantenir-se assegut a l'inici del judici. Això ha motivat que una mèdic forense li prengués el pols per comprovar el seu estat de salut.

"JA QUE EM VOLEN
 CONDEMNAR VULL AIGUA"

La titular del jutjat no ha suspès la vista en entendre que l'acusat es trobava en perfecte estat de salut, amb constants vitals normals i hidratació òptima, igual que indica l'informe mèdic del centre penitenciari de Soto del Real. En conseqüència, la jutge ha enlletgit al solitari la seva actitud en entendre que estava simulant un estat d'indisposició per suspendre el judici.

Inicialment 'El Solitario' s'ha negat a respondre a les preguntes del fiscal i els advocats en al·ludir que no tenia forces per a això, encara que amb el desenvolupament de la vista s'ha dirigit diverses vegades a la jutge per dir que volia beure aigua perquè volia recuperar-se per poder parlar en el torn d'última paraula.

"Ja que em volen condemnar. Vull una mica d'aigua per parlar", ha etzibat el solitari a la magistrada, qui a manera de replica li ha advertit que no anava a permetre que es dirigís al tribunal en aquests termes.

En donar-li l'últim torn de paraula perquè es pronunciés sobre els fets del judici, Arbe i la jutge han protagonitzat moments de tensió per la intervenció del primer. Així, el conegut com 'El Solitario' ha rebutjat la prova balística i que cap testimoni li ha reconegut a ell. "No sé per què m'identifica amb aquest personatge utòpic", ha dit en referència al seu sobrenom i al fet que diversos testimonis han manifestat que li van reconèixer com 'El Solitari' per un reportatge de televisió en el qual sortien imatges d'un atracador.

La jutge li ha cridat a l'ordre diverses vegades durant la seva intervenció, davant la qual cosa 'El Solitario' li ha etzibat que es pretenia posar-li "una mordassa" com "en l'època de Franco". També ha dit que "ni al que va rostir el llard se li ocorre anar" a una sucursal amb ulleres fosques, ha dit en referència a les declaracions de diversos testimonis.

En el judici, que ha comptat amb 24 compareixences, diversos testimonis presencials de l'atracament han explicat que van reconèixer al solitari perquè anava disfressat amb una perruca, ulleres fosques, barba postissa, una crossa i amb aspecte rabassut, similar a les imatges sobre el solitari que havien vist en un reportatge de televisió. També han dit que va encanonar amb una pistola a dos empleats de la sucursal i va realitzar un tret a un mostrador.

Per la seva banda, un dels policies encarregats de la investigació ha indicat que després de la seva detenció es va comprovar que tenia en el seu poder l'arma utilitzada per a l'atracament. També es localitzo en registres la mateixa matricula falsa empleada per a la seva fugida i els elements per disfressar-se, com el cas de la crossa.

En conseqüència i després del relatat en el judici, el Ministeri Fiscal i les acusacions particulars han sol·licitat una pena d'11 anys de presó pels presumptes delictes de robatori amb intimidació i ús d'instrument perillós, tinença il·lícita d'armes i falsedat documental en l'atracament on va sostreure 21.055 euros.

LA DEFENSA DEMANA LA SEVA REPATRIACIÓ


Per la seva banda, la defensa d'Arbe ha rebutjat els càrrecs en considerar que no ha quedat acreditat que els testimonis identifiquessin a Arbe sinó a "una persona disfressada". "No es pot identificar-li amb 'El Solitari'", ha comentat Javier Álvarez Fernández, un dels seus advocats.

També ha rebutjat la prova balística en considerar no acreditat que els casquillos oposats en la sucursal no pertanyen a les armes confiscades, per a això s'ha referit a un informe de la Guàrdia Civil.

Fernández ha comentat que el seu patrocinat manté una vaga de gana des del passat 1 d'abril que va a continuar fins que aconsegueixi la repatriació a Espanya per complir els tres anys de condemna que li resten al país lusità per un delicte de tinença il·lícita d'armes i delicte continuat de falsificació documental (amb una condemna de 7,5 anys). Sobre aquest tema, el seu altre advocat Andrés Abadie ha indicat que sol·licitaran a l'administració que realitzi la repatriació.

Abadie ha comentat que està ingressat en un penal de màxima seguretat en un règim que no s'aplica a Espanya, atès que segons la seva versió està 22 hores al dia en la seva cel·la i s'alimenta en ella. De moment, estarà a la presó de Soto del Real fins al 30 d'abril fins a un proper judici en el mes de juny, per la qual cosa demanarà que segueixi a Espanya fins llavors.

Segons han explicat els seus advocats, Arbe ha estat ja condemnada per l'Audiència Provincial de Navarra a 47 anys de presó i a altres 13 per l'Audiència Provincial de Zamora, la qual cosa s'uneix als altres 7,5 anys imposats a Portugal.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1