Dimecres, 10 de abril de 2013 | 09:47
Vostè es troba a: Inici > Política >

 ERC critica que la reunió Mas-Rubalcaba-Navarro és un "cop de porta" a la consulta sobiranista

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 ERC critica que la reunió Mas-Rubalcaba-Navarro és un "cop de porta" a la consulta sobiranista
Política 10/04/2013 06:51
ORIOL JUNQUERAS
ERC ha criticat aquest dimarts que la reunió que van celebrar aquest diumenge el president català, Artur Mas, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, és un "cop de porta" al 'dret a decidir" dels catalans i, per tant, a celebrar una consulta d'autodeterminació.
  "Ja hem rebut un cop de porta de Rajoy i ara de Rubalcaba. És una pena que la democràcia espanyola no tingui la maduresa de la britànica i la canadenca. M'entristeix i deixa el PSC en una molt estranya situació", ha explicat en roda de premsa el portaveu adjunt d'ERC en el Parlament, Oriol Amorós.

   ERC, que exerceix de soci de parlamentari de CiU, ha assegurat que coneixia per endavant la trobada i aprova que el president Mas aposti pel "diàleg", encara que considera per endavant que no servirà de gens, sobretot per convèncer que és necessari celebrar una consulta.
 
   Per al portaveu del PP en el Parlament, Enric Millo, la reunió denota una "confusió bastant inexplicable" dels tres protagonistes de la trobada, i ha considerat que demostra que Mas està ofegat políticament i està buscant formes de sortir d'aquesta situació.
 
   El diputat Jordi Cañas (C's) ha interpretat que de la reunió es desprèn que el PSC i el PSOE podrien estar ajudant a Mas a "aterrar d'aquest vol embogit en el qual porta als ciutadans de Catalunya" i que és la seva aposta per la independència.
 
JUNQUERAS, "SOBREEXCITAT" 


   El portaveu del PSC en el Parlament, Maurici Lucena, ha defensat que la reunió demostra que el partit dels socialistes catalans és l'únic que pot erigir-se com a "pont de diàleg per afrontar la problemàtica entre Catalunya i Espanya".
 
   Lucena ha insistit a criticar les "tensions" que segons el seu partit hi ha en el pacte CiU-ERC per culpa dels pressupostos, i ha reclamat al Govern que present al més aviat possible els comptes en el Parlament perquè es puguin debatre.
 
   Per al portaveu socialista Junqueras està "sobreexcitat" i posa en escac la governabilitat de Catalunya amb la insistència de mantenir la incògnita de si aprovarà els pressupostos i obrint la porta a aguantar tot l'any amb els comptes prorrogats.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1