Dimecres, 10 de abril de 2013 | 09:48
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Mas alerta que la "cohesió social" està amenaçada i agraeix a Sistach tendir ponts amb el Vaticà

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
POLÍTICA
 Mas alerta que la "cohesió social" està amenaçada i agraeix a Sistach tendir ponts amb el Vaticà
Política 10/04/2013 06:48
Artur Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit aquest dimarts que la "cohesió social està amenaçada per les condicions dures d'aquesta recessió", i ha enaltit la labor de la xarxa d'entitats i persones compromeses que duen a terme un servei social al territori català.
   En l'acte de lliurament de la Medalla d'Or al cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el líder del Govern ha assenyalat a aquestes entitats, entre les quals ha situat Càrites Diocesana, com un "actiu bàsic del país i un tresor" que s'ha de protegir i acaronar, també des del punt de vista de l'opinió pública.

   A l'acte, al que han acudit Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrussola; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el bisbe d'Urgell i copríncipe d'Andorra, Joan Enric Vives, i diversos bisbes i consellers, Mes ha ressaltat el "paper destacat i decisiu" de Sistach en aquesta visita, que va aconseguir una projecció de primer nivell, gràcies també a la repercussió de l'arquitecte català Antoni Gaudí.
 
   En el discurs d'agraïment del cardenal, previ al de Mas, Sistach ha advertit que la pobresa s'està fent "més intensa, profunda i àmplia" a Catalunya, i ha enaltit la labor de Càrites, que guanya en nombre de donants, voluntaris i atesos, així com el paper dels avis que fan grans esforços i sacrificis per mantenir a la família.
 
   En el seu discurs després de rebre la distinció a les mans del president, ha manifestat una gran preocupació per la xifra d'aturats, que frega el 50% en el cas dels joves, i ha instat a la societat i a les entitats socials a "seguir sent profundament solidaris amb el poble català i al servei de Catalunya, amb les seves arrels cristianes".
 
   Ha destacat que és "hora de mirar cap endavant" i que totes les entitats, administracions i empreses no perdin de vista els valors humans i cristians, després d'atribuir la recessió actual a una crisi de valors.
 
   El cardenal s'ha mostrat emotiu i molt agraït per la distinció, la més alta que atorga la Generalitat, i l'ha rebut en nom de tota l'Església que representa, però no solament la jerarquia, sinó de tot el poble.
 
"SUPERAR ELS TICS ECLESIALES D'AUTODEFENSA"
 
   Ha parafrasejat unes paraules que va pronunciar el Papa Francisco abans de ser pontífex en les quals instava a la jerarquia a "superar els tics eclesiales d'autodefensa i tancament amb l'objectiu de sortir de si mateixa" i no emmalaltir, ha afegit Sistach.
 
   En l'acte auster i entranyable com ho ha qualificat Mes, el líder del Govern també ha valoreuo el "encert dels cardenals" --entre els quals es trobava Sistach-- en la recent elecció del Papa Francisco, perquè ha permès l'entrada d'una bocanada d'aire fresc que ha considerat necessari en els temps actuals.
 
   Com a ciutadà i com a cristià, Mes ha celebrat que el Pontífex actual imprimeix un nou "aire que era necessari" que aporta una nova dimensió de coherència i acció, testimoniatge i experiència, ha aclariu
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1